• »
  • »
  • Resultaat TeldeZon: Zonnefabriek installaties presteren ver boven gemiddelde

Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Resultaat TeldeZon: Zonnefabriek installaties presteren ver boven gemiddelde

Uit de resultaten van de landelijke campagne TeldeZon, waarbij de opbrengst van duizenden installaties door heel Nederland gedurende 1 week in mei 2014 is vergeleken, blijkt dat de zonnepanelen installaties van de Zonnefabriek 10% beter presteren dan het landelijke gemiddelde.

teldezon logoTeldeZon was een landelijke campagne uitgevoerd door de Stichting monitoring Zonnestroom in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Hierbij konden particulieren de opbrengst van hun zonnestroom installaties opgeven, gedurende de periode 12 t/m 18 mei 2014. Ook met de hellingshoek en de oriëntatie van de panelen werd rekening gehouden, en aan de hand van deze gegevens werd voor elk systeem een zogenaamde Performance Ratio bepaald. De Performance Ratio is een indicator van hoe goed het systeem functioneert.

In totaal zijn de resultaten van 5673 installaties geanalyseerd. De Zonnefabriek heeft data aangeleverd voor de installaties die wij op afstand monitoren, in totaal 190 verschillende installaties door heel Nederland, ofwel 3 ½ procent van het totaal. (Overigens: inmiddels monitoren wij meer dan 380 installaties on-line, dus een verdubbeling ten opzichte van mei! En dat is nog maar een klein gedeelte van het totale aantal Zonnefabriek installaties.)

Uit de resultaten van TeldeZon is gebleken, dat de gemiddelde Performance Ratio in Nederland uitkwam op 74%. Waarden onder de 60% gelden als slecht, 60 – 70% als gemiddeld, en 70 – 85% als goed. De gemiddelde Performance Ratio voor de Zonnefabriek installaties kwam uit op een mooie 81%, oftewel zo’n 10% (7 procent punten op 74%) méér dan het landelijke gemiddelde. Daarmee kunnen we stellen dat onze installaties gemiddeld 10% beter draaien dan de rest: Weer een bewijs dat het kiezen voor de kwaliteit van de Zonnefabriek de moeite waard is!

Inmiddels is ook in 2016 een actie geweest van TeldeZon: volg deze link voor meer informatie.

> Meer advies over zonnepanelen via een adviesgesprek

SunPower Actie - Ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste €440)

Kies voor een SunPower systeem en ontvang uw eerste zonnepaneel gratis (t.w.v. ten minste € 440, afhankelijk van type paneel). Dit aanbod is inclusief gratis rendementsberekening, dakanalyse en schaduwanalyse. Daarnaast kunt u rekenen op 25 jaar vermogen- en productgarantie, een gemiddelde besparing van € 614 op uw energie kosten en constante online monitoring van uw zonne-energiesysteem. Wees er snel bij, Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk actie