Ik wil advies

Resultaten TeldeZon 2016: Zonnefabriek presteert wéér bovengemiddeld!

Resultaten TeldeZon 2016

Resultaten TeldeZon 2016: Zonnefabriek presteert wéér bovengemiddeld!

Ook dit jaar is er de campagne TeldeZon geweest, waarbij van een groot aantal PV-installaties in Nederland gedurende één week wordt bijgehouden hoe goed de systemen presteren. Net zoals vorig jaar steken de Zonnefabriek systemen uit boven de rest: Volgens ons wéér een bewijs dat de nadruk die de Zonnefabriek legt op kwaliteit, zich vertaalt in bovengemiddelde prestaties.

Hessel van den Berg
05 augustus 2016

LogoTeldeZonHet TeldeZon programma houdt in dat deelnemers gedurende één week de opbrengst van hun systeem bijhouden en doorgeven aan de Stichting Monitoring Zonnestroom in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Ook wordt doorgegeven hoeveel panelen elk systeem heeft en wat de hellingshoek en oriëntatie zijn. Aan de hand van de instralingsdata van het KNMI kan dan worden berekend wat de Performance Ratio (PR) van elk systeem is geweest. De PR is een perfecte indicator van de prestatie van een zonnestroom systeem.

De gemiddelde PR van alle systemen die meededen was dit jaar 77%. Hierbij vermeldt TeldeZon dat systemen met een PR van minder dan 60% als ‘slecht presterend’ worden beschouwd, met PR 60-70% als gemiddeld en met 70-85% als goed. De Zonnefabriek systemen hebben een gemiddelde PR van 83%. Dat is dus behoorlijk hoger dan het landelijk gemiddelde, en daar zijn we blij mee!

Twee jaar geleden stak de Zonnefabriek ook al uit boven het gemiddelde: Toen was onze PR 81% tegen gemiddeld 74%. We zien dat twee jaar later de Zonnefabriek nog beter is gaan presteren, maar het landelijk gemiddelde ook.. Dat laatste is te verklaren uit het feit dat de Zonnefabriek een veel groter aandeel van het totaal is: In 2014 waren onze installaties goed voor 3,5 % van het totaal, in 2016 voor maar liefst 15,5 %! Het is dus aannemelijk dat het gemiddelde omhoog getrokken wordt door de Zonnefabriek. 

Volgens ons bewijzen deze resultaten eens te meer dat het kiezen van een betrouwbare installateur met kennis van zaken en oog voor kwaliteit, zich altijd loont.

 U kunt het rapport van TeldeZon downloaden via deze link

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2015-10-21
Meer dan 20 jaar geleden installeerde Dieter Frosch een zonnepanelensysteem op zijn dak. Dit maakt hem zonder twijfel een zonne-energie pionier. Daarnaast is hij de enige die één van de modernste SMA omvormers bezit, de Sunny Boy 2.5, samen met een van SMA’s oudste omvormers, de PV-WR 1800. Tijdens een bezoek aan zijn huis kijkt hij terug naar de beginfase van zonne-energie. Hij vertelt dat hij zelf soms ook verbaasd is dat zijn systeem nog steeds werkt na al die jaren en waarom hij oude wasborden naast zijn omvormers aan de muur heeft hangen.

lees meer ›
2014-08-28
Uit de resultaten van de landelijke campagne TeldeZon, waarbij de opbrengst van duizenden installaties door heel Nederland gedurende 1 week in mei 2014 is vergeleken, blijkt dat de zonnepanelen installaties van de Zonnefabriek 10% beter presteren dan het landelijke gemiddelde.

lees meer ›