Zonnepanelen op uw bedrijfspand: wat zijn de voordelen?

Zonnepanelen op uw bedrijfspand: wat zijn de voordelen?

Zonnepanelen op uw bedrijfspand: wat zijn de voordelen?

De hoeveelheid zonne-energie die bedrijven opwekken is de afgelopen jaren toegenomen. De potentie van bedrijfsdaken is groot, toch blijft het overgrote deel nog onbenut. Met zonnepanelen op uw bedrijfspand, kunt u een grote bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarnaast levert het ook voordelen op voor uw bedrijf. In dit artikel zetten we ze op een rijtje.

Nikki Marks
24 november 2020

Bespaar op de zakelijke energierekening

De energiekosten van een bedrijfspand kunnen flink oplopen. Zonnepanelen zijn de ideale manier om op uw energierekening te besparen. De energie die u opwekt met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand kunt u binnen het bedrijf gebruiken, waardoor u maandelijks minder geld kwijt bent aan energiekosten. Na de investering begint u meteen met besparen en wanneer de investering is terugverdiend, kunt u nog jaren lang profiteren van pure winst.

Energielabel en de waarde van uw pand

Bij verkoop, verhuur of oplevering van bedrijfspanden is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel laat de energieprestatie van het gebouw zien. Het energielabel loopt van A t/m G, waarbij A het meest zuinig is. Door zonnepanelen te plaatsen verbetert u het energielabel van uw pand. Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Een hoger energielabel leidt tot een hogere waarde van uw pand.

 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het klimaatprobleem wordt steeds urgenter en door zonnepanelen op uw bedrijfspand te plaatsen, kunt u een steentje bijdragen aan een beter milieu. Bovendien bevordert dit het imago van uw bedrijf. Mensen beginnen steeds meer te beseffen dat zij een impact kunnen maken door bewuster te consumeren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt daardoor steeds belangrijker. Duurzaam ondernemen is hierbij van belang. Zonnepanelen dragen bij aan een duurzaam bedrijf door de vermindering van CO2 uitstoot. Met zonnepanelen kunt u aan uw omgeving laten zien dat u geeft om het milieu.

Fiscaal voordeel en subsidie

De overheid stimuleert duurzaam ondernemerschap en daardoor leveren zonnepanelen een fiscaal voordeel op voor uw bedrijf. Wanneer u als bedrijf in CO2 reductie investeert, kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA), waarbij u 41,5% van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst. Ook is er de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), waarvan u gebruik kunt maken wanneer u tussen de € 2.200 en € 300.000 investeert in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. Zonnepanelen vallen hier ook onder. Verder is nog de algemene investeringsaftrek en de btw-aftrek. Ook kunt u als bedrijf in aanmerking komen voor de subsidie Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE+). Kijk voor de voorwaarden van deze regelingen op de website van de RVO.

Uw bedrijfspand een Zonnefabriek?

Wilt u zonnepanelen op uw bedrijfspand? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. We komen langs voor een persoonlijk adviesbezoek, waarbij we het dak en het pand analyseren. Daarna ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte op maat.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2021-04-01
Wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen, zijn er een aantal keuzes te maken. Eén daarvan is het kiezen van een installateur. Hierbij kunt u de afweging maken tussen een lokale of een landelijke partij. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

lees meer ›
2021-03-02
Verreweg de meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. Van platte of schuine daken tot het dak van uw schuur of garage. Maar er zijn nog veel meer originele manieren om zonnepanelen te plaatsen, waar u in eerste instantie misschien niet aan zou denken. In dit artikel vertellen we erover.

lees meer ›
2020-12-07
Het businesscenter Tricorp in Oosterhout is een mooi voorbeeld van hoe de toekomst eruit kan zien voor kleine bedrijven die bij elkaar in een bedrijfsgebouw zitten. Duurzaam, gemeenschappelijk en met niet één, maar zelfs twee grote zonnedaken. De eigenaar vertelt waarom hij voor Zonnefabriek koos.

lees meer ›