In 36 dagen zorgen 119 crowdfunders voor een bedrag van €160.000 voor Zon op de Benring

In 36 dagen zorgen 119 crowdfunders voor een bedrag van €160.000 voor Zon op de Benring

€160.000 voor Zon op de Benring

In 36 dagen zorgen 119 crowdfunders voor een bedrag van €160.000 voor Zon op de Benring

De financiering voor het project Zon op de Benring van ZonOpZorg is rond. Het project is gefinancierd door middel van crowdfunding via ZonnepanelenDelen en zal binnenkort gerealiseerd worden door installatiebedrijf Zonnefabriek. Niet alleen voor dit project wordt gebruik gemaakt van crowdfunding, over het algemeen valt er een explosieve groei waar te nemen in collectieve zonneparken.

Danielle
18 november 2015

ZOZ Roos

ZonOpZorg is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en woningcorporatie Habion, en streeft ernaar zoveel mogelijk zorghuizen te voorzien van zonnepanelen, aangezien zorghuizen relatief veel energie verbruiken. Zo zullen er op zorghuis de Benring 512 zonnepanelen geplaatst worden, die 45% van het totale energieverbruik zullen dekken, wat gelijk staat aan het verbruik van ongeveer 33 huishoudens.

Om dit project te financieren werd gebruik gemaakt crowdfunding, dat steeds vaker wordt gezien als een betrouwbare oplossing voor duurzame projecten. Volgens onderzoek van crowdfundingplatform ZonnepanelenDelen werd er tot nu toe in 2015 al 250% meer geïnvesteerd in zonnepanelen dan 2014. Niet alleen het aantal projecten dat via crowdfunding gefinancierd wordt neemt toe, ook verloopt de financiering steeds sneller. Voor dit project is ZonOpZorg een samenwerking aangegaan met het grootste investeringsplatform voor zonne-energie van Nederland, ZonnepanelenDelen. Via deze website konden investeerders zogenaamde ZonneDelen kopen; zo helpen ze niet alleen Zon op de Benring te realiseren, maar ontvangen zij ook een rendement tot 4,8% per jaar. Het volledige bedrag van €160.000 is bij elkaar gebracht door 119 investeerders; de investering per investeerder varieert tussen één ZonneDeel ter waarde van €25 en meerdere zonnepanelen ter waarde van €400.

Nu de financiering rond is, kan installateur de Zonnefabriek beginnen met de installatie. Voor de Zonnefabriek is dit het derde project dit jaar in samenwerking met ZonnepanelenDelen. Veel Zonnefabriek klanten hebben geïnvesteerd in Zon op de Benring en bijgedragen aan de realisatie van dit initiatief. Dankzij de investeerders kan de oudere generatie toch nog genieten van een duurzamer Nederland.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-11-01
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›
2019-10-30
De salderingsregeling die ervoor zorgt dat we de stroom die we aan het net leveren, 1-op-1 mogen verrekenen met stroom die we afnemen, gaat op de schop. Vanaf 1 januari 2023 wordt de regeling langzaam afgebouwd. Minister Wiebes geeft in een brief van 28 oktober meer duidelijkheid over de plannen.

lees meer ›
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›