De 10 voordelen van zonnepanelen

Lagere stroomkosten en een beter milieu zijn de eerste dingen waar veel mensen aan denken bij zonnepanelen. Maar er zijn nog veel meer redenen om in zonnepanelen te investeren. We zetten voor u de 10 voordelen van zonnepanelen even op een rijtje.

2017-08-15 10:30:00 Lees verder


Nieuw ‘ICT-lek zonnepanelen’ volgens de Volkskrant: Wat betekent dat voor u?

In de Volkskrant van 4 augustus stond een artikel over een ICT-lek van zonnepanelen dat mogelijk een bedreiging zou zijn. Met name SMA omvormers werden genoemd. De Zonnefabriek kreeg veel vragen van klanten. We duiken wat meer in deze zaak om uitleg te geven.

2017-08-09 14:00:00 Lees verder


Elektrisch vervoer neemt een hoge vlucht

Afgelopen weekend rolde de eerste van Tesla’s nieuwste model elektrische auto van de band: De Model 3, de meest betaalbare Tesla tot nu toe. Volledig elektrische auto’s worden steeds gewoner, maar dat is nog niet het einde van het verhaal van elektrisch vervoer.

2017-07-11 11:30:00 Lees verder


Hittegolf en zonnepanelen: geen ideale combinatie

Juni 2017 was een uitzonderlijk warme maand, met heel zonnige dagen en een temperatuur die vaak opliep tot boven de 25 graden. Toch zien veel mensen dat het vermogen van hun zonnepanelen geen records breekt: Integendeel, de maxima liggen soms lager dan in april. Hoe kan dat?

2017-07-03 16:15:00 Lees verder


Kleine zonnepanelen, bestaan die ook?

Bestaan er ook kleine zonnepanelen? Dat is een vraag die aan Zonnefabriek geregeld wordt gesteld. De meeste zonnepanelen hebben standaard afmetingen: de gangbare kristallijne panelen zijn zo’n 1,65 m2 groot. Soms is het lastig om die op een dak in te passen en is er vraag naar kleine zonnepanelen.

2017-06-30 10:00:00 Lees verder


Zonnefabriek onderzoekt: Degradeert SunPower minder snel?

Uit de duizenden installaties die de Zonnefabriek over de jaren heeft geïnstalleerd, kan een schat aan informatie worden gehaald. Welke panelen en omvormers zijn goed, en welke producten zijn juist van iets mindere kwaliteit? In dit artikel kijken we naar degradatie van zonnepanelen over de jaren.

2017-06-07 10:00:00 Lees verder


De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

Voor mensen die overwegen om in zonnepanelen te investeren, heeft de Zonnefabriek sinds een aantal maanden de downloadbare ‘Zonnepanelengids’ op haar website staan. Hebben de lezers iets aan de geboden informatie, en wat vinden ze er eigenlijk van? Tijd voor een inventarisatie.

2017-05-30 12:30:00 Lees verder


Het 'zonnepaneel dakpan': is dat de toekomst?

Zou het niet handig zijn wanneer de pannen op het dak zelf al zonlicht in elektriciteit konden omzetten, in plaats van dat het nodig is om grote zonnepanelen er bovenop te monteren? Bedrijven als Tesla zijn er al mee bezig: Hoe staat het daar nu mee?

2017-05-30 10:18:00 Lees verder


Hoe zorgt de Zonnefabriek voor veiligheid op het werk?

Aan elk werk kleven risico´s, maar bij het installeren van zonnepanelen zijn deze risico´s nog wat groter dan gemiddeld. Wat doet de Zonnefabriek om haar werknemers zo goed mogelijk te beschermen?

2017-05-30 09:36:00 Lees verder


Energietarieven die per uur fluctueren: kansen voor slimme sturing

Het energielandschap is weer in beweging, nu er een aanbieder is die voor consumenten kWh-prijzen hanteert die per uur veranderen. Wat voor effecten heeft dit voor zonnepanelen en batterijsystemen?

2017-05-02 15:45:00 Lees verder