Ik wil advies

Zonnefabriek lanceert drie nieuwe producten

Benieuwd hoe u eenvoudig en efficiënt uw woning kunt verduurzamen?

Zonnefabriek lanceert drie nieuwe producten

We zetten samen met u de volgende stap in de energietransitie, door u te helpen uw verbruik nog beter af te stemmen op de momenten dat u zonnestroom opwekt. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woning te verduurzamen en het is vaak veel eenvoudiger dan u denkt. Wij introduceren daarom maar liefst drie nieuwe producten. Benieuwd welke dat zijn? U leest het hier.

Teuntje Teunissen
08 juli 2024

De afgelopen jaren heeft het opwekken van zonne-energie een enorme vlucht genomen. Nederland is inmiddels koploper in Europa als het gaat om het aantal zonnepanelen per hoofd van de bevolking. Nu is het tijd voor de volgende grote stap in de energietransitie: een volledig duurzame en CO₂-neutrale energievoorziening. Dit doen we o.a. door ons verbruik nog beter af te stemmen op de momenten dat we zonnestroom opwekken. Voor veel bestaande woningen kan de overstap naar duurzaam verwarmen ingrijpend en kostbaar lijken. Hoge investeringskosten en drastische aanpassingen aan uw huis werpen voor veel mensen drempels op. Het goede nieuws is echter dat er op dit moment al veel mogelijkheden zijn om een woning te verduurzamen en het is vaak veel eenvoudiger dan u denkt. Zonnefabriek is ook nu weer uw betrouwbare partner die ervoor zorgt dat u zorgeloos, veilig en duurzaam de toekomst tegemoet gaat.

Thuisbatterij

Zonnefabriek verkoopt al sinds 2020 thuisbatterijen. Thuisbatterijen zijn essentieel voor de volgende stap in de energietransitie. We wekken samen steeds meer duurzame energie op, op momenten dat de zon schijnt, maar dat zijn niet altijd de momenten dat we veel stroom gebruiken. Met een thuisbatterij kunt u uw opgewekte zonne-energie thuis opslaan, zodat deze beschikbaar is wanneer u dat nodig heeft. Alles wordt geregeld in de app, zodat u in één oogopslag kunt zien wat de batterij doet en hoeveel u bespaart. Om het stroomnet in balans te houden en minder afhankelijk te worden van fossiele energiecentrales is een thuisbatterij een goede oplossing. Met een thuisbatterij bereidt u zich tevens voor op de mogelijke afschaffing van de salderingsregeling in 2027. Wij werken met BYD en SMA.

Waarom zijn thuisbatterijen nu wèl interessant?

Thuisbatterij met slim algortime

Heeft u een dynamisch energiecontract? Dan kunt u door uw thuisbatterijen slim aan te sturen, flink gaan besparen op uw energierekening. De real time marktprijzen voor stroom en gas worden 24 uur van tevoren bekend gemaakt en kunnen sterk fluctueren, afhankelijk van vraag en aanbod op het energienet. Als u een thuisbatterij met dynamisch energiecontract en slim algoritme heeft, kunt u profiteren van deze prijsschommelingen. In de voordelige uren laadt u de thuisbatterij op met goedkope stroom van het net of van uw zonnepanelen. En als de stroomprijzen hoog zijn, gebruikt u de goedkope opgeslagen stroom uit de batterij zelf of verkoopt u het terug aan het net.

Natuurlijk wilt u niet de hele dag de energieprijzen in de gaten houden en wachten tot stroom het goedkoopst is. Dit doen wij voor u met ons slimme algoritme dat op de juiste momenten de meest voordelige of meest duurzame keuze voor u maakt. Hierdoor kunt u binnenkort flink besparen op uw energierekening.

U leest hier hoe u de thuisbatterij het beste kunt gebruiken.

Voor wie is de thuisbatterij met slim algoritme een goede keuze?

 • U wilt zich voorbereiden op de toekomst na de salderingsregeling
 • U wilt meer zelfvoorzienend zijn, minder afhankelijk van het stroomnet
 • U heeft zonnepanelen en wilt hoge terugleverkosten voor uw overtollige zonnestroom voorkomen
 • U wilt graag gebruik maken van de goedkoopste stroom
 • U heeft een dynamisch energiecontract en wilt graag besparen op uw energierekening 
 • U wilt het aandeel groene stroom in Nederland helpen verhogen

Op dit moment testen we met een groep batterijpioniers de werking van een slim algoritme. We zijn op zoek naar een tweede groep pioniers die interesse hebben in een thuisbatterij met ons geteste algoritme. Als we de eerste pilot succesvol hebben afgerond, gaat de tweede ronde van start. De verwachting is dat we hier in oktober mee van start gaan.


Wilt u als eerste benaderd worden? Meld u dan nu aan. 


Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor een gas- of elektrische boiler. Het apparaat verwarmt sanitair water voor uw kraan, douche en bad. Dit doet hij door gebruik te maken van de omgevingswarmte en elektriciteit, er komt dus geen aardgas aan te pas. Dit maakt een warmtepompboiler een slimme keuze voor zowel uw ecologische footprint, als uw portemonnee. Zonnefabriek biedt alleen de meest hoogwaardige producten aan en daarom werken we samen met het merk Vaillant. Vaillant staat wereldwijd al jarenlang bekend als een zeer gerenommeerde verwarmings- en ventilatietechnologie producent. Op dit moment verkopen wij de aroSTOR VWL B 200/5 en de grotere variant aroSTOR VWL B 270/5.

Hoe werkt het?

De manier waarop een warmtepompboiler werkt, is het beste te vergelijken met een koelkast. Een koelkast onttrekt warmte uit de binnenkant van de koelkast en geeft deze af aan de buitenkant. Een warmtepomp doet hetzelfde, maar dan met warmte uit de lucht of grond eromheen. Hij onttrekt warmte uit deze lucht of grond en geeft deze af aan het water dat verwarmd moet worden. U kunt de warmtepompboiler ook koppelen aan uw zonnepanelen. De zonnestroom die overdag wordt opgewekt, gebruikt de warmtepompboiler direct om het water op te warmen en op te slaan. Zo hoeft u minder stroom van het net af te nemen, bespaart u op uw elektriciteitsrekening en voorkomt u hoge terugleverkosten. Als u een dynamisch energiecontract heeft, kunt u uw warmtepompboiler inzetten als thuisbatterij en laten werken met de goedkoopste stroom. 


Bekijk hier onze explainer video over de warmtepompboiler. 

Voor wie is een warmtepompboiler een goede keuze?

 • U wilt 25% besparen op uw gasrekening 
 • U wilt uw woning in waarde laten stijgen, door het positieve effect van uw warmtepompboiler op uw energielabel (A+)
 • U heeft een zonnepaneleninstallatie en wilt uw eigen verbruik verhogen en hoge terugleverkosten voorkomen
 • U wilt op een eenvoudige en efficiënte manier uw woning verduurzamen (ook zonder zonnepanelen)
 • U heeft een dynamisch energiecontract en wilt uw warmtepompboiler als batterij inzetten

Lees hier hoe u slim kunt besparen met uw warmtepompboiler.


Wilt u persoonlijk advies over de warmtepompboiler?


Lucht-lucht warmtepomp

Een belangrijke stap om volledig van het gas af te gaan, is onze huizen duurzaam te verwarmen. De lucht-lucht warmtepomp is een eenvoudige en betaalbare manier om uw huis te verwarmen en wel 70% tot 100% te besparen op uw gasverbruik. Dit product is in het bijzonder interessant om een bestaande woning zonder ingrijpende maatregelen te verduurzamen en comfortabeler te maken. Zonnefabriek heeft voor u de meest kwalitatief hoogwaardige lucht-lucht warmtepompen geselecteerd. We installeren dan ook enkel het betrouwbare merk Daikin, Europese marktleider in verwarmings-, koel- en ventilatietechnieken.

Hoe werkt het?

Een warmtepomp bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnen-units, die op elkaar zijn afgestemd. De buitenunit onttrekt warmte (of koude) aan de buitenlucht en via de warmtepomp geeft de binnen-unit de warme (of koude) lucht de woning af. Zonnefabriek installeert de buitenunit aan de muur, op de grond of op een plat dak. De binnenunit kunnen we in elke gewenste leefruimte aan de muur installeren. Voor elke ruimte wordt de temperatuur en timing eenvoudig en centraal ingesteld. Uw bestaande cv-installatie wordt niet vervangen of aangepast, maar blijft als back-up aanwezig voor de echt koude dagen.

Voor wie is een warmtepomp een goede keuze?

 • U heeft een minder goed geïsoleerde woning die nog geen energielabel A label heeft
 • U wilt minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en uw CO₂-uitstoot reduceren
 • U heeft een zonnepaneleninstallatie en wilt uw eigen verbruik verhogen om te besparen op terugleverkosten
 • U wilt op een eenvoudige manier uw gasverbruik voor verwarming 70 – 100% verminderen
 • U heeft (nog) geen zonnepanelen, maar wilt uw woning wel verduurzamen
 • U wilt graag comfort en flexibiliteit: verwarmen in de winter en verkoelen op warme zomerdagen

Beschikbaarheid:

De eerste lucht-lucht warmtepompen installaties staan op de planning voor eind oktober.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2024-06-19
Garanties op batterijen kunnen nogal ingewikkeld zijn om te begrijpen. Termen als ‘energy throughput’ en aantallen ‘cycles’ zijn niet altijd even duidelijk: hoe lang gaat zo’n batterij nou gegarandeerd mee? In dit artikel proberen we één en ander voor u te verhelderen.

lees meer ›
2024-06-18
De warmtepompboiler zorgt op een duurzame manier voor de verwarming van tapwater in uw woning. Zonnefabriek geeft antwoord op de vragen: Wanneer is een warmtepompboiler een goede keuze? Hoe maakt u optimaal gebruik van uw warmtepompboiler met slimme sturing en een dynamisch energiecontract? Waar moet u op letten bij de keuze van het juiste model? Wij helpen u graag op weg.

lees meer ›
2024-06-13
Een warmtepompboiler voorziet uw woning op een duurzame en efficiënte manier van warm tapwater. Op dit moment behoort het zelfs tot een van de meest milieuvriendelijke en energiezuinige opties om uw huis van warmte te voorzien. Waarom is het juist nu interessant om te kiezen voor een warmtepompboiler? Wij geven u vijf goede redenen.

lees meer ›