Verduurzaming van de gemeente Amsterdam met behulp van een Zonnefabriek

Verduurzaming van de gemeente Amsterdam met behulp van een Zonnefabriek

Verduurzaming gemeente Amsterdam
  • Verduurzaming van de gemeente Amsterdam met behulp van een Zonnefabriek

Verduurzaming van de gemeente Amsterdam met behulp van een Zonnefabriek

Het peil van het grondwater bij de Diemerzeedijk wordt middels een pompinstallatie continu gecontroleerd. Om te kunnen voorzien in de benodigde energie en te besparen op de kosten welke deze pompinstallatie met zich meebrengt, heeft de gemeente Amsterdam eind juni zonnepanelen laten plaatsen door installateur de Zonnefabriek op het pompstation bij de Diemerzeedijk.

Danielle
30 september 2015

 

De zeven kilometer lange Diemerzeedijk tussen Muiden en Amsterdam werd tot 1973 gebruikt als legale stortplaats voor chemisch afval en tot 1982 als reguliere vuilnisbelt. Vanwege de komst van IJburg besloot de gemeente Amsterdam zestien jaar na sluiting van de vuilstortplaats tot sanering van het gebied. Het overschot aan regenwater dat door de afdichtingsconstructies sijpelt moet constant worden weggepompt om het ondergrondse waterniveau op peil te houden en zo overstroming te voorkomen.

Met een jaarlijks verbruik van 250.000 kwh is de pompinstallatie uiterst kostbaar en in potentie zeer milieuonvriendelijk.  Om de kosten te verminderen en de installatie duurzamer te maken is gebruik gemaakt van ’s werelds meest efficiënte en best presterende zonnepanelen, namelijk 77 panelen van fabrikant SunPower, gemonteerd op zowel een plat als een rond bitumen dak.

De Zonnefabriek heeft al meerdere projecten met de gemeente succesvol uitgevoerd. Ook dit project, onder leiding van stagiair Bart Housmans, toont overduidelijk aan dat de gemeente Amsterdam bezig is met verduurzaming. Beide partijen beschouwen het als zeer waardevol dat het mogelijk is om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een duurzamer Amsterdam.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›
2019-10-04
Zonnefabriek is met haar 10jaar één van de oudste zonnepanelen installateurs van Nederland. Daarmee bereiken de eerste klanten ook een mijlpaal: 10 jaar hun eigen Zonnefabriek! Even geleden kregen wij een leuke mail van de heer Schiphouwer (Hans) uit Emmen, met hierin een overzicht van de jaaropbrengst van de afgelopen 10 jaar. De heer Schiphouwer is een echte pionier op het gebied van zonne-energie. Wij spraken met hem over zijn zonne-installatie en andere – duurzame – zaken!

lees meer ›
2019-10-02
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›