Nieuw: het eerste zonnepark

Nieuw: het eerste zonnepark

Zonnefabriek plaatst zonnepark

Nieuw: het eerste zonnepark

Zonnepanelen hoeven niet altijd op een dak te liggen. In Wittelte (Drenthe) plaatste de Zonnefabriek 30 panelen in een weiland.

Gustaaf Haan
28 oktober 2013

Veldopstelling zonnepanelenIn Duitsland is het al langer gebruikelijk om zonnepanelen ook in zogenaamde 'zonneparken' te plaatsen: grote weilanden vol met zonnepanelen. In Nederland liggen zonnepanelen bijna altijd op daken. In dit geval was er meer zoninstraling naast de bebouwing dan erop, en de Zonnefabriek adviseerde een zogenaamde veldopstelling. De poten van de montagerekken zijn vastgezet in betonnen fundering. Het systeem blijft nu het hele jaar door volledig schaduwvrij en kan daarom het volledig energieverbruik van twee huishoudens opwekken. 

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-11-01
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›
2019-10-30
De salderingsregeling die ervoor zorgt dat we de stroom die we aan het net leveren, 1-op-1 mogen verrekenen met stroom die we afnemen, gaat op de schop. Vanaf 1 januari 2023 wordt de regeling langzaam afgebouwd. Minister Wiebes geeft in een brief van 28 oktober meer duidelijkheid over de plannen.

lees meer ›
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›