Laatste nieuws over de salderingsregeling

Laatste nieuws over de salderingsregeling

Laatste nieuws salderingsregeling

Laatste nieuws over de salderingsregeling

Laatste nieuws over de salderingsregeling

De salderingsregeling gaat op de schop; dat weten we. Maar er is nog niet veel duidelijkheid over hoe en wanneer precies. We zetten de laatste ontwikkelingen nog even voor u op een rij.

Hessel van den Berg
27 november 2018

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is er maar druk mee: Het afschaffen van de salderingsregeling en daarvoor in de plaats de invoering van een systeem met terugleversubsidies. In eerste instantie was het plan om dit al in 2020 rond te krijgen, maar inmiddels is die datum verschoven naar minstens 2021. 

minister Wiebes

Consultatierondes 

De minister zou na de zomer van 2018 met een plan komen, maar dat wordt ook niet gehaald. Hij geeft nu aan dat hij in het eerste deel van 2019 in gesprek wil gaan met allerlei belanghebbenden. Pas na deze zogenaamde consultatierondes kan hij vervolgens met een goed uitgewerkt plan komen. 

warmtepompboiler

Zonnefabriek zou graag zo snel mogelijk weten hoe het nieuwe systeem eruit gaat zien, want dan kunnen we onze klanten ook goed informeren over de consequenties, en onze adviezen over het financiële plaatje eventueel aanpassen. Ook kunnen we dan meer duidelijkheid geven over de vraag of het de moeite waard wordt om bijvoorbeeld batterijen of apparaten voor slimme sturing van huishoudelijke toestellen aan te schaffen, of om te investeren in een warmtepomp. Voor nu blijft het nog een beetje gissen.

Motie verworpen 

Ondertussen proberen bepaalde belanghebbenden de minister te overtuigen om de salderingsregeling voorlopig nog ongewijzigd te laten. Zo heeft een aantal politieke partijen een motie ingediend om de regeling zeker tot 2023 in stand te houden; deze motie is helaas door de Tweede Kamer verworpen. En tegelijk heeft energieleverancier Eneco de minister opgeroepen om zelfs maar tot 2030 niets aan de regeling te veranderen

Geen duidelijkheid dus nog wat de salderingsregeling betreft. Maar wat wel duidelijk is, is dat de huidige regeling heel populair is en nog in ieder geval twee volle jaren onveranderd blijft. Wat ons betreft is dat een goede reden om juist nu nog in te stappen en zonnepanelen te laten plaatsen, zodat u in ieder geval nog twee volle jaren voluit van de regeling profiteert. En voor de jaren daarna ziet het er, ondanks de onzekerheid, naar uit dat een investering in uw eigen zonnestroom systeem nog altijd een heel verstandige besteding van uw spaargeld blijft.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2020-06-29
Om de stroom van je zonnepanelen zoveel mogelijk te gebruiken, hoef je niet meteen heel moeilijk te doen. Onze monteur Jorrit laat zien dat je met een simpele keukenboiler al een heel eind kan komen.

lees meer ›
2020-03-31
Er is weer wat meer duidelijkheid gekomen over de afbouw van de salderingsregeling: Belangrijk voor wie zonnepanelen bezit of overweegt aan te schaffen. Daarom houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws.

lees meer ›
2020-03-27
De beurs stort in, de beurs krabbelt weer op.. In deze woelige tijden is het niet gemakkelijk om te bepalen waar je geld het beste aan kan worden besteed. En met de record lage rente is het ook niet handig om het op de bank te laten staan. Zou investeren in zonnepanelen dan wel een goed idee zijn?

lees meer ›