Zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak van een VvE

Zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak van een VvE

Zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak van een VvE

Zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak van een VvE leveren de eigenaren veel voordelen op. Het zorgt voor een lagere energierekening, de installatiekosten kunnen worden gedeeld en vaak komt een VvE in aanmerking voor een SDE+ subsidie. Zonnefabriek heeft veel ervaring met grote zonneprojecten en heeft meerdere VvE’s al voorzien van zonnepanelen. We vroegen twee VvE’s naar hun ervaring.

Nikki Marks
24 november 2020

VvE Boxmeer

Op 9 november 2020 plaatste Zonnefabriek 154 zonnepanelen op vijf daken van VvE woningen op de Pastoorsbiest in Boxmeer. Hiermee gaan de bewoners hun eigen schone energie opwekken en dragen zij bij aan een beter milieu. “Wij hopen dat we met zonnepanelen op ons dak een voorbeeld kunnen zijn voor de rest van de wijk”, vertelt Jeff Toussaint, bewoner van de VvE. Daarnaast is een gezamenlijk zonnepanelen systeem op het gemeenschappelijk dak van een VvE is een ideale manier om in één keer veel CO2 uitstoot te besparen. De 154 zonnepanelen zijn samen goed voor 42000 kWh aan zonne-energie per jaar. Dit betekent dat de bewoners van de VvE bijna 20 ton aan CO2 besparen.

VvE de Spiegel Amsterdam

In 2019 heeft Zonnefabriek 126 zonnepanelen geplaatst op het gemeenschappelijk dak van een appartementencomplex met 56 woningen van VvE de Spiegel in Amsterdam. Dit aantal is gekozen om het algemeen verbruik van 35.000 kWh per jaar te dekken en dat is tot dusver ruim gelukt. Volgens Fred Mohlmann, voorzitter van VvE de Spiegel, heeft de presentatie, persoonlijke aandacht en het duidelijke verhaal de VvE overtuigd om met Zonnefabriek in zee te gaan.

Financiering

VvE Boxmeer heeft voor de financiering van de zonnepanelen gebruik gemaakt van de SDE+ subsidie. Dit is de subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie. Deze subsidie is bedoeld voor het produceren van hernieuwbare energie of CO2 reducerende technieken, zoals zonnepanelen. VvE de Spiegel heeft de investering volledig vanuit eigen vermogen betaald. Ze gaan er vanuit deze investering binnen 7 jaar terugverdiend te hebben, waarna ze vervolgens nog minimaal 15 jaar profijt van de zonnepanelen zullen hebben. “Zonnepanelen zijn in de eerste plaats natuurlijk financieel erg voordelig, maar daarnaast en niet minder belangrijk zijn ze ook nog eens goed voor het milieu”, vertelt Fred Mohlmann.

Uw VvE een Zonnefabriek?

Wilt u zonnepanelen op het dak van uw eigen VvE? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. We komen langs voor een persoonlijk adviesbezoek, waarbij we het dak en het pand analyseren. Daarna ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte op maat.

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2021-04-01
Wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen, zijn er een aantal keuzes te maken. Eén daarvan is het kiezen van een installateur. Hierbij kunt u de afweging maken tussen een lokale of een landelijke partij. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

lees meer ›
2021-03-02
Verreweg de meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. Van platte of schuine daken tot het dak van uw schuur of garage. Maar er zijn nog veel meer originele manieren om zonnepanelen te plaatsen, waar u in eerste instantie misschien niet aan zou denken. In dit artikel vertellen we erover.

lees meer ›
2020-12-07
Het businesscenter Tricorp in Oosterhout is een mooi voorbeeld van hoe de toekomst eruit kan zien voor kleine bedrijven die bij elkaar in een bedrijfsgebouw zitten. Duurzaam, gemeenschappelijk en met niet één, maar zelfs twee grote zonnedaken. De eigenaar vertelt waarom hij voor Zonnefabriek koos.

lees meer ›