Ik wil advies

Nieuw zonnepaneel van SunPower

maar liefst 400 Watt in één paneel

Nieuw zonnepaneel van SunPower

Ons favoriete merk zonnepanelen SunPower komt met iets nieuws: een nòg krachtiger zonnepaneel. De ‘SPR-MAX3-400’ heeft een piekvermogen van niet minder dan 400 Watt-piek!

Hessel van den Berg
14 maart 2019

Sunpower elite partner logo

SunPower was altijd al het merk met de meest krachtige zonnepanelen op de markt, maar we weten: de concurrentie zit niet stil. Daarom moeten bedrijven telkens met nòg betere producten komen. Het is SunPower in elk geval gelukt om met iets moois te komen; we leggen u uit wat het nieuwe zonnepaneel zo bijzonder maakt.

Zonnefabriek voert al jaren het merk SunPower in ons portfolio, en we zijn blij dat we tot het selecte clubje ‘Elite Partners’ van SunPower horen. Tot nu toe was het krachtigste paneel dat we konden aanbieden het zogenaamde X22-370 paneel met een piekvermogen van 370 Watt, maar nu komen ze dus met een paneel met veel meer vermogen: Hoe doen ze dat?

Extra cellen

SPR-MAX3-400 paneel en faceHet blijkt dat het nieuwe SPR-MAX3-400 paneel weliswaar meer vermogen levert, maar tegelijk iets groter is dan het voorgaande model. In plaats van 1559 mm lengte bij 1046 mm breedte, meet dit paneel 1690 bij 1046 mm, en is daarmee zo’n 15 cm langer. Deze lengte is gebruikt om een extra rijtje van 8 zonnecellen in het zonnepaneel in te passen, waardoor er nu 13 x 8 zonnecellen op het paneel passen, in plaats van 12 x 8 zoals op de andere modellen. Het is die extra rij die het paneel zijn extra vermogen geeft; de efficiency van het paneel is gelijk gebleven op het toch al niet slechte 22,7%: dat betekent dat van alle zonlicht die op het paneel valt, 22,7% wordt omgezet in stroom. Dat is nog steeds het hoogste haalbare in de commerciële markt, en een reuzesprong vooruit als je het vergelijkt met waar we 10 jaar geleden mee begonnen: In 2009 hadden de meeste panelen die we legden een efficiency van niet meer dan 12%!

60% meer energie

De nieuwe SunPower SPR-MAX3-400 panelen zijn voor de rest net zo stevig en duurzaam als de vorige modellen, met een solide koperen onderlaag die de kans op breuken in of tussen de cellen zo goed als uitsluit. Daarom biedt SunPower ook weer met een gerust hart de dubbele garantie (zowel product- als vermogensgarantie) van 25 jaar, waarbij de maximaal toegestane degradatie van de zonnepanelen binnen die 25 jaar niet meer dan 0,25% per jaar bedraagt. Het extra vermogen plus de geringe degradatie betekenen dat u met SunPower panelen over 25 jaar wel 60% meer energie uit uw dak haalt dan met conventionele panelen op hetzelfde oppervlak. 

opbrengst SunPower vs conventioneel over 25 jaar

De opbrengst van SunPower panelen vergeleken met conventionele panelen

Voor wie het maximaal haalbare uit zijn dak wil halen, blijft SunPower daarmee de meest voor de hand liggende keuze: Krachtiger dan SunPower bestaat er nu eenmaal niet. Geïnteresseerd? Vraag dan een adviesgesprek aan en kijk hoeveel energie u uit uw dak kunt halen met de SunPower SPR-MAX3-400. Voor een datasheet van het nieuwe paneel klikt u hier.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2022-02-07
Met een nieuwe aankondiging bevestigt SunPower het vertrouwen in hun eigen technologische superioriteit: Vanaf 1 januari 2022 wordt op nieuwe SunPower zonnepanelen de garantie verlengd van de toch al indrukwekkende 25 jaar naar maar liefst 40 jaar! Let op: het gaat hier om zowel de product- àls de vermogensgarantie.

lees meer ›
2021-07-05
Een maand geleden kondigden wij de tweede Zonnefabriek fotowedstrijd aan. We zijn overdonderd door alle enthousiaste reacties en willen iedereen die heeft deelgenomen graag hartelijk bedanken. We zullen jullie niet langer in spanning houden: in dit artikel maken we de winnaars bekend!

lees meer ›
2021-06-25
Zonnefabriek is reuzetrots op ons 400 Watt-piek paneel van SunPower, maar er blijken inmiddels ook al panelen op de markt te zijn van 500 en zelfs 600 Watt-piek! Groot verschil: de afmetingen.

lees meer ›