Volg de totale productie van zonne-energie in Nederland on-line

Volg de totale productie van zonne-energie in Nederland on-line

Volg productie zonne-energie in NL

Volg de totale productie van zonne-energie in Nederland on-line

Sinds kort kunt u nu on-line een schatting zien van de productie van alle in Nederland geïnstalleerde zonnepanelen op een website van verschillende partijen die meehelpen aan de uitvoering van het Energieakkoord.

Hessel van den Berg
21 november 2016

grafiek van energieopwek_nlOp de website www.energieopwek.nl kunt u nu volgen hoeveel energie er op ieder moment wordt geproduceerd door de hernieuwbare bronnen zon, wind en biogas. De gegevens voor zonne-energie worden geschat op basis van de hoeveelheid geïnstalleerd vermogen en de zoninstralingsgegevens van het KNMI. Leuk om te zien, en ook leerzaam: hoeveel dragen de panelen in Nederland nou al bij aan de doelstellingen van het kabinet? We zien in ieder geval dat er nog veel werk aan de winkel is.

kaartje van NL op energieopwek_nlHet kaartje op de site geeft per provincie aan hoeveel energie wordt opgewekt. Op de site kunt u teruggaan in het verleden (tot januari 2016) en de opbrengst van verschillende dagen afspelen.

Energieopwek.nl is een samenwerkingsverband tussen TenneT, Netbeheer Nederland, Gasunie New Energy, Entrance en het SER-Energieakkoord.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›
2019-10-04
Zonnefabriek is met haar 10jaar één van de oudste zonnepanelen installateurs van Nederland. Daarmee bereiken de eerste klanten ook een mijlpaal: 10 jaar hun eigen Zonnefabriek! Even geleden kregen wij een leuke mail van de heer Schiphouwer (Hans) uit Emmen, met hierin een overzicht van de jaaropbrengst van de afgelopen 10 jaar. De heer Schiphouwer is een echte pionier op het gebied van zonne-energie. Wij spraken met hem over zijn zonne-installatie en andere – duurzame – zaken!

lees meer ›
2019-10-02
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›