SolarEdge system nu ook in de Mijn Zonnefabriek app

Opbrengst van SolarEdge monitoring portaal nu ook bij ons zichtbaar

SolarEdge system nu ook in de Mijn Zonnefabriek app

Sinds kort hebben veel van onze SolarEdge klanten ook toegang tot hun opbrengstgegevens op de Mijn Zonnefabriek app. Voor veel mensen kwam de mail met deze aankondiging als een verrassing. We leggen uit hoe het zit.

Hessel van den Berg
06 december 2021

We bouwen stukje bij beetje verder aan onze ‘Mijn Zonnefabriek’ app. Inmiddels weten de meeste klanten met SMA systemen hoe ze de app kunnen gebruiken om hun opbrengstdata te zien. Maar tot nu toe was dat voor al onze klanten met SolarEdge systemen nog niet mogelijk. Gelukkig is daar onlangs verandering in gekomen.

Opbrengst, informatie en tips

In de Mijn Zonnefabriek vindt u onder 'systeemgegevens en -garantie' informatie over de garantie en tips over uw systeem

In de Mijn Zonnefabriek vindt u onder 'systeemgegevens en -garantie' informatie over de garantie en tips over uw systeem

We hebben de Mijn Zonnefabriek app nu zodanig aangepast dat ook de opbrengstgegevens van SolarEdge via hun API (‘Access Point Interface’) in de app ingelezen kunnen worden. In tegenstelling to SMA is het hiervoor niet nodig om nog eens extra toestemming te verlenen; het gaat vanzelf. We zijn nu bezig om voor alle klanten met SolarEdge omvormers de gegevens correct in te stellen. Dat betekent dat u als SolarEdge klant een mail van ons hebt gekregen of binnenkort zal krijgen met de titel ‘Uw inloggegevens voor Mijn Zonnefabriek’. Hierin staat uw persoonlijke login (postcode plus huisnummer) plus uw unieke wachtwoord.

In de Mijn Zonnefabriek app vindt u, naast de opbrengst, ook informatie over uw systeem (wat voor omvormer, wat voor panelen), de garantie (tot wanneer heeft u garantie op de producten), en tips (bijvoorbeeld: wat betekenen de lichtjes op de omvormer, hoe verander ik het wifi wachtwoord in de omvormer, enz.). Verder kunt u via de app ook nieuwe klanten aandragen, en daarmee €75 verdienen wanneer die klanten tot aanschaf van een systeem overgaan.

U kunt uw opbrengst natuurlijk ook nog steeds in de eigen monitoring app van SolarEdge blijven opvolgen. Voordeel van die app is, dat u per paneel precies kunt zien hoeveel er is opgewekt; die informatie is in de ‘Mijn Zonnefabriek’ omgeving niet beschikbaar.

We blijven ondertussen verder werken aan de app, om daarmee zoveel mogelijk leuke en praktische informatie op een eenvoudige wijze beschikbaar te stellen. Doe er uw voordeel mee! Feedback is natuurlijk altijd welkom!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2023-12-05
Het is nog geen winter, maar het voelt al zeker zo met deze lage temperaturen. In de winter wekt u misschien iets minder zonne-energie op, maar dat maakt de Mijn Zonnefabriek app niet minder relevant. Integendeel: deze winter is dé tijd waarin u de Mijn Zonnefabriek app wilt gebruiken. Waarom? In dit artikel leggen we het uit.

lees meer ›
2023-08-13
In dit artikel leggen we u uit waarom de Mijn Zonnefabriek app deze zomer uw favoriete app is.

lees meer ›
2022-01-06
Zonnefabriek heeft in het afgelopen jaar weer op een aantal gebieden mooie vooruitgang geboekt: zo kregen we nieuwe producten in het assortiment, kwamen met een nieuwe app en verkregen de felbegeerde scope 12 certificering. Wat voor moois staat ons, en u, komend jaar nog te wachten?

lees meer ›