Ik wil advies

The Switch: een nieuwe partner van Zonnefabriek

We vertellen u graag meer over deze samenwerking

The Switch: een nieuwe partner van Zonnefabriek

Afgelopen zomer heeft Zonnefabriek er een nieuwe partner bijgekregen: The Switch. In dit artikel vertellen we u er graag meer over.

Desiree Janssen
13 februari 2024

Afgelopen zomer heeft Zonnefabriek er een nieuwe partner bijgekregen: The Switch. Zonnefabriek werkt sinds de oprichting in 2009 alleen met eigen installateurs en gecertificeerde partners. Op deze manier kunnen onze klanten rekenen op betrouwbare technische kennis en vakkundige installatie. The Switch is een partij die dezelfde waarden deelt, en we gaan dan ook graag de samenwerking met hen aan. Daarnaast heeft The Switch nog een unieke waarde die hen bewonderenswaardig maakt: het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Bij The Switch worden namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot installateur. In dit artikel vertellen we u er graag meer over.

The Switch: wie zijn ze en wat doen ze?

The Switch is een installatiebedrijf voor zonnepanelen, laadpalen en isolatie voor woningen. Daarnaast leiden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot installateur. Zo draagt The Switch bij aan een oplossing voor het tekort aan technici in Nederland en geven ze mensen een kans op een mooie carrière. Het bedrijf is mede opgericht door oud-Zonnefabriek installateur Tjebbe. In het afgelopen jaar zijn ze uitgegroeid tot een groot en veelzijdig team met 8 medewerkers.

Oprichter en oud Zonnefabriek installateur Tjebbe samen met 2 installateurs

Waarom deze samenwerking?

Zonnefabriek staat altijd open voor goede samenwerkingen. The Switch kwam op ons pad toen Tjebbe ons vertelde over het bedrijf dat hij samen met twee compagnons Wouter en Federico heeft opgericht. Zonnefabriek en The Switch hielden contact, en er bleken al snel genoeg raakvlakken te zijn voor een goede samenwerking. Een belangrijk aspect hierbij is voor ons, dat we dezelfde normen en waarden delen. Bij Zonnefabriek staan hoge kwaliteit en goede service op nummer één. The Switch deelt dit streven: “het belangrijkste is niet om zoveel mogelijk installaties per dag uit te voeren, maar om een goede installatie veilig te plaatsen en goede nazorg te bieden”. Verder is bij een samenwerking natuurlijk open communicatie van groot belang. De communicatie tussen Zonnefabriek en The Switch verliep gelukkig vanaf het begin zeer soepel. “Het zijn zulke leuke jongens, alles is bespreekbaar.” aldus Lucas, Hoofd Installatie bij Zonnefabriek.

Hoe gaat The Switch om met uitdagingen in de huidige markt?

De markt is de afgelopen jaren steeds aan het schommelen geweest. De afgelopen 1,5 jaar hebben veel huishoudens zonnepanelen aangeschaft, onder andere doordat de energieprijzen sterk waren gestegen. Inmiddels zijn de energieprijzen gedaald en is de vraag naar zonnepanelen ook weer wat afgenomen. Daarnaast is er de afgelopen tijd veel negatief nieuws geweest: onduidelijkheid over de afbouw van de salderingsregeling en eventuele heffingen voor zonnepanelen. Hiermee groeide de onzekerheid bij consumenten en stelden zij de beslissing om zonnepanelen te nemen nog even uit. Zowel Zonnefabriek, als The Switch hebben deze ontwikkeling gemerkt. “Veel consumenten twijfelen of ze de investering in zonnepanelen nog wel snel genoeg terugverdienen. Gelukkig laat een simpel rekensommetje zien dat dit nog steeds het geval is,” aldus The Switch. 

Wat het bedrijf ook merkt, is dat consumenten op zoek zijn naar een lage prijs, terwijl dit vaak ten koste gaat van de veiligheid en duurzaamheid van het systeem. “Het blijft een uitdaging om te concurreren met bedrijven die installaties onveilig installeren. Zowel de arbeidsvoorwaarden als de techniek op het dak en in de meterkast zijn vaak verre van optimaal verzorgd. Maar helaas weet de consument dit vaak niet” legt The Switch uit. Het is dus juist nu extra belangrijk als consument om hierop te letten. 

Wat is het streven voor de toekomst?

Zonnefabriek en The Switch gaan de toekomst met veel optimisme en ambitie tegemoet. Het streven is om zo veel mogelijk installaties veilig te installeren, het tekort aan technici in Nederland te verminderen en zo veel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot installateur. Zonnefabriek maakt klanten bewust van het belang van een veilige installatie, en The Switch zorgt voor een hoogwaardige uitvoering. Zo zetten we onze samenwerking voort, hopelijk nog voor vele jaren.

Bus van The Switch

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2024-03-13
Dit jaar bestaat Zonnefabriek 15 jaar. We blikken terug op jaren van uitdagingen, groei en innovatie met directeur en medeoprichter David van den Burg.

lees meer ›
2022-05-03
De laatste tijd is het voor sommige mensen wel even schrikken als ze willen investeren in zonnepanelen: de wachttijden voor adviesgesprekken en voor uiteindelijke installaties lopen behoorlijk op. Wat is er aan de hand en hoe lang gaat dit nog duren?

lees meer ›
2021-07-05
Een maand geleden kondigden wij de tweede Zonnefabriek fotowedstrijd aan. We zijn overdonderd door alle enthousiaste reacties en willen iedereen die heeft deelgenomen graag hartelijk bedanken. We zullen jullie niet langer in spanning houden: in dit artikel maken we de winnaars bekend!

lees meer ›