Nieuwe producten in zonnepanelenland

Zonnepanelen van 430 Watt en hybride driefasige omvormers

Nieuwe producten in zonnepanelenland

2022 is nog maar net begonnen of er staan alweer allemaal nieuwe producten in de etalage van zonnepanelenboeren! We pakken er een paar uit die voor onze klanten misschien interessant kunnen zijn.

Hessel van den Berg
08 februari 2022

Laten we beginnen met de zonnepanelen: SunPower (wat eigenlijk tegenwoordig ‘Maxeon’ heet) komt, naast het nieuws dat ze tegenwoordig maar liefst 40 jaar product- en vermogensgarantie op hun panelen bieden, met een aantal nieuwe vermogensklassen: 415, 425 en zelfs 430 Watt-piek panelen!

Grotere panelen, grotere vermogens

Deze nieuwe panelen vervangen per direct de bestaande panelen van 375, 395 en 400 Watt-piek: deze verdwijnen dus van de markt. De nieuwe panelen hebben meer vermogen, maar zijn tegelijk een stukje groter: de efficiency van de panelen verandert hierdoor niet. De efficiency is het percentage van de invallende zonnestraling dat wordt omgezet in stroom. Bij deze SunPower panelen ligt dit percentage nog altijd op een behoorlijk hoge 22,7%.

SunPower fundamenteel anders, fundamenteel beter

De nieuwe panelen hebben dezelfde breedte, maar zijn met 1812 millimeter lengte wel een stuk langer dan de vorige (1690 mm). Hierdoor hebben ze nog een extra rijtje van 8 zonnecellen op het paneel erbij kunnen plakken. Op onze productpagina kunt u de datasheets met alle specificaties downloaden.

Omvormers voor zowel zonnepanelen als batterijen

Het andere nieuws komt van omvormerfabrikant SMA: Zij komen dit jaar met een nieuwe hybride, driefasige omvormer met de nogal lange naam: Sunny Tripower Smart Energy (STPSE). Een hybride omvormer is er één waar je tegelijkertijd zonnepanelen èn batterijen op kan aansluiten: twee-in-één dus. Dat is een interessante optie voor mensen die zowel zonnepanelen als (zo niet meteen dan in de nabije toekomst) energie-opslag willen. Het apparaat is volledig driefasig, wat voor een mooi gebalanceerd net zorgt.

De Sunny Tripower Smart Energy is een driefasige omvormer voor zowel zonnepanelen als batterijen

De Sunny Tripower Smart Energy is een driefasige omvormer voor zowel zonnepanelen als batterijen

De Sunny Tripower Smart Energy wordt altijd geïnstalleerd in combinatie met de Sunny Home Manager. Deze alleskunner is het toestel dat in de meterkast hangt en verschillende verbruikers in de woning aanstuurt (waaronder nu dus ook de STPSE). Met de afschaffing van de salderingsregeling in het vooruitzicht verwachten we veel interesse voor dit product. Het is echter nog wel even wachten, want de eerste leveringen vinden op z’n vroegst in april plaats. U kunt wel alvast de datasheets downloaden van onze productpagina over omvormers en opslag. Let op: de batterijen zitten niet bij het toestel inbegrepen! Voor opslag moeten er altijd nog een set lithium-ion batterijen worden geplaatst, bijvoorbeeld van BYD.

Nieuwe dingen dus, dat is altijd leuk voor u, en voor ons! Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op zodat we kunnen kijken of deze producten ook voor u interessant kunnen zijn.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2023-08-28
Energieleverancier ‘Vandebron’ kondigde deze week aan dat mensen met zonnepanelen een vaste kost per maand moeten gaan betalen. De verwachting is dat er meer zullen volgen: waarom is dat en wat betekent dat voor u?

lees meer ›
2023-01-04
2022 was een roerig jaar voor Zonnefabriek: de hoge stroomprijzen zorgden voor extreem veel aanvragen en een groeiende omzet, maar tegelijk moesten knelpunten in het personeelsbestand en de bevoorrading worden opgelost. Hoe verging het ons in 2022, en hoe ziet volgend jaar eruit?

lees meer ›
2022-01-06
Zonnefabriek heeft in het afgelopen jaar weer op een aantal gebieden mooie vooruitgang geboekt: zo kregen we nieuwe producten in het assortiment, kwamen met een nieuwe app en verkregen de felbegeerde scope 12 certificering. Wat voor moois staat ons, en u, komend jaar nog te wachten?

lees meer ›