Ik wil advies

Zonnefabriek opent vestiging in Dordrecht

Met eigen monteurs sneller op locatie in Zuid-West Nederland

Zonnefabriek opent vestiging in Dordrecht

Om aan de enorme vraag naar zonnepanelen te voldoen breidt Zonnefabriek steeds verder uit. Onze laatste toevoeging is een vestiging in Dordrecht. Een installatieteam van 3 man kan van daaruit gemakkelijk de regio Zuid-West bedienen. We stellen ze graag even voor.

Hessel van den Berg
24 oktober 2022

Op een bedrijventerrein in Dordrecht-Zuid bevindt zich de nieuwste loot aan de Zonnefabriek-boom. Geparkeerd voor een vrij onopmerkelijk bedrijfspand treffen we een Zonnefabriek busje aan, en een loods met drie enthousiaste jonge installateurs: Daniël, Hassan en Marcus. Sinds een paar maanden runnen zij hier de vestiging Dordrecht, van waaruit de regio Zuid-West snel en efficient bediend kan worden.

De nieuwe Zonnefabriek vestiging in Dordrecht. v.l.n.r: Hassan, Marcus en Daniël

De nieuwe Zonnefabriek vestiging in Dordrecht. v.l.n.r: Hassan, Marcus en Daniël

Het hoofdkantoor van Zonnefabriek staat in Amsterdam, maar we verkopen en installeren overal in Nederland. Daarom zitten er her en der adviseurs en installatieteams verspreid. Met de steeds maar toenemende drukte op de weg is het handig om vanuit verschillende plekken te kunnen werken. Eén van die plekken is nu dus ook Dordrecht; maar waarom precies daar?

Daniël legt uit: “Ik werkte al een tijdje vanuit Amsterdam, maar wilde graag verhuizen naar de Hoekse Waard. Toen heb ik met David (de directeur van Zonnefabriek- red.) overlegd en zijn we gaan kijken of we hier in de buurt misschien een werkplek konden maken. Vervolgens hebben we Hassan, die in Dordrecht woont, aangenomen, en nu sinds een paar weken zijn we met Marcus erbij op volle sterkte.” Wat voor dingen doen ze zoal vanuit Dordrecht? “We doen vooral nieuwe installaties, maar ook service klusjes, bijvoorbeeld als er ergens een optimizer vervangen moet worden.” Eén keer per week komt er een levering aan vanuit Amsterdam met alle benodigde spullen zoals zonnepanelen en omvormers, en de planning voor de komende weken en zelfs maanden is al lang van tevoren bekend.

De jongens op hun kantoor boven de loods

De jongens op hun kantoor boven de loods

Investeren in eigen monteurs

Eén van de manieren waarop we bij Zonnefabriek proberen om de kwaliteit van onze installaties zo hoog mogelijk te houden, is door voornamelijk te werken met eigen monteurs, of op zijn minst monteurs met wie we al een jarenlange band hebben. Veel andere zonnepanelenbedrijven huren uitsluitend externe partijen in om de installaties te doen, maar wij kiezen daar liever niet voor: over de jaren hebben we gemerkt dat het moeilijk is om bij gebruik van externe partijen te garanderen dat het werk zo is uitgevoerd als wij het het liefste zien. Zonnepanelen installeren is vakwerk, en vergt een goede opleiding. Door te investeren in eigen mensen weten we het niveau hoog te houden. Hoewel het op de huidige arbeidsmarkt niet zo gemakkelijk is, hebben we desondanks het aantal installateurs dit jaar fors weten uit te breiden. Hiermee hopen we beter aan de enorme vraag te kunnen voldoen.

Aan het eind van de week ligt er niet veel meer in de nieuwe loods

Aan het eind van de week ligt er niet veel meer in de nieuwe loods

Gezelligheid is ook belangrijk

De nieuwe vestiging in Dordrecht maakt deel uit van die strategie om meer installateurs aan te trekken. Voorlopig zijn ze nog maar met z’n drieën, maar wie weet komen er in de toekomst nog meer bij. Nou staat Zonnefabriek bekend als een bedrijf waar de werksfeer heel belangrijk is, en waar er veel social activiteiten zijn. Is dat dan niet een beetje jammer voor die jongens zo ver van Amsterdam? “Dat valt mee hoor”, zegt Daniël: “zo hadden we onlangs weer de ‘kwartaal-update’ op het hoofdkantoor, waar bijna iedereen aanwezig was.” (plus een ‘food truck’ die werd aangeboden door omvormerfabrikant SMA -red.). “Dat was weer een leuk moment om iedereen te zien en ervaringen uit te wisselen. En het gaf ook weer een hoop gezelligheid!” Gelukkig maar: want we moeten ondanks de groei ook zorgen dat iedereen binnen het bedrijf zich een echte Zonnefabrieker blijft voelen!

Gezelligheid bij de kwartaal update van de Zonnefabriek in Amsterdam

Gezelligheid bij de kwartaal update van de Zonnefabriek in Amsterdam

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2024-03-13
Dit jaar bestaat Zonnefabriek 15 jaar. We blikken terug op jaren van uitdagingen, groei en innovatie met directeur en medeoprichter David van den Burg.

lees meer ›
2023-11-09
Zonnepanelen zijn de afgelopen tijd minder populair geworden, maar waarom eigenlijk? Er zijn geruchten dat zonnepanelen minder rendabel zouden zijn, maar klopt dat wel? In een uitzending van EenVandaag geeft onze directeur David zijn visie hierop. In onderstaande interview vertelt hij waarom dit onderwerp genuanceerder is dan het soms lijkt.

lees meer ›
2023-01-04
2022 was een roerig jaar voor Zonnefabriek: de hoge stroomprijzen zorgden voor extreem veel aanvragen en een groeiende omzet, maar tegelijk moesten knelpunten in het personeelsbestand en de bevoorrading worden opgelost. Hoe verging het ons in 2022, en hoe ziet volgend jaar eruit?

lees meer ›