Resultaat TeldeZon: Zonnefabriek installaties presteren ver boven gemiddelde

Resultaat TeldeZon: Zonnefabriek installaties presteren ver boven gemiddelde

Resultaat TeldeZon
  • Resultaat TeldeZon: Zonnefabriek installaties presteren ver boven gemiddelde

Resultaat TeldeZon: Zonnefabriek installaties presteren ver boven gemiddelde

Uit de resultaten van de landelijke campagne TeldeZon, waarbij de opbrengst van duizenden installaties door heel Nederland gedurende 1 week in mei 2014 is vergeleken, blijkt dat de zonnepanelen installaties van de Zonnefabriek 10% beter presteren dan het landelijke gemiddelde.

Hessel van den Berg
28 augustus 2014

teldezon logoTeldeZon was een landelijke campagne uitgevoerd door de Stichting monitoring Zonnestroom in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Hierbij konden particulieren de opbrengst van hun zonnestroom installaties opgeven, gedurende de periode 12 t/m 18 mei 2014. Ook met de hellingshoek en de oriëntatie van de panelen werd rekening gehouden, en aan de hand van deze gegevens werd voor elk systeem een zogenaamde Performance Ratio bepaald. De Performance Ratio is een indicator van hoe goed het systeem functioneert.

In totaal zijn de resultaten van 5673 installaties geanalyseerd. De Zonnefabriek heeft data aangeleverd voor de installaties die wij op afstand monitoren, in totaal 190 verschillende installaties door heel Nederland, ofwel 3,5 procent van het totaal. (Overigens: inmiddels monitoren wij meer dan 380 installaties on-line, dus een verdubbeling ten opzichte van mei! En dat is nog maar een klein gedeelte van het totale aantal Zonnefabriek installaties.)

Uit de resultaten van TeldeZon is gebleken, dat de gemiddelde Performance Ratio in Nederland uitkwam op 74%. Waarden onder de 60% gelden als slecht, 60 – 70% als gemiddeld, en 70 – 85% als goed. De gemiddelde Performance Ratio voor de Zonnefabriek installaties kwam uit op een mooie 81%, oftewel zo’n 10% (7 procent punten op 74%) méér dan het landelijke gemiddelde. Daarmee kunnen we stellen dat onze installaties gemiddeld 10% beter draaien dan de rest: Weer een bewijs dat het kiezen voor de kwaliteit van de Zonnefabriek de moeite waard is!

Inmiddels is ook in 2016 een actie geweest van TeldeZon: volg deze link voor meer informatie.

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2016-08-05
Ook dit jaar is er de campagne TeldeZon geweest, waarbij van een groot aantal PV-installaties in Nederland gedurende één week wordt bijgehouden hoe goed de systemen presteren. Net zoals vorig jaar steken de Zonnefabriek systemen uit boven de rest: Volgens ons wéér een bewijs dat de nadruk die de Zonnefabriek legt op kwaliteit, zich vertaalt in bovengemiddelde prestaties.

lees meer ›
2015-10-21
Meer dan 20 jaar geleden installeerde Dieter Frosch een zonnepanelensysteem op zijn dak. Dit maakt hem zonder twijfel een zonne-energie pionier. Daarnaast is hij de enige die één van de modernste SMA omvormers bezit, de Sunny Boy 2.5, samen met een van SMA’s oudste omvormers, de PV-WR 1800. Tijdens een bezoek aan zijn huis kijkt hij terug naar de beginfase van zonne-energie. Hij vertelt dat hij zelf soms ook verbaasd is dat zijn systeem nog steeds werkt na al die jaren en waarom hij oude wasborden naast zijn omvormers aan de muur heeft hangen.

lees meer ›