• »
  • »
  • Elektrisch vervoer neemt een hoge vlucht

Ik blijf graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen.


Elektrisch vervoer neemt een hoge vlucht

Afgelopen weekend rolde de eerste van Tesla’s nieuwste model elektrische auto van de band: De Model 3, de meest betaalbare Tesla tot nu toe. Volledig elektrische auto’s worden steeds gewoner, maar dat is nog niet het einde van het verhaal van elektrisch vervoer.

Voor een schone toekomst is vervoer zonder uitstoot van broeikasgassen van belang. Elektrisch aangedreven auto’s kunnen daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Maar dat betekent niet dat het daar hoeft te stoppen..

Vraag een offerte aan

 

Nederland voorloper

Op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s loopt Nederland in de voorhoede. Van alle nieuw geregistreerde voertuigen in 2016 was 6,4% uitgevoerd met elektrische aandrijving (hetzij volledig elektrisch, ofwel hybride). Alleen Noorwegen kent een hoger aandeel. (bron: RVO.nl)

Tesla model 3De nieuwe Tesla Model 3 zal een welkome toevoeging  zijn aan het Nederlandse wagenpark: een auto met een bereik van 345 km op 1 volle batterij, met de chique uitstraling die we van Tesla gewend zijn, en met allerlei technische slimmigheden zoals de befaamde autopilot.

 

toyota met zonnepaneelMaar buiten de Tesla Model 3 komen nog allerlei andere nieuwe modellen aan, zoals de Toyota Prius Prime met een zonnepaneel op het dak die de batterij tijdens het rijden kan bijladen.

Lightyear One
Of wat dacht u van de exclusieve Nederlandse Lightyear One met nog veel meer geïntegreerde zonnepanelen in het ontwerp, die in 2019 op de markt zou moeten komen en zelfs bijna helemaal nooit meer aan het net zou hoeven worden gehangen?

 

Bereken uw opbrengst

 

Nu ook in de lucht

Maar elektrisch vervoer gaat inmiddels verder dan alleen op de weg: Er bestaan nu ook vliegtuigen die geen fossiele brandstoffen meer nodig hebben. We hebben het dan niet over het kwetsbare en unieke project Solar Impulse dat de wereld rond is gevlogen (met dank aan 17.000 Maxeon zonnecellen van SunPower), maar over ‘gewone’ één- of tweezits propeller vliegtuigjes die volledig elektrisch aangedreven zijn.

airbus efanZowel Airbus als Siemens hebben modellen ontwikkeld; de ‘e-Fan’ van Airbus moet nog dit jaar commercieel verkrijgbaar zijn, en heeft al een mooie eigen website. En in het filmpje via deze link is te zien hoe een journalist van de BBC meevliegt met een elektrisch vliegtuigje van Siemens en merkt hoe stil het toestel is.

 

siemens efusionHet zal nog geruime tijd duren voordat elektrische vliegtuigen de gewone modellen zullen verdringen. Maar het is wel leuk om te zien hoe batterij aangedreven vervoer steeds verder wordt uitgerold. De ontwikkelingen gaan razendsnel, dus wie weet wordt de stroom van uw zonnepanelen straks gebruikt als brandstof voor uw vakantievlucht naar de zon.

airbus ethrust concept vliegtuig

 

Vraag adviesgesprek aan