De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

Voor mensen die overwegen om in zonnepanelen te investeren, heeft de Zonnefabriek sinds een aantal maanden de downloadbare ‘Zonnepanelengids’ op haar website staan. Hebben de lezers iets aan de geboden informatie, en wat vinden ze er eigenlijk van? Tijd voor een inventarisatie.

Hessel van den Berg
30 mei 2017

Wie de Zonnepanelengids van onze website heeft gedownload, zal hebben gemerkt dat er vanuit de Zonnefabriek nog een paar keer een e-mail naar het adres dat is ingevuld, wordt opgestuurd. Eén van deze mails bevat een uitnodiging om een korte vragenlijst in te vullen over de Zonnepanelengids. Hiermee hopen we te ontdekken of de gids bevalt, en wat voor andere informatie mensen zoeken. Heeft u de zonnepanelengids nog niet gelezen? U kunt deze hier downloaden.

Download gids

Inmiddels hebben we al heel wat reacties binnen. Laten we eens bekijken wat de lezers zeggen.

antwoorden vraag 1

Gelukkig: De lezers hebben geen spijt dat ze de gids hebben gedownload! Vrijwel iedereen vond het een interessant document.

antwoorden vraag 2 

Hier zien we dat een groot deel van de lezers er ook wat aan heeft gehad bij het maken van een beslissing over de aanschaf van zonnepanelen. Zo’n beslissing is niet altijd gemakkelijk, dus we zijn blij dat onze gids wat heeft kunnen helpen.

antwoorden vraag 3

Het is uitdrukkelijk de bedoeling van de zonnepanelengids om objectieve informatie te geven, en de lezer niet een bepaalde richting in te duwen. Veel informatie op het internet is erop gericht om klanten bewust of onbewust te manipuleren, maar wij denken dat onze klanten daar dwars doorheen kijken. Daarom zijn we blij dat onze informatie als objectief wordt gezien.

antwoorden vraag 4

Heel fijn! Hier sluiten we ons van harte bij aan.

antwoorden vraag 5

Er waren iets meer lezers die vonden dat er te weinig informatie werd gegeven, dan dat er teveel in stond. Toch is aan bovenstaande grafiek te zien dat we een redelijke balans hebben gevonden.

antwoorden vraag 6

Dit was er eentje voor onszelf: Als klanten de gids hebben gelezen, hebben ze dan ook een beter idee van de Zonnefabriek (en gaan ze dan misschien ook bij ons de zonnepanelen kopen..?)

Is er iets wat volgens u ontbrak, en waar u graag meer informatie over zou willen lezen?

Bij deze en de volgende vragen konden mensen hun eigen ideeën ingeven. Een greep uit de reacties:

- De prijs verschillen en de opbrengst per zonnecel

- Hoe een plan maken om zonnestroom in de meterkast aangesloten moet worden. een of drie phase.

- oost-west opstelling op plat dak en oost west op pannendaken en het belang van de juiste keuze van omvormer bij dergelijke opstellingen

Staan er zaken in de gids die volgens u niet kloppen?

Tja, we kunnen wel denken dat we alles weten over zonnepanelen, maar wie weet slaan we de plank ergens helemaal mis.. Daarom uit voorzorg deze vraag opgenomen, waarop gelukkig werkelijk iedereen simpelweg ‘nee’ heeft geantwoord. Gelukkig maar!

Overige opmerkingen

Hier konden lezers nog de dingen kwijt waar elders in de enquête geen plek voor was. Ook hier weer een greep uit de reacties:

- duidelijke en heldere informatie omtrent zonnepanelen e.d

- mooi handvat

- Vragen zijn er altijd maar het is logisch dat specifieke informatie niet in een algemene gids kunnen. De gids geeft ruim voldoende informatie om een vervolgtraject te starten.

- Goed boekje; duidelijk lees- en begrijpbaar voor leken

- Mooie layout en duidelijke tekst.

Aan alle mensen die de moeite hebben genomen om de vragenlijst in te vullen: Bedankt! Jullie feedback en opmerkingen helpen ons om de Zonnepanelengids te verbeteren en nieuwe downloadbare gidsen te maken. We hopen ook in de toekomst op zoveel mogelijk terugkoppeling van jullie kant.

Vraag adviesgesprek aan

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen