Zonnefabriek jaaroverzicht 2021 en vooruitblik 2022

Nieuwe producten, nieuwe app, nieuwe kansen!

Zonnefabriek jaaroverzicht 2021 en vooruitblik 2022

Zonnefabriek heeft in het afgelopen jaar weer op een aantal gebieden mooie vooruitgang geboekt: zo kregen we nieuwe producten in het assortiment, kwamen met een nieuwe app en verkregen de felbegeerde scope 12 certificering. Wat voor moois staat ons, en u, komend jaar nog te wachten?

Hessel van den Berg
06 januari 2022

2021 was voor Zonnefabriek, ondanks alle Corona-perikelen, uiteindelijk weer een jaar van groei. We hebben weer veel nieuwe zonnestroom installaties kunnen realiseren, zowel residentiële systemen als grote projecten, en hebben daarmee wederom winstgevend kunnen bouwen aan de groei van ons bedrijf.  Groei die we ook zien in de vraag naar nieuwe producten en diensten.

Laadpalen en batterijen

Wat nieuwe producten betreft, waren het vooral de laadpalen en de batterijen die opvielen. De eerste SMA EV-chargers hadden we eigenlijk al aan het einde van 2020 verkocht, maar in 2021 nam de interesse in deze laadpaal duidelijk toe. De SMA EV-charger zorgt er in combinatie met de Sunny Home Manager voor dat de elektrische auto zoveel mogelijk met zelf-opgewekte zonnestroom wordt geladen. Dit is zeer interessant wanneer de salderingsregeling wegvalt.

Ook batterijen kunnen een mooie toevoeging zijn aan een zonnestroom systeem. Hoewel we in het algemeen nog aanraden om met batterijen te wachten tot de salderingsregeling echt begint te verdwijnen en batterijen (hopelijk) wat in prijs gaan dalen, zien we toch meer en meer mensen nu al kiezen voor een accu-systeem. Meestal heeft dit ook te maken met de back-up functie die, bij een stroomstoring in het net, de eigen stroomvoorziening in huis op peil houdt.

Installatie van een PV systeem met batterijen. De batterij-omvormer (wit) hangt in het midden. Rechts staat de toren van op elkaar gestapelde batterijen

Installatie van een PV systeem met batterijen. De batterij-omvormer (wit) hangt in het midden. Rechts staat de toren van op elkaar gestapelde batterijen

Nieuwe ‘Mijn Zonnefabriek’ app

Onze service afdeling heeft de handen vol gehad aan de invoering van de nieuwe ‘Mijn Zonnefabriek’ app. Vooral de eerste stappen die nodig waren om de app werkend te krijgen zorgde bij veel klanten voor verwarring. Het goede nieuws is dat, wanneer de app eenmaal één keer goed werkt, het vanaf dan een stuk soepeler in gebruik wordt. Inmiddels is de app ook te gebruiken voor onze klanten met een SolarEdge systeem, en wordt er steeds meer informatie via de app beschikbaar. Zo zijn de ‘informatiebrieven’ die nieuwe klanten krijgen, digitaal op te vragen, en ook de garantie informatie en veelgestelde vragen over uw specifieke installatie is gemakkelijk te vinden.

In 2021 is Zonnefabriek als één van de eerste zonnepanelen-installatiebedrijven van Nederland officieel Scope-12 gecertificeerd. Concreet betekent dat, dat we hebben bewezen precies te weten hoe een correcte PV installatie moet worden aangelegd. Daarnaast kunnen we ook de installaties van anderen beoordelen en keuren, indien dat voor bijvoorbeeld een verzekering wordt vereist.

Daarnaast hebben we, samen met de lokale Amsterdamse speler ‘Amsterdam Energie’ een energiecoöperatie genaamd 'Onze Zon Amsterdam' opgezet, waarmee VvE’s op hun daken collectief zonnepanelen kunnen leggen met behulp van de subsidieregeling SCE. Zo komt zonne-energie voor nog meer mensen binnen handbereik.

Wat zal 2022 brengen voor u en voor Zonnefabriek?

De Mijn Zonnefabriek app wordt steeds verder uitgebreid

De Mijn Zonnefabriek app wordt steeds verder uitgebreid

De techniek staat niet stil: we moeten ons best blijven doen om alle interessante nieuwe producten te ontdekken en te testen zodat we ze ook aan u kunnen aanbieden. Zo komt SolarEdge met een nieuwe laadpaal die perfect past bij hun systemen en heeft SMA de komst aangekondigd van een driefasige hybride omvormer (voor zowel batterijen als zonnepanelen in één). Stukje bij beetje komen er meer oplossingen op de markt voor wie helemaal ‘van het gas af’ wil gaan: ook daar blijven we scherp op letten.

De nieuwe laadpaal van SolarEdge die binnenkort op de markt verwacht wordt

De nieuwe laadpaal van SolarEdge die binnenkort op de markt verwacht wordt

De ‘Mijn Zonnefabriek’ app zal ook in 2022 verder worden verbeterd. Nu al kunt u € 75 verdienen door nieuwe klanten aan te dragen, maar we zullen nog andere manieren toevoegen om u te belonen, bijvoorbeeld met een schoonmaakbeurt voor de panelen of een APK van het systeem. Ook willen we de mogelijkheid toevoegen om via de app storingen te melden aan ons serviceteam. Als u zelf nog suggesties heeft, dan horen we die graag: binnenkort beginnen we met een enquête onder onze klanten om te vragen wat u graag in de app zou zien.

2022 belooft dus weer een mooi jaar te worden. Heeft u al zonnepanelen en bent u geïnteresseerd in één van de nieuwe producten zoals een laadpaal of een batterij? Laat het ons weten! Of denkt u misschien aan een paar panelen erbij? Ook daar helpen we u graag mee verder. En voor iedereen die nu nog steeds geen panelen heeft: nu is het moment! Zonnefabriek helpt u graag verder in 2022.

Mannen op het dak

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2023-12-05
Het is nog geen winter, maar het voelt al zeker zo met deze lage temperaturen. In de winter wekt u misschien iets minder zonne-energie op, maar dat maakt de Mijn Zonnefabriek app niet minder relevant. Integendeel: deze winter is dé tijd waarin u de Mijn Zonnefabriek app wilt gebruiken. Waarom? In dit artikel leggen we het uit.

lees meer ›
2023-08-13
In dit artikel leggen we u uit waarom de Mijn Zonnefabriek app deze zomer uw favoriete app is.

lees meer ›
2023-07-23
Steeds meer mensen kiezen voor een slimme laadpaal van SMA om hun auto thuis op te laden. De samenwerking met de zonnepanelen zorgt ervoor dat het eigenverbruik wordt verhoogd en de kosten van het laden laag blijven. We geven tips over de beste manier om de laadpaal te gebruiken.

lees meer ›