De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

Voor mensen die overwegen om in zonnepanelen te investeren, heeft de Zonnefabriek sinds een aantal maanden de downloadbare ‘Zonnepanelengids’ op haar website staan. Hebben de lezers iets aan de geboden informatie, en wat vinden ze er eigenlijk van? Tijd voor een inventarisatie.

2017-05-30 12:30:00 Lees verder


Het 'zonnepaneel dakpan': is dat de toekomst?

Zou het niet handig zijn wanneer de pannen op het dak zelf al zonlicht in elektriciteit konden omzetten, in plaats van dat het nodig is om grote zonnepanelen er bovenop te monteren? Bedrijven als Tesla zijn er al mee bezig: Hoe staat het daar nu mee?

2017-05-30 10:18:00 Lees verder


Hoe zorgt de Zonnefabriek voor veiligheid op het werk?

Aan elk werk kleven risico´s, maar bij het installeren van zonnepanelen zijn deze risico´s nog wat groter dan gemiddeld. Wat doet de Zonnefabriek om haar werknemers zo goed mogelijk te beschermen?

2017-05-30 09:36:00 Lees verder


Energietarieven die per uur fluctueren: kansen voor slimme sturing

Het energielandschap is weer in beweging, nu er een aanbieder is die voor consumenten kWh-prijzen hanteert die per uur veranderen. Wat voor effecten heeft dit voor zonnepanelen en batterijsystemen?

2017-05-02 15:45:00 Lees verder


Afmetingen Zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan inmiddels al een tijdje, maar toch lijkt het alsof er nog niet veel variatie is in de zonnepanelen afmetingen. Als je om je heen kijkt zie je vooral de typische rechthoekige zonnepanelen in blauw of zwart, met allemaal min of meer dezelfde maten. Laten we eens kijken naar de verschillende zonnepanelen afmetingen om te zien wat er allemaal op de markt verkrijgbaar is.

2017-05-02 14:30:00 Lees verder


Terug naar Toen: Hoe staat het met installaties uit de beginjaren?

De Zonnefabriek is één van de oudste zonnepanelen installateurs in Nederland, met installaties die inmiddels bijna 8 jaar oud zijn en nog altijd volop draaien. Hoewel de panelen en de omvormers van toen natuurlijk anders zijn dan die van vandaag, is het wel eens goed om terug te kijken en te zien hoe alles nog werkt en wat onze klanten uit de beginjaren ervan vinden. Daarom hebben we contact opgenomen met onze eerste klant en naar zijn ervaringen gevraagd.

2017-05-01 08:00:00 Lees verder


Inductielus en bliksem

Als de monteurs van de Zonnefabriek de zonnepanelen aan elkaar verbinden op het dak, dan letten ze erop dat ze de inductielus zo klein mogelijk houden. Maar wat is dat eigenlijk, een inductielus? En waarom moet deze klein zijn?

2017-04-12 17:03:00 Lees verder


Uitslag Zonnefabriek fotowedstrijd

Wij zijn trots op het enthousiasme waarmee de fotowedstrijd is ontvangen en willen iedereen hartelijk bedanken voor het meedoen. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk en wat ons betreft gaan we in de toekomst vaker met jullie in gesprek. Voor ons is een actief klantenbestand erg waardevol en we hopen dat jullie ons vaker willen helpen met referentiefoto’s, reviews of warme aanbevelingen.

2017-04-04 17:03:00 Lees verder


Garanties op zonnepanelen: zoek de verschillen

Een belangrijke overweging bij de keuze voor bepaalde producten is de garantie die wordt gegeven. Hoe langer, des te beter, is vaak de gedachte van de consument. Maar er bestaan nogal wat verschillen in de ‘kleine lettertjes’. We zetten alles even op een rij.

2017-04-04 16:00:00 Lees verder


Cybersecurity en Zonnepanelen

In de wereld van het ‘Internet of things’ worden meer en meer apparaten uitgerust met een wifi aansluiting. De apparaten zijn daardoor in principe draadloos bereikbaar. Kunnen hierdoor hackers uw huisnetwerk binnendringen? De Zonnefabriek zoekt het uit..

2017-03-16 16:30:00 Lees verder