Verduurzaming sociale huurwoningen

Verduurzaming sociale huurwoningen

Verduurzaming huurwoningen HuurDeZon

Verduurzaming sociale huurwoningen

BNG Bank en Gemeente Amsterdam luiden gong voor verduurzaming sociale huurwoningen door HuurDeZon.

Michiel Jansen
20 april 2015

Met een slag op de gong vraagt Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam, aandacht voor plaatsing van de eerste zonnepanelen door de Zonnefabriek op individuele huurwoningen van woningcorporatie Eigen Haard.

AEX opening Euronext

De financiering legt geen beslag op de investeringsruimte van woningcorporaties. Door gebruik van een ESCo (Energy Service Company) wordt de woningcorporatie volledig ontzorgd gedurende 20 jaar voor wat betreft realisatie, financiering, monitoring en onderhoud van de zonnepanelen. Huurders delen mee in de opbrengst via een lagere energierekening. Komend jaar worden meer dan 7.500 panelen geplaatst. Daarmee is dit project het grootste in zijn soort in Nederland. Het project is ontwikkeld door HuurDeZon en wordt gefinancierd door het Amsterdams Klimaat & Energiefonds, het Amsterdams Investeringsfonds en BNG Bank.

Wethouder Abdeluheb Choho hoopt op een verdere uitrol: ‘De doelstelling van de gemeente Amsterdam is dat er in 2020 per inwoner 20% meer duurzame energie wordt geproduceerd dan in 2013, onder andere door het gebruik van zonnepanelen te stimuleren. Dit concept is in principe bruikbaar voor alle corporaties. Zo’n 45% van de woningvoorraad in Amsterdam is in bezit van de corporaties. Daarmee is de potentiële opbrengst enorm.

Meer informatie vindt u op: www.bngbank.nl en www.huurdezon.nl

Noot voor de redactie: HuurDeZon B.V., telefoonnummer (020) 422 65 34

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-11-01
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›
2019-10-30
De salderingsregeling die ervoor zorgt dat we de stroom die we aan het net leveren, 1-op-1 mogen verrekenen met stroom die we afnemen, gaat op de schop. Vanaf 1 januari 2023 wordt de regeling langzaam afgebouwd. Minister Wiebes geeft in een brief van 28 oktober meer duidelijkheid over de plannen.

lees meer ›
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›