Zonnestroom groeit snel

Zonnestroom groeit snel

Zonnestroom groeit snel

Zonnestroom groeit snel

Nieuwe cijfers van het CBS laten zien dat het aantal zonnepanelen in Nederland bijna explosief groeit. Zonnestroom krijgt zijn eigen 'hockeystick-grafiek'.

Gustaaf Haan
19 november 2013

Toename PV grafiekDat het aantal zonnepanelen in Nederland snel zou groeien, was in 2011 al voorspeld. Maar zelfs de meest gunstige verwachtingen zijn in 2012 overtroffen, blijkt uit de cijfers die het CBS vandaag bekend maakte. Het geinstalleerde vermogen nam toe van 53 megawatt (MW) in 2010 naar liefst 220 MW in 2012. Dat is een verhoging van ruim 400%.

De grafiek van geinstalleerde zonnepanelen krijgt daarmee dezelfde vorm als de beroemde hockeystick-grafiek waarmee Al Gore in zijn film "An Inconvenient Truth" liet zien dat opwarming van de aarde en de CO2-concentratie in de atmosfeer in de laatste jaren explosief sneller toenemen. Tegenover die alarmerende hockeystick staat dus nu een hockeystick van goed nieuws. 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›
2019-10-04
Zonnefabriek is met haar 10jaar één van de oudste zonnepanelen installateurs van Nederland. Daarmee bereiken de eerste klanten ook een mijlpaal: 10 jaar hun eigen Zonnefabriek! Even geleden kregen wij een leuke mail van de heer Schiphouwer (Hans) uit Emmen, met hierin een overzicht van de jaaropbrengst van de afgelopen 10 jaar. De heer Schiphouwer is een echte pionier op het gebied van zonne-energie. Wij spraken met hem over zijn zonne-installatie en andere – duurzame – zaken!

lees meer ›
2019-10-02
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›