Ik wil advies

Waarom is nu de beste tijd om te investeren in zonnepanelen?

Waarom nu investeren in zonnepanelen?

Waarom is nu de beste tijd om te investeren in zonnepanelen?

Als u erover denkt om zonnepanelen aan te schaffen, gaat er vaak veel tijd zitten in het oriëntatieproces. Het kan lastig zijn het juiste moment te bepalen om over te gaan tot aankoop. Wij geven 7 redenen waarom nu de beste tijd is om te investeren in zonnepanelen

Roos Godthelp
22 april 2020

Zonnepanelen zijn een goede investering, zowel voor uw portemonnee als voor het milieu. Wanneer u besluit zonnepanelen aan te schaffen, profiteert u van vele voordelen. Maar waarom is nu de beste tijd om tot aankoop over te gaan. Wij zetten het voor u op een rijtje. 

1. Meer zonuren

De zomer staat voor de deur en de dagen zijn lang. Meer zonuren, betekent een hoger rendement. Als u nu zonnepanelen aanschaft, kunt u nog een graantje meepikken van de meest gunstige tijd voor zonnepanelen. Lees hier het zonnepanelen weer van afgelopen jaar rond deze tijd. 

2. Kortere terugverdientijd

De terugverdientijd van een zonnepaneel is enorm verlaagd. Waar je een aantal jaar geleden nog panelen kocht met een terugverdientijd  van meer dan 10 jaar, zijn ze nu al in 5 tot 8 jaar terug te verdienen. In tijden van economische onzekerheid is het rendement op de investering in zonnepanelen zeer aantrekkelijk. Meer informatie over de terugverdientijd vindt u hier. 

3. Betere kwaliteit

De kwaliteit van zonnepanelen is de laatste jaren sterk verbeterd. Ook de omvormers van nu hebben een hoge efficiëntie tot boven de 98%. Benieuwd naar de meest efficiënte zonnepanelen? 
Hierover leest u hier

4. Lagere prijs

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gedaald en is nu op een laag niveau gestabiliseerd. Maar wat kost het nu dan? Daarover leest u in dit artikel.

5. Groter financieel voordeel

Het Internationale Energieagentschap rekent in de periode tot 2030 op een stijging van stroom- en gasprijzen met 7 procent door marktontwikkelingen. Als de energieprijzen stijgen is het financiële voordeel van zonnepanelen groter.

6. Salderingsregeling

De salderingsregeling maakt het voor huishoudens met zonnepanelen mogelijk om voor stroom die ze terugleveren aan het net een relatief hoge prijs te krijgen. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling echter afgebouwd, waardoor dit voordeel elk jaar iets kleiner wordt. Als u nu in zonnepanelen investeert, kunt u nog meer dan twee jaar profiteren van de volledige salderingsregeling

7. Draag bij aan een beter milieu

Klimaatverandering wordt een steeds nijpender probleem. De Europese Unie heeft milieudoelstellingen voor 2020 vastgesteld, het zogenaamde 20-20-20 akkoord. Nederland moet daarin ook zijn steentje bijdragen. Door nu zonnepanelen aan te schaffen, kunt u daarbij helpen. 

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2023-11-09
Zonnepanelen zijn de afgelopen tijd minder populair geworden, maar waarom eigenlijk? Er zijn geruchten dat zonnepanelen minder rendabel zouden zijn, maar klopt dat wel? In een uitzending van EenVandaag geeft onze directeur David zijn visie hierop. In onderstaande interview vertelt hij waarom dit onderwerp genuanceerder is dan het soms lijkt.

lees meer ›
2023-11-06
We hebben dit jaar weer veel nieuwe klanten blij gemaakt met zonnepanelen, maar veel mensen vonden wel dat ze erg lang moesten wachten. Hoe zit het nu met de levertijden, en wat is de verwachting voor de komende tijd?

lees meer ›
2023-11-02
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›