Ik wil advies

Zonnepanelen op rijksmonument? Klimaatstarters begeleidt tijdens het proces

Word ontzorgd in het gehele proces van het aanvragen van een vergunning

Zonnepanelen op rijksmonument? Klimaatstarters begeleidt tijdens het proces

Beschikt u over een rijksmonument en wilt u graag zonnepanelen kopen? Dat kan best een uitdaging zijn, en wel om verschillende redenen. In dit artikel leggen we alles uit over rijksmonumenten, vergunningen voor zonnepanelen en hoe onafhankelijke organisatie Klimaatstarters u hierbij kan ontzorgen.

Desiree Janssen
27 juli 2023

Ondersteuning voor duurzame energie

We hebben allemaal gemerkt dat Nederland te maken heeft met een serieuze energiecrisis: hoge energieprijzen en lange wachttijden voor onder andere zonnepanelen. Veel Nederlanders hebben inmiddels wel al de overstap naar duurzame energie al gemaakt. Maar dat gaat niet voor iedereen even gemakkelijk. Voor mensen die over een rijksmonument beschikken kan hier nogal een complex proces aan vooraf gaan. Voor dit type woning is namelijk een vergunning voor zonnepanelen nodig van de gemeente, en die krijgt u niet zomaar.

Daarom is Klimaatstarters in het leven geroepen: een onafhankelijke organisatie, opgericht door vijf gedreven jonge bouwkundige ingenieurs met het doel Nederlandse burgers bij te staan gedurende de heersende klimaat- en energiecrisis. Deze hulp is hard nodig voor veel burgers, en vooral voor de groep waar we het hierboven over hadden: mensen met een rijksmonument als woning. Klimaatstarters wil hen graag ondersteunen en ontzorgen gedurende het gehele proces van de vergunning voor zonnepanelen. Zodat ook zij kunnen genieten van de voordelen van duurzame energie.

Vergunning zonnepanelen

Heeft u een rijksmonument en herkent u zich in het bovenstaande? Dan leggen we graag nog wat meer uit over het proces van de vergunning voor zonnepanelen. Het verkrijgen van de juiste vergunning kan een complex proces zijn. Daarom helpt Klimaatstarters graag bij de ondersteuning en begeleiding van dit proces. Hoe zij dit precies doen? Er wordt gestart met een grondige analyse van uw situatie. Tijdens een telefonische intake worden met u de mogelijkheden voor zonnepanelen besproken. Klimaatstarters bestudeert de lokale regelgeving met betrekking tot een rijksmonument om een plan te maken dat voldoet aan alle eisen. 

Vervolgens wordt er een bezoek ingepland waarbij een adviseur langs komt om een gedetailleerde opname van de woning te maken. Op basis hiervan kunnen er technische tekeningen worden gemaakt voor de zonnepanelen. De adviseur geeft ook advies over eventuele aanvullende maatregelen om uw rijksmonument goed te beschermen tijdens- en na de installatie van de zonnepanelen. Op deze manier streeft Klimaatstarters ernaar om zowel de duurzaamheid als het behoud van de monumentale waarde van uw woning te waarborgen.

De technische tekeningen voor de zonnepanelen worden door een ervaren team gemaakt. Hierbij houden zij rekening met de unieke kenmerken van uw rijksmonument. Deze nauwkeurige tekeningen zijn erg belangrijk voor het aanvragen van de vergunning. Ze tonen aan hoe de zonnepanelen op een esthetische en harmonieuze manier kunnen worden geïntegreerd met respect voor de monumentale waarde van uw woning.

Vervolgens zal Klimaatstarters de aanvraag voor de vergunning voor zonnepanelen indienen. Hierbij houden ze rekening met de specifieke eisen voor rijksmonumenten. Moet er iets veranderd worden aan de tekeningen? Dan past Klimaatstarters deze kosteloos aan. 

20% korting bij Klimaatstarters via Zonnefabriek

Denkt u dus aan zonnepanelen op uw rijksmonument? Laat u dan niet tegenhouden door het complexe proces. Klimaatstarters begeleidt u graag in het gehele proces van het aanvragen van de vergunning. Geen rijksmonument maar toch graag hulp bij verduurzaming met zonnepanelen? Ook dan helpt Klimaatstarters u graag, van het eerste advies tot aan de nazorg. Klimaatstarters en Zonnefabriek werken samen om heel Nederland van zonnepanelen te voorzien. Nieuwsgierig? Vraag nu via Zonnefabriek een offerte aan en krijg 20% korting bij Klimaatstarters!

Klimaatstarters

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2023-11-06
We hebben dit jaar weer veel nieuwe klanten blij gemaakt met zonnepanelen, maar veel mensen vonden wel dat ze erg lang moesten wachten. Hoe zit het nu met de levertijden, en wat is de verwachting voor de komende tijd?

lees meer ›
2021-05-28
Wattpiek is een term die u veel zult tegenkomen wanneer u informatie over zonnepanelen op zoekt. Wattpiek is een meeteenheid die het vermogen van een zonnepaneel aangeeft en wordt vaak gebruikt om zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Het vermogen bepaalt hoeveel u kunt opwekken met een paneel. Stel dat u kiest voor 10 SunPower zonnepanelen van 395 Wp. Wat kunt u allemaal doen met uw eigen opgewekte stroom?

lees meer ›
2020-10-01
Wilt u investeren in zonnepanelen? Goede keuze, want zonnepanelen zijn goed voor uw portemonnee én voor het milieu! Om er zeker van te zijn dat u zorgeloos kunt profiteren van uw systeem over de gehele levensduur, is het belangrijk om het vanaf de aanschaf meteen goed te doen. Wij hebben de meest gemaakte fouten voor u op een rijtje gezet, zodat u ervan kunt leren.

lees meer ›