Ook nieuwe landgenoten weten de weg naar Zonnefabriek te vinden

Veel interesse van mensen die het Nederlands (nog) niet machtig zijn

Ook nieuwe landgenoten weten de weg naar Zonnefabriek te vinden

Steeds vaker hebben onze adviseurs te maken met e-mails en telefoontjes in het Engels, afkomstig van enthousiaste buitenlanders die naar Nederland zijn gekomen en graag ook hun steentje willen bijdragen aan de energietransitie. We vroegen een aantal van hen naar hun beweegredenen om zonnepanelen te kiezen en hun ervaringen met Zonnefabriek.

Hessel van den Berg
02 april 2021

Veel mensen die overwegen om in zonnepanelen te investeren, bereiden zich voor door eerst onze gratis Zonnepanelengids te lezen. Sinds een paar jaar hebben we ook een Engelstalige versie van deze gids gemaakt, en we zien dat er veel interesse voor is. Meer en meer niet-Nederlandssprekende mensen blijken geïnteresseerd om zonnepanelen voor hun woning aan te schaffen. Hier vertellen een aantal hun verhaal.

Sandeep

SandeepSandeep uit India was meteen al enthousiast. Hij is één van de vele buitenlanders die in de high-tech regio Eindhoven zijn neergestreken vanwege hun werk in de IT sector. Hoewel hij nog maar 3 jaar in Nederland woont, wist hij wel dat hij meteen zoals hij zegt ‘een bijdrage wilde leveren aan het stoppen van de klimaatverandering’. In thuisland India komt het nog niet zo van de grond, zegt hij, en daarom was hij blij met de mogelijkheid om in Nederland wel iets te doen.

De familie Chandrashekarmath

de heer ChandrashekarmathZijn landgenoten, de familie Chandrashekarmath, hadden hetzelfde idee. Ook zij kwamen ongeveer 3 jaar terug uit India voor werk naar Nederland, ook weer in de high-tech sector rond Eindhoven. Voor de heer Chandrashekarmath was het prettig om te zien hoe je in Nederland een duidelijke regelgeving hebt met saldering en met de teruggave van de BTW op de installatie. Hij zegt dat er in India nog niet veel animo is voor zonnepanelen op woonhuizen, in tegenstelling tot grote zonneparken die her en der verrijzen. Wel wordt er op Indiase huizen veel met zonnecollectoren (die warm water produceren) gewerkt.

Wei-Chung Chang

De Heer Chang komt uit Taiwan en is ook in Eindhoven neergestreken, waar hij al zo’n 6 jaar werkzaam is als ingenieur. In Taiwan zijn zonnepanelen op woonhuizen ook niet echt populair, en dat komt, zegt hij, vooral omdat veel mensen in appartementen wonen en dus geen eigen dak hebben, en omdat er overal hoge gebouwen staan die veel schaduw werpen. Daarom was hij blij toen hij in Nederland wel zonnepanelen kon laten plaatsen. Zijn beweegredenen zijn zowel ecologisch als economisch: de investering is snel terugverdiend en het energielabel van zijn woning gaat omhoog, waardoor de woning meer waard wordt.

 

Installatie zonnepanelen in eindhoven

Ook andere niet-Nederlandstalige klanten die hier zijn komen wonen, blijken gecharmeerd te zijn van de mogelijkheid om zelf zonnestroom op te wekken. Voor Zonnefabriek is het natuurlijk fijn om deze mensen als klant te mogen begroeten, maar voor Nederland is het eveneens bemoedigend dat ook mensen die nog maar een paar jaar bij ons een plek hebben gevonden, al bereid zijn om te investeren in groene energie en zo een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Hoge kwaliteit

We vroegen naar de reden dat ze voor Zonnefabriek hadden gekozen, en of het was bevallen tot nu toe? “Excellent service!”, zegt Sandeep, en hij is ook heel blij met de teruggave van de BTW die hij via ons liet regelen. De hoge kwaliteit van de producten was voor alle klanten een belangrijke reden om voor ons te kiezen: SunPower panelen en SMA omvormers, dat weten die techneuten wel te waarderen natuurlijk!

Ons ambassadeursprogramma (waarmee bestaande klanten nieuwe klanten kunnen werven en daarvoor een vergoeding krijgen) viel bij velen in goede aarde; zo heeft Sandeep bijvoorbeeld al een aantal nieuwe klanten aangedragen. De communicatie met de installateurs en met kantoor verliep goed, óók in het Engels.

Hoewel we dus al een tijdje wat Engelstalige documentatie hebben voor klanten, kan daar volgens sommige klanten nog wel wat bij in de vorm van newsletters, brochures etc: we zullen eraan denken! Heeft u nog Engelstalige vrienden of bekenden die wellicht ook een eigen Zonnefabriekje willen aanschaffen? Schrijf ze in via de app of de site, en wijs ze op onze Engelstalige Zonnepanelengids en website. Zo nemen we iedereen in Nederland mee naar een schonere toekomst!

Op de fiets!

Op de fiets!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2021-08-09
De nieuwe Mijn Zonnefabriek app die we een paar maanden terug hebben gelanceerd, bleek wat vreemde kuren te vertonen. Vooral het telkens opnieuw moeten verlenen van toestemming om data te delen was vervelend. Hoe zit dat precies?

lees meer ›
2021-06-07
Deze maand presenteren we u een nieuwe versie van de ‘Mijn Zonnefabriek’ app, waarmee u de opbrengst van uw systeem kunt volgen, nieuwe klanten kunt aandragen en een overzicht heeft van uw garanties, plus links naar FAQ pagina’s die betrekking hebben op uw systeem.

lees meer ›
2020-06-24
Er bestaan inmiddels heel veel apps en andere manieren om de opbrengst van zonnepanelen op afstand of binnenshuis te monitoren, en er komen steeds nieuwe versies bij. We proberen wat helderheid te scheppen in het soms verwarrende aanbod.

lees meer ›