Ik wil advies

Zonnefabriek in 2018 en 2019

Terugblikken en vooruit kijken

Zonnefabriek in 2018 en 2019

Wat een jaar! Na een succesvol 2017 was 2018 voor Zonnefabriek zelfs nòg beter: Meer werk, meer zonnepanelen gelegd en nog gezondere financiën. We geven u een terugblik op afgelopen jaar en we kijken naar wat voor spannends 2019 te brengen heeft.

Hessel van den Berg
04 januari 2019

Toen we 2017 afsloten met gezonde groei, stonden alle tekens voor het volgende jaar al op groen: De markt voor zonnestroom in Nederland bleef sterk, en met onze hoogwaardige producten en eerbiedwaardige leeftijd (bijna tien!) was Zonnefabriek in een uitstekende positie om daar volop van te profiteren.

nieuw kantoor zonnefabriek

Ondanks de sterke concurrentie in de wereld van de zonnepanelen, wisten we in 2018 zowel de omzet als de winst te vergroten. Met de extra financiële ruimte die daardoor vrij kwam, hebben we kunnen investeren in een nieuw kantoor en loodsruimte in Amsterdam, waardoor we een stuk efficiënter kunnen werken en ruimte hebben voor nog meer groei.

Allerkrachtigste Panelen

In 2018 hebben we weer een hele hoop zonnepanelen geplaatst op woonhuizen, zowel bij mensen met een eigen huis, als bij huurders van woningcorporaties. Maar daarbuiten hebben we ook weer een aantal grotere projecten opgeleverd waarmee de wereld heel wat CO2 uitstoot heeft voorkomen. In ons aanbod aan zonnepanelen hebben we inmiddels ook de allerkrachtigste panelen van SunPower opgenomen, de SPR 370 met een piekvermogen van maar liefst 370 Watt per paneel. En dat terwijl we 5 jaar geleden nog vooral panelen van 250 Watt-piek of minder verkochten! 

panelen gashouder 

Nederland lijkt gelukkig het enthousiasme voor hernieuwbare energie te hebben teruggevonden, en als we de komende jaren zo doorgaan zullen we hopelijk onze nationale doelstellingen voor 2020 en daarna ook echt halen. De schatting is dat we in 2018 minstens 3 procent van onze stroom uit de zon hebben kunnen halen. Tel daarbij op de stroom uit wind (9 %) en we komen uit op 12% uitstootvrije stroom: Daarmee wordt Nederland al een stuk groener en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals steenkool. 

Salderingsregeling

Voor 2019 verwachten we dat de groei nog stevig doorzet. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar de wijzigingen in de salderingsregeling die eraan zitten te komen: Hoewel minister Wiebes aangeeft dat de terugverdientijd van een zonnestroom systeem ongeveer hetzelfde moet blijven, willen wij natuurlijk vooral weten hoe dat in de praktijk uitpakt. Hoe moeten we de opbrengsten berekenen voor nieuwe klanten, en wat wordt er interessant voor bestaande klanten? Heeft het zin om in meer zonnepanelen te investeren of liever in batterijen of andere producten zoals warmtepompen? We houden het in de gaten en informeren u zodra we het weten.

10 jaar Zonnefabriek

10 jaar taart 

Dit jaar vieren we ook ons tienjarig bestaan. Dat lijkt misschien niet heel oud, maar in de jonge wereld van de zonnestroom zijn we met onze 10 jaren één van de oudgedienden. Terwijl we veel van onze conculega’s over de afgelopen 10 jaar hebben zien verdwijnen, heeft Zonnefabriek zich door de jaren heen staande weten te houden. En dat gaan we vieren! Hoe precies, dat houden we nog even geheim, maar we zullen zeker met een interessante actie komen voor al onze bestaande en nieuwe klanten.

Nieuwe website

Wat staat er verder op het programma? In elk geval een complete ‘revamp’ van onze website, zodat die aantrekkelijker en overzichtelijker wordt, zowel op de PC als op smartphone en tablet. Voor nieuwe klanten werken we ook aan een lease product, waardoor de initiële investering in zonnepanelen een stuk gemakkelijker wordt. En we blijven natuurlijk kijken naar nieuwe producten en diensten waarmee we de wereld mooier en groener kunnen maken. We hebben er zin in! U ook? Dank aan al onze klanten: We wensen u allemaal een prachtig en duurzaam 2019!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen