Kosteloos en leerzaam: De Zonnefabriek plaatst zonnepanelen op het Amstelveencollege

Kosteloos en leerzaam: De Zonnefabriek plaatst zonnepanelen op het Amstelveencollege

zonnepanelen op het Amstelveencollege
  • Kosteloos en leerzaam: De Zonnefabriek plaatst zonnepanelen op het Amstelveencollege

Kosteloos en leerzaam: De Zonnefabriek plaatst zonnepanelen op het Amstelveencollege

Crowdfunding platform Zonnepanelen Delen maakte het mogelijk voor het Amstelveencollege om 284 panelen te installeren op het dak van deze middelbare school in Amstelveen. Dankzij investeerders en donateurs was na 51 dagen genoeg geld opgehaald om 100 zonnepanelen te kunnen financieren. De overige 184 panelen zijn gefinancierd met behulp van een kredietovereenkomst met de ASN Bank. Eind mei is de installatie geplaatst op het dak door installateurs van de Zonnefabriek.

Danielle
30 september 2015

Het Amstelveencollege heeft de ambitie om een duurzame school te worden en theoretische lessen over duurzaamheid te illustreren met een praktijkvoorbeeld. Kinderen moeten immers worden voorbereid op een toekomst waarin duurzaamheid een steeds grotere rol zal gaan spelen. De middelbare school kan echter niet zelf investeren in zonnepanelen, aangezien bugetten van de school bedoeld zijn om de kwaliteit van het onderwijs te optimaliseren.

Zonnepanelen Delen bood een oplossing. Via dit platform konden investeerders één of meerdere zogenaamde Zonnedelen aanschaffen, waar één Zonnedeel overeenkomt met een achtste deel van een zonnepaneel. De investeerders ontvangen ieder jaar het bedrag dat hun Zonnedeel heeft opgeleverd, waarbij het rendement kan oplopen tot 4,6 procent. 50 investeerders financierden op deze manier 90 zonnepanelen. Daarnaast hebben enthousiaste onderbouwleerlingen van het Amstelveencollege €4000,- opgehaald met behulp van 245 donateurs, waarmee nog eens 10 zonnepanelen bekostigd konden worden. De resterende 184 zonnepanelen zijn gerealiseerd middels een kredietovereenkomst met de ASN Bank. De ASN Bank heeft zichzelf als doel gesteld enkel klimaatneutrale investeringen en beleggingen te doen om zo bij te dragen aan een oplossing voor het klimaatprobleem.

Eind mei is de installatie gerealiseerd door installateurs van de Zonnefabriek. Het dak is goed te zien vanuit het trappenhuis van de school en in de aula is een monitoringsysteem geplaatst welke de mogelijkheid biedt om de opbrengst te bekijken en te analyseren. Zo worden de leerlingen continu in aanraking gebracht met duurzame oplossingen. Dankzij deze betrokkenheid kunnen zij hopelijk een bijdrage leveren aan een milieuvriendelijkere toekomst.

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-11-01
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›
2019-10-30
De salderingsregeling die ervoor zorgt dat we de stroom die we aan het net leveren, 1-op-1 mogen verrekenen met stroom die we afnemen, gaat op de schop. Vanaf 1 januari 2023 wordt de regeling langzaam afgebouwd. Minister Wiebes geeft in een brief van 28 oktober meer duidelijkheid over de plannen.

lees meer ›
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›