SunPower garantieverlenging nu tot 40 jaar!

De beste garantie in de markt wordt nu ook de aller-, allerlangste!

SunPower garantieverlenging nu tot 40 jaar!

Met een nieuwe aankondiging bevestigt SunPower het vertrouwen in hun eigen technologische superioriteit: Vanaf 1 januari 2022 wordt op nieuwe SunPower zonnepanelen de garantie verlengd van de toch al indrukwekkende 25 jaar naar maar liefst 40 jaar! Let op: het gaat hier om zowel de product- àls de vermogensgarantie.

Hessel van den Berg
07 februari 2022

Dat SunPower een groot vertrouwen heeft in haar eigen producten was al duidelijk toen ze als eerste in de markt een gecombineerde product- en vermogensgarantie aanboden van 25 jaar. De meeste andere merken zonnepanelen willen nog wel tot 25 jaar gaan met hun vermogensgarantie, maar wat de productgarantie betreft, blijven ze meestal steken op 10 tot 12 jaar. Daardoor is de vermogensgarantie vaak meer een lege huls: als het erop aankomt zal de fabrikant kunnen beweren dat de garantie niet geldig is.

Hoezo kan een fabrikant onder zijn verplichtingen uitkomen?

Het probleem met een vermogensgarantie die langer doorloopt dan de productgarantie, is dat de fabrikant een eventuele afname in vermogen van een paneel kan afschuiven op een paneeldefect. En terwijl een vermogensafname in principe is gedekt door de vermogensgarantie, valt een paneeldefect onder de productgarantie. Een voorbeeld: U heeft een zonnepaneel van merk X. Het merk biedt u een vermogensgarantie van 25 jaar, met een maximale jaarlijkse afname van het vermogen (degradatie) van 0,6 %. De productgarantie loopt voor 10 jaar. In jaar 12 merkt u dat het paneel minder begint op te leveren dan afgesproken: u spreekt de fabrikant hierop aan, en verwacht natuurlijk een oplossing. De fabrikant kan dan echter vrij gemakkelijk zeggen dat de teruggang te wijten is aan een productfout, en daarom valt onder de productgarantie, die inmiddels verlopen is. Resultaat: u krijgt niks vergoed.

Rotsvast vertrouwen

Bij SunPower panelen speelt dit probleem gelukkig niet. Wat de oorzaak ook is van een eventuele teruggang in vermogen, uw garantie dekt de reparatie of vervanging altijd. Dat ze dat durven aan te bieden komt omdat SunPower een rotsvast vertrouwen heeft in de eigen kwaliteit. De panelen hebben een solide koperen onderlaag en voldoende speling in de elektrische verbindingen tussen de cellen. Hiermee is de kans op breuken of beschadigingen minimaal, zelfs op de zéér lange termijn. En om dat nog maar eens te benadrukken, hebben ze nu dus aangekondigd dat de garantietermijnen voor nieuwe panelen zelfs nog langer worden, naar een absoluut record in de markt van 40 jaar.

SunPower 40 jaar garantie

De nieuwe garantietermijn geldt voor alle SunPower Maxeon zonnepanelen die geplaatst zijn sinds 1 januari 2022. Voor mensen die SunPower panelen hebben van vóór 1 januari 2022 is het natuurlijk jammer, maar aan de andere kant weten ze nu wel dat de kwaliteit van hun zonnepanelen zodanig goed is, dat hun zonnepanelen hoogstwaarschijnlijk ook voor 40 jaar een topprestatie zullen leveren. En mocht u zich nog afvragen tot hoever het vermogen volgens de garantie maximaal mag afnemen na die 40 jaar: zelfs in jaar 40 kunt u nog altijd rekenen op 88,3% van het oorspronkelijke vermogen! Dat is wel een heel geruststellend gevoel, nietwaar?

SunPower vermogensgarantie

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2022-08-07
Er doen verschillende verhalen de ronde over de verwachte levensduur van omvormers en optimizers. We kijken naar de resultaten van een nieuwe studie en vergelijken het met onze eigen ervaring.

lees meer ›
2021-07-05
Een maand geleden kondigden wij de tweede Zonnefabriek fotowedstrijd aan. We zijn overdonderd door alle enthousiaste reacties en willen iedereen die heeft deelgenomen graag hartelijk bedanken. We zullen jullie niet langer in spanning houden: in dit artikel maken we de winnaars bekend!

lees meer ›
2021-06-25
Zonnefabriek is reuzetrots op ons 400 Watt-piek paneel van SunPower, maar er blijken inmiddels ook al panelen op de markt te zijn van 500 en zelfs 600 Watt-piek! Groot verschil: de afmetingen.

lees meer ›