Zonnefabriek groeit uit zijn voegen!

Zonnefabriek groeit uit zijn voegen!

Zonnefabriek groeit uit zijn voegen!

Zonnefabriek groeit uit zijn voegen!

Zonnefabriek groeit uit zijn voegen!

Na een paar jaar goed te hebben vertoefd op zowel het Zeeburgerpad als de Mauritskade, is het voor Zonnefabriek tijd om te verhuizen en door te groeien. Maar waar begon het allemaal? En waar bevindt zich deze volgende stap voor Zonnefabriek?

Hessel van den Berg
02 november 2018

Waar het begon

Bijna 10 jaar geleden werd Zonnefabriek opgericht door drie jonge mannen met als doel het helpen Nederland te verduurzamen. Op een kleine zolderkamer midden in het centrum van Amsterdam begonnen zij aan deze droom. Al snel bleek de zolderkamer te klein en verhuisde het toen nog relatief jonge Zonnefabriek naar het Zeeburgerpad. Een groot, gezellig kantoor midden in Amsterdam Oost met daarnaast een grote loods ruimte. Twee partijen: Zonnefabriek-kantoor en Zonnefabriek-loods, waar alle producten worden opgeslagen, installaties worden voorbereid en installateurs hun dag beginnen en eindigen, kwamen hier samen. Brouwerij ’t IJ, een prachtige molen, de kroeg en brouwerij op de hoek, werd de stamkroeg. 

Oude kantoor

Het Zonnefabriek-kantoor en Zonnefabriek-loods gescheiden

Enige tijd later verhuisde Zonnefabriek-kantoor naar de Mauritskade, een kleine tien minuten fietsen van het Zeeburgerpad. Dit betekende een scheiding tussen loods en kantoor. Een tijd waarin veel interne telefoontjes tussen beide partijen werden gepleegd, waarin de ene partij vegetarisch lunchte en de ander niet, waarin vrijdagmiddagborrels maar heel zelden samen werden gevoegd en waarin kwartaalupdates de momenten waren waarop alle partijen, installateurs, loods medewerkers en kantoortypes echt konden bijkletsen.  

 Een zonnig 2018

Na een zonnig 2018 is het nu tijd om alle partijen weer samen te voegen in een groot, mooi, nieuw pand. De locatie? Daniel Goedkoopstraat 23A te Amsterdam, op bedrijvenpark Overamstel. Dichtbij het centrum en met de auto, het openbaar vervoer én de fiets goed te bereiken.

Indeling nieuwe kantoor

Al enige tijd wordt de 800m2 aan beschikbare ruimte zo verbouwd en ingericht dat zowel Zonnefabriek-kantoor als Zonnefabriek-loods hier samen hun werk kunnen doen. Met 200m2 aan ruimte dat wordt ingericht als kantoor, met werkplekken per afdeling, veel licht én heel veel bewegingsruimte. En met 600m2 aan loods, waarin plek is voor de installateurs en loods medewerkers om hun werk goed te kunnen doen en daarnaast ook na het fysiek zware werk bij kunnen komen op één van de vides.

Planning en onbereikbaarheid

Het verbouwen van een totaal leeg pand vereist nogal wat tijd en geduld. Per 1 november zijn wij verhuisd, maar verhuizen en verbouwen neemt ook hier meer tijd in beslag dan ingepland. Dit is de reden dat Zonnefabriek minder goed bereikbaar is geweest de afgelopen week. Wij hopen dat u hier geen last van heeft ervaren. 

Naar alle waarschijnlijkheid zitten we binnen een week allemaal geïnstalleerd op onze nieuwe werkplekken. Foto’s van onze prachtige nieuwe werkplek, helemaal af, houdt u dus van ons te goed.

Zonnefabriek is erg trots op deze volgende stap in de groei en kan niet wachten vanuit ‘de nieuwe loods’ het goeie werk weer op te pakken en samen verder door te gaan met het verduurzamen van Nederland.

Hierbij wel alvast een foto van de voorkant van het pand met daarop trots en fier het logo van Zonnefabriek!

Voorzijde nieuwe kantoor

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen