Ik wil advies

Zonnefabriek fotowedstrijd

De winnaars van de Zonnefabriek fotowedstrijd zijn bekend

Zonnefabriek fotowedstrijd

Een maand geleden kondigden wij de tweede Zonnefabriek fotowedstrijd aan. We zijn overdonderd door alle enthousiaste reacties en willen iedereen die heeft deelgenomen graag hartelijk bedanken. We zullen jullie niet langer in spanning houden: in dit artikel maken we de winnaars bekend!

Nikki Marks
05 juli 2021

Het doel van de fotowedstrijd was het verkrijgen van nieuw beeldmateriaal voor onze website en sociale mediakanalen. We willen graag dat de foto’s op onze website bezoekers inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met zonnepanelen en hun eigen dak om te toveren in een Zonnefabriek. Wij zijn van mening dat foto’s afkomstig van tevreden klanten de beste weergave van ons werk is. Daarnaast vinden we het leuk om onze klanten te betrekken bij de verdere verduurzaming van Nederland. 

Waar heeft de jury op gelet?

Onze vakkundige jury had de lastige taak om uit alle enthousiaste inzendingen een winnaar te kiezen. Maar op welke punten heeft de jury eigenlijk gelet?

Allereerst is het belangrijk dat de foto geschikt is als referentiefoto op onze website. Om hieraan te voldoen is het bijvoorbeeld van belang dat het systeem als geheel goed te zien is. Daarnaast moet de foto een goede weergave zijn van waar Zonnefabriek voor staat, namelijk maatwerk, kwaliteit en een goede afwerking. Als laatste kijkt de jury naar originele elementen en de esthetiek van de foto. Het oog wil natuurlijk ook wat.

Eervolle vermeldingen

Voordat we de winnaars bekend maken, staan we even stil bij een aantal deelnemers die helaas niet in de prijzen zijn gevallen, maar wel een eervolle vermelding verdienen.

  • Meneer Groen heeft zich van zijn creatieve kant laten zien. Hij maakte een collage van een foto tijdens de installatie, een foto na oplevering, het Zonnefabriek logo en de quote ‘Groeien bij Groen’. Wij houden wel van een beetje sluikreclame dus als je wilt groeien, neem contact op met meneer Groen!
  • De jury was erg onder de indruk van de inzending van meneer Schoonderbeek. Een plat dak systeem goed op de foto krijgen brengt altijd een extra uitdaging met zich mee, omdat de panelen vanaf de grond niet zichtbaar zijn. Toch is meneer Schoonderbeek erin geslaagd de installatie duidelijk in beeld te brengen én een stukje van de Groningse skyline mee te pakken.
  • De inzending van mevrouw Nauta en die van meneer Glasius zijn ook zeker het vermelden waard. Naast een foto van het zonnepanelensysteem stuurden zij beiden ook een foto van de omvormer mee. Deze klanten begrijpen het belang van de omvormer maar al te goed. Zonder omvormer is de stroom van de zonnepanelen niet bruikbaar in huis.
Schoonderbeek, Groningen

Schoonderbeek, Groningen

En dan nu de winnaars…

3e prijs: meneer Amaral uit Amersfoort

Wat een plaatje! Vanwege de verschillende hoeken waarin de zonnepanelen liggen, moet het een uitdaging geweest zijn de volledige installatie in beeld te krijgen. Met een drone is er een perfecte hoek gekozen, waardoor dit toch is gelukt. Ook is de foto genomen op een mooie dag: sneeuw én een zonnetje erbij. Deze foto laat zien dat zonnepanelen in de winter ook gewoon hun werk kunnen doen. 

2e prijs: meneer van Vliet uit Waalre

Groene daken, we komen ze niet vaak tegen. En dat terwijl een sedumdak, zeker in combinatie met zonnepanelen, hartstikke duurzaam is. En het levert mooie plaatjes op. Het blauw van de zonnepanelen staat in scherp contrast met het groen van het sedum en de bomen eromheen. Deze foto laat zien dat Zonnefabriek op alle type daken naar de beste oplossing zoekt.

1e prijs: meneer Weyer uit Helmond

Bijzonder aan deze foto is dat het zowel een schuin dak als een plat dak systeem laat zien. De combinatie van kleuren springt er echt uit op deze foto. Het groene gras, de blauwe lucht, de rode dakpannen en het zwart van de full black panelen maken van deze foto een waar kunstwerk. Deze foto is het bewijs dat zonnepanelen niks afdoen aan de esthetiek van een huis. 

Voor de winnaars: van harte gefeliciteerd! Meneer Weyer ontvangt een dinerbon ter waarde van €100. Meneer van Vliet en meneer Amaral krijgen de enige echte SunPower tas, waarmee je stroom op kan wekken on the go. Wij nemen contact op met de winnaars en zullen zorgen dat de prijzen zo snel mogelijk jullie kant op komen.

Niet gewonnen of geen kans gehad om deel te nemen? Niet getreurd, de fotowedstrijd komt zeker nog een keer terug!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2024-02-13
Afgelopen zomer heeft Zonnefabriek er een nieuwe partner bijgekregen: The Switch. In dit artikel vertellen we u er graag meer over.

lees meer ›
2022-05-03
De laatste tijd is het voor sommige mensen wel even schrikken als ze willen investeren in zonnepanelen: de wachttijden voor adviesgesprekken en voor uiteindelijke installaties lopen behoorlijk op. Wat is er aan de hand en hoe lang gaat dit nog duren?

lees meer ›
2022-02-07
Met een nieuwe aankondiging bevestigt SunPower het vertrouwen in hun eigen technologische superioriteit: Vanaf 1 januari 2022 wordt op nieuwe SunPower zonnepanelen de garantie verlengd van de toch al indrukwekkende 25 jaar naar maar liefst 40 jaar! Let op: het gaat hier om zowel de product- àls de vermogensgarantie.

lees meer ›