Over de muziek van zonnepanelen

Over de muziek van zonnepanelen

... en een 'friet-ei'

Over de muziek van zonnepanelen

Op klantenvertellen.nl schrijven veel van onze klanten hoe hun ervaringen met Zonnefabriek waren, vanaf het eerste adviesgesprek tot de uiteindelijke plaatsing van de panelen. Vaak staat in het commentaar hoe aangenaam verrast ze waren dat de installateurs naar klassieke muziek luisterden tijdens het werk; aanleiding voor ons om eens na te gaan welke muziek onze installateurs nou het liefste horen tijdens het installeren van de zonnepanelen.

Hessel van den Berg
29 januari 2021

Hoewel de installatie van zonnepanelen op een woonhuis bijna altijd in één dag klaar is, en dus een stuk minder ingrijpend is dan de gemiddelde verbouwing van badkamer of keuken, is het toch een klus die de aanwezigheid van monteurs met zich meebrengt. Deze mannen (ja, nog altijd vrijwel uitsluitend mannen..) zijn het grootste gedeelte van de tijd op het dak bezig, en zorgen daarom voor weinig hinder voor de bewoners. Om het werk wat te stimuleren, houden sommige monteurs ervan om naar muziek te luisteren tijdens de bezigheden. Vanuit de klanten krijgen we vaak te horen hoe leuk ze het vonden dat de installateurs naar klassieke muziek luisterden. Reden om eens een rondvraag te doen bij de mannen: welke muziek horen ze nou graag bij het werk, en waarom?

Oormassage

Klassiek blijkt, ondanks dat het vaak wordt genoemd door klanten, toch niet bij elke monteur favoriet. Iedereen blijkt toch weer net iets anders in elkaar te zitten: zoveel hoofden, zoveel zinnen, zegt het spreekwoord. Zo heeft Robert-Jan een voorliefde voor hip hop, omdat dat, zoals hij  zegt, “door je aderen loopt.” Wat dat precies betekent? Volgens Robert-Jan “begrijp je dat als je ook van hip hop houdt.” Aha.

Zijn aanbeveling is een artiest genaamd Guts, die ook op zijn openbare afspeellijst op Spotify voorkomt, en aangezien hij die graag wil delen, bij dezen de link naar Robert-Jan’s ‘oormassage’.

 

Zit Robert-Jan onder zijn gehoorbescherming te luisteren naar zijn 'oormassage'?

Zit Robert-Jan onder zijn gehoorbescherming te luisteren naar zijn 'oormassage'?

Ook Lucas heeft wel wat met hip hop (met name Busta Rhymes: The Coming), maar houdt ook van andere genres zoals metal, terwijl het voor Sem ook wel eens punk mag zijn, zoals van de Britse band Idles. Geert verraadt dan weer zijn leeftijd door te luisteren naar zogenaamde ‘Classic Rock’, terwijl Coen liever naar geklets op NPO2 luistert en onze loodsman Lars het houdt op een ‘eclectische mix van Tom Waits, Miles Davis ,Rage Against te Machine, David Bowie en Kate Bush’.

Flamenco en carnaval

Onze nieuwste aanwinst Javier uit Spanje heeft een voorliefde voor muziek uit zijn thuisland, zoals flamenco (bijvoorbeeld: Manolo Garcia en Bebo Valdés) en Spaanse rap , maar daarnaast houdt hij ook van Braziliaanse muziek zoals van 1kilo . En de van origine Eritrese Filmon houdt dan weer van Amhaarse en Tigrayse muziek. Zijn aanraders? Teddy Afro en Abrham Afeworki.

van links naar rechts: Jorrit, Javier, Herman, Tim en (half afgebroken) Filmon

van links naar rechts: Jorrit, Javier, Herman, Tim en (half afgebroken) Filmon

Ondertussen hebben Mark en Wouter, die veel van onze installaties verzorgen in het Zuiden des lands, duidelijk hun eigen regionale voorkeuren: aangezien het carnavalsseizoen weer voor de deur staat, kunnen we niet onvermeld laten dat Wouter zelfs, naast zijn werk als elektricien, een niet onverdienstelijk zanger is. Zo heeft hij jaren opgetreden als één helft van het wereldberoemde duo ‘Arno en Wouter’ en maakt hij tegenwoordig deel uit van een band genaamd ‘Frietei’. Wat dat precies is, een frietei? Nou dit dus.

Frietei

Frietei

Klassiek

Maar hoe zit het dan met klassiek, is er dan toch niemand die daarvan houdt? Zeker wel, gelukkig blijkt dat er wel degelijk veel van onze monteurs zijn die graag naar klassiek luisteren als ze bezig zijn. Zo houdt Herman vooral van Mozart en Haydn, en geeft Thomas ons als aanraders de volgende mee: Rebecca Noelle - Happy Classical, Rene Aubry - Plaisirs d’Amour, Chilly Gonzales - Solo Piano en Dalai Lama - Inner World. En Jorrit, die u inmiddels al kent van zijn batterij systeem thuis, die luistert het liefst naar Schumann (met een lichte voorkeur voor Clara boven Robert) en naar Schubert. En waarom nou precies klassieke muziek? “Klassiek is fijn”, zegt hij, “omdat je elkaar kan blijven verstaan en de vogels blijven zingen.” Mooie woorden, waar we graag mee afsluiten.

een uil kijkt neer op de installateurs

een uil kijkt neer op de installateurs

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2020-12-10
Staat er een verbouwing op de planning of laat u een huis bouwen? Dit is de perfecte kans om vast rekening te houden met de eventuele plaatsing van zonnepanelen in de toekomst. Zo voorkomt u later extra kosten en moeilijkheden. In dit artikel zetten we een aantal tips op een rijtje.

lees meer ›
2020-10-01
Wilt u investeren in zonnepanelen? Goede keuze, want zonnepanelen zijn goed voor uw portemonnee én voor het milieu! Om er zeker van te zijn dat u zorgeloos kunt profiteren van uw systeem over de gehele levensduur, is het belangrijk om het vanaf de aanschaf meteen goed te doen. Wij hebben de meest gemaakte fouten voor u op een rijtje gezet, zodat u ervan kunt leren.

lees meer ›