Vind een betrouwbare dakdekker

Vind een betrouwbare dakdekker

Checklist voor dakdekkers: waar moet u rekening mee houden?

Vind een betrouwbare dakdekker

Vind een betrouwbare dakdekker

Bij een aantal woningen is het renoveren van het dak vóórdat er zonnepanelen geplaatst worden een vereiste. Door achterstallig onderhoud, ouderdom van de woning of andere zaken kunnen daken niet geschikt meer zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Het vinden van de juiste dakdekker kan een behoorlijke taak zijn. Met deze checklist helpen wij u graag verder.

Roos Godthelp
30 september 2019

Checklist voor dakdekkers

Zonnefabriek heeft geen directe samenwerking met een partij voor het renoveren van daken, maar we kunnen wel onze kennis omtrent het vinden van de juiste partner met u delen. Er zijn een aantal keurmerken en certificaten waarover een dakdekker idealiter beschikt, deze staan in het artikel verder uitgewerkt. De renovatie van uw dak kan een vereiste zijn voordat de panelen geplaatst kunnen worden, zeker op platte daken moet er namelijk rekening gehouden worden met 65kg/m2.

 

Keurmerk

DAKMERK keurmerk voor dakdekkers

Net als Zonnekeur - het keurmerk in de zonnepanelen branche – bestaat er ook een keurmerk voor dakdekkers. DAKMERK is hét keurmerk voor het platte dak. Dakdekkers die hieraan zijn aangesloten worden door onafhankelijke inspecteurs tijdens de uitvoer gecontroleerd en laten hun projecten vóóraf toetsen. Met dit keurmerk is 10jaar waterdichtheid gegarandeerd en wordt schade betaald door het waarborgfonds wanneer het dakdekkersbedrijf failliet blijkt.

 

Branchevereniging

Vebidak Branchevereniging dakdekkers

Vebidak is de naam voor de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Als branchevereniging zet zij zich actief in voor de bedrijfstak en betrekt haar achterban intensief bij haar activiteiten en dienstverlening. Bedrijven die aangesloten zijn bij de branchevereniging voldoen aan criteria op gebied van continuïteit, bedrijfsvoering en ondernemerschap.

 

KOMO procescertificaat

KOMO procescertificaat

Het KOMO-procescertificaat is een document waarin verklaart staat dat het eind resultaat van een proces in overeenstemming is met de vooraf vastgelegde specificaties. Een dakdekker moet op basis van BRL 4702 gecertificeerd zijn. Dit certificaat geeft zekerheid van het op juiste wijze, én met de juiste materialen, realiseren van de dakconstructie. Controleer of het door u gevonden bedrijf over een KOMO-certificaat beschikt.

 

NDA Dakdekkersbedrijven

NDA dakdekkersbedrijven

Niet per se een certificaat waaraan een dakdekker moet voldoen, maar bij het NDA (Nederlandse Dakdekkers Associatie) zijn dakdekkers aangesloten die door samen te werken en kennis te delen een hoger kwaliteitsniveau willen bieden. Alle dakdekkers aangesloten bij deze groep zijn in het bezit van een DAKMERK keurmerk. U vindt de lijst met aangesloten partijen hier.

 

Scherp blijven

Naast het controleren op bovenstaande keurmerken en aansluiting bij brancheorganisaties is het altijd van belang om scherp te blijven tijdens het vinden van een passende partij. Op elke markt zijn helaas ‘cowboys’ te vinden, ook op de zonnepanelen en dakdekkersmarkt. Controleer altijd op de websites van de brancheorganisaties en keurmerken of het bedrijf daadwerkelijk is aangesloten, ook als dit wel vermeld staat op de eigen website. Door zelf scherp te blijven vallen er al een hoop partijen af.

Dak gerenoveerd?

Zijn de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd en bent u klaar voor een offerte voor zonnepanelen? Neem dan weer contact met ons op. Wij komen persoonlijk bij u langs om te horen wat uw wensen zijn, en te bekijken welke mogelijkheden uw dak biedt.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2018-10-16
Zonnepanelen die naar het zuiden gericht staan, brengen de meeste energie op, dat mag duidelijk zijn. Maar afwijkende richtingen kunnen ook hun voordelen hebben; een oost-west configuratie zou na de wijzigingen in de salderingsregeling zelfs misschien nog nèt iets gunstiger kunnen zijn dan een zuidgericht systeem. Hoe zit dat precies?

lees meer ›
2018-03-06
We krijgen regelmatig vragen van klanten over het schoonmaken van zonnepanelen. Daarom bieden we onze klanten nu 10% korting op een professionele schoonmaak van de panelen door Solar Cleaners Nederland. Is reiniging van de panelen voor uw installatie ook interessant?

lees meer ›
2017-08-15
In tegenstelling tot veel andere producten zijn zonnepanelen zo goed als onderhoudsvrij. Maar dat ‘zo goed als’.. wat betekent dat eigenlijk? Is er iets meer te zeggen over welk onderhoud zonnepanelen misschien toch nodig hebben?

lees meer ›