Nieuw zonnepaneel van SunPower

Nieuw zonnepaneel van SunPower

maar liefst 400 Watt in één paneel

Nieuw zonnepaneel van SunPower

Nieuw zonnepaneel van SunPower

Ons favoriete merk zonnepanelen SunPower komt met iets nieuws: een nòg krachtiger zonnepaneel. De ‘SPR-MAX3-400’ heeft een piekvermogen van niet minder dan 400 Watt-piek!

Hessel van den Berg
14 maart 2019

Sunpower elite partner logo

SunPower was altijd al het merk met de meest krachtige zonnepanelen op de markt, maar we weten: de concurrentie zit niet stil. Daarom moeten bedrijven telkens met nòg betere producten komen. Het is SunPower in elk geval gelukt om met iets moois te komen; we leggen u uit wat het nieuwe zonnepaneel zo bijzonder maakt.

Zonnefabriek voert al jaren het merk SunPower in ons portfolio, en we zijn blij dat we tot het selecte clubje ‘Elite Partners’ van SunPower horen. Tot nu toe was het krachtigste paneel dat we konden aanbieden het zogenaamde X22-370 paneel met een piekvermogen van 370 Watt, maar nu komen ze dus met een paneel met veel meer vermogen: Hoe doen ze dat?

Extra cellen

SPR-MAX3-400 paneel en faceHet blijkt dat het nieuwe SPR-MAX3-400 paneel weliswaar meer vermogen levert, maar tegelijk iets groter is dan het voorgaande model. In plaats van 1559 mm lengte bij 1046 mm breedte, meet dit paneel 1690 bij 1046 mm, en is daarmee zo’n 15 cm langer. Deze lengte is gebruikt om een extra rijtje van 8 zonnecellen in het zonnepaneel in te passen, waardoor er nu 13 x 8 zonnecellen op het paneel passen, in plaats van 12 x 8 zoals op de andere modellen. Het is die extra rij die het paneel zijn extra vermogen geeft; de efficiency van het paneel is gelijk gebleven op het toch al niet slechte 22,7%: dat betekent dat van alle zonlicht die op het paneel valt, 22,7% wordt omgezet in stroom. Dat is nog steeds het hoogste haalbare in de commerciële markt, en een reuzesprong vooruit als je het vergelijkt met waar we 10 jaar geleden mee begonnen: In 2009 hadden de meeste panelen die we legden een efficiency van niet meer dan 12%!

60% meer energie

De nieuwe SunPower SPR-MAX3-400 panelen zijn voor de rest net zo stevig en duurzaam als de vorige modellen, met een solide koperen onderlaag die de kans op breuken in of tussen de cellen zo goed als uitsluit. Daarom biedt SunPower ook weer met een gerust hart de dubbele garantie (zowel product- als vermogensgarantie) van 25 jaar, waarbij de maximaal toegestane degradatie van de zonnepanelen binnen die 25 jaar niet meer dan 0,25% per jaar bedraagt. Het extra vermogen plus de geringe degradatie betekenen dat u met SunPower panelen over 25 jaar wel 60% meer energie uit uw dak haalt dan met conventionele panelen op hetzelfde oppervlak. 

opbrengst SunPower vs conventioneel over 25 jaar

De opbrengst van SunPower panelen vergeleken met conventionele panelen

Voor wie het maximaal haalbare uit zijn dak wil halen, blijft SunPower daarmee de meest voor de hand liggende keuze: Krachtiger dan SunPower bestaat er nu eenmaal niet. Geïnteresseerd? Vraag dan een adviesgesprek aan en kijk hoeveel energie u uit uw dak kunt halen met de SunPower SPR-MAX3-400. Voor een datasheet van het nieuwe paneel klikt u hier.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2020-06-01
Ons onderzoek naar het verschil in degradatie tussen SunPower zonnepanelen en die van andere merken gaat alweer zijn zesde jaar in! We volgen een aantal systemen die we hebben geplaatst in de eerste helft van 2014, en kijken naar verschillen in opbrengst tussen systemen met SunPower panelen en die met andere panelen, om te zien of SunPower zonnepanelen hun vermogen inderdaad langer vasthouden dan andere, zoals de fabrikant zelf beweert.

lees meer ›
2019-12-26
Ons favoriete merk zonnepanelen is een samenwerking aangegaan met wat wel eens een nieuw voorbeeld van ‘Neerlands trots’ kan worden: superauto-fabrikant ‘Lightyear’ met zijn ‘Lightyear One’. Wat houdt dat in?

lees meer ›
2019-09-18
De nieuwste zonnepanelen van Q-cells die Zonnefabriek in haar portfolio heeft opgenomen, zijn de Q-cells Q.PEAK DUO G5 panelen. Eén opvallend kenmerk is dat de panelen zijn opgebouwd uit halve zonnecellen. Maar wat heeft dat precies voor zin?

lees meer ›