Loop mee met de klimaatmars!

Loop mee met de klimaatmars!

Een oproep aan iedereen om mee te lopen met de klimaatmars in Amsterdam op 10 maart 2019

Loop mee met de klimaatmars!

Loop mee met de klimaatmars!

Zonnefabriek loopt mee op 10 maart in Amsterdam, en we hopen u daar dan ook te zien! De Zonnefabriek is ontstaan uit de overtuiging dat we met elkaar ons best moeten doen om schone energie vooruit te helpen. Daarom roepen we alle mensen die onze nieuwsbrief lezen op, om op 10 maart mee te lopen, om zo aan de politiek te laten weten hoe belangrijk het is dat er actie wordt ondernomen. Laat ons weten wat uw mening is over het klimaat in onze enquête!

Hessel van den Berg
27 februari 2019

De warmste februari dag sinds het begin van de metingen; de warmste zomer in eeuwen; je moet tegenwoordig wel heel erg je kop in het zand steken om niet te willen zien dat klimaatverandering bestaat, en dat de gevolgen al een stuk dichterbij ons zijn dan verwacht.

Wat te doen?

Klimaatverandering gaat sowieso een hoop ellende geven, dat weten we nu al zeker. Maar we kunnen wel nog proberen om de schade te beperken, mits we iedereen meekrijgen. Individuele acties (zoals het laten plaatsen van zonnepanelen!) zijn mooi meegenomen, maar uiteindelijk kan alleen een verandering in beleid leiden tot de grote vooruitgang die nodig is.

Hernieuwbare energie draagt tot nu toe nog maar een klein beetje bij aan de totale energievraag van Nederland. Maar dat hoeft niet zo te blijven: een paar jaar geleden was het percentage stroom uit zon nog zo klein dat het in tienden van procenten werd uitgedrukt; in 2018 zaten we al op 3,3%. En we zien aan voorbeelden uit het buitenland dat dat aandeel gemakkelijk kan stijgen: De techniek bestaat al, en de kosten zijn al zo laag dat het gemakkelijk uitvoerbaar is. 

Wij geloven best dat (het merendeel van) de politici het belang van de samenleving voorop zet bij hun beslissingen. Maar politici worden, net als iedereen, voortdurend afgeleid door de kleinere, dagelijkse problemen, en kunnen daarom soms het zicht op de grote zaken verliezen. Daarom heeft een klimaatmars nut, om aan iedereen in Den Haag en daarbuiten te laten zien dat er een hele hoop mensen zijn die willen dat het klimaat op de eerste plaats komt te staan.

We zijn benieuwd naar uw mening en motivatie: daarom vragen we u om onze on-line enquête in te vullen via deze link (N.B. link is niet meer actief). We zullen de resultaten publiceren in de eerste nieuwsbrief van maart. Laat weten hoe u erin staat, in het hele klimaatverhaal.

Wilt u ook meelopen met de klimaatmars? Schrijf u dan hier (N.B. link is niet meer actief) in. Hopelijk zien we u op 10 maart op de Dam in Amsterdam!

N.B.: Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en wij kunnen daarom niet achterhalen wie welk antwoord heeft gegeven. We kunnen uw antwoorden dus ook niet gebruiken om u met sluwe marketing te bombarderen!

Zonnefabriek_logo

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2020-02-02
De trend die in 2018 was ingezet, zette afgelopen jaar nog sterker door: de hoeveelheid zonnestroom nam in Nederland met 50% toe. Zonnepanelen leveren nu al zo’n 5% van alle stroom. We presenteren u de laatste cijfers.

lees meer ›
2019-09-19
Prinsjesdag is weer gekomen en gegaan en één van de boodschappen van de koning was dat de energiebelasting op elektriciteit omlaag gaat, en die op gas omhoog. Wat betekent dat voor eigenaren van zonnepanelen?

lees meer ›
2019-06-03
De doelen van het klimaatakkoord zijn helder: in 2030 moet Nederland 49% minder broeikasgassen uitstoten ten opzichte van 1990. De realisatie blijkt moeilijker uitvoerbaar. Hoe zit het ook alweer met de klimaatdoelen, hoe scoort Nederland en wat kunt u als particulier doen?

lees meer ›