Wat te doen als je zonnepanelen installateur niet meer bestaat?

We krijgen bij de Zonnefabriek steeds vaker telefoontjes van mensen met slecht presterende zonnestroom systemen, die geen beroep meer kunnen doen op hun eigen installateur omdat die niet meer bestaat. Wat doen we hieraan?

2017-12-04 12:15:00 Lees verder


Zonnepanelen en de laadpaal voor de auto: Hoe werken ze mooi samen?

Meer en meer eigenaren van zonnepanelen stappen over op een elektrische auto en daar hoort, als het even kan, ook een laadstekker in huis bij. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de auto nou slim wordt opgeladen met zonnestroom?

2017-12-04 10:00:00 Lees verder


Nieuwe technologie voor zonnepanelen: Wat zijn de ontwikkelingen?

De technologische ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen staan nooit stil. Wat is de laatste stand van zaken? Zonnefabriek geeft u een update.

2017-11-06 12:30:00 Lees verder


Toekomst van Salderen in het nieuwe Regeerakkoord

In het nieuwe regeerakkoord wordt gesproken over aanpassing van de salderingsregeling vanaf 2020. Wat zijn de gevolgen voor bestaande en nieuwe investeerders in zonne-energie?

2017-10-23 14:30:00 Lees verder


SMA en SolarEdge zijn de top-aanbieders op het gebied van Energie Management

Stapje voor stapje komt de wereld van de Energie Management dichterbij. Om de toepassing van nog meer hernieuwbare energie mogelijk te maken, moeten vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Amerikaanse marktonderzoekers stellen nu dat SMA en SolarEdge tot de top van deze nieuwe beweging horen.

2017-10-13 10:00:00 Lees verder


Dag van de Duurzaamheid

10 oktober (10-10) is het officieel de dag van de duurzaamheid. Nederland moet dringend de uitstoot van broeikasgassen afbouwen en de uitdagingen die voor ons liggen lijken misschien onoverkomelijk groot. Maar grote uitdagingen kunnen worden opgedeeld in kleine acties. Een kleine actie of een simpele vraag kan het begin zijn van een grote verandering.

2017-10-09 16:08:00 Lees verder


Zonnepanelen en bliksem: Hoe werkt overspanningsbeveiliging en: wat is nodig?

Dat blikseminslag schade kan veroorzaken is iedereen wel bekend. Jaarlijks krijgt Nederland te maken met zo’n 100.000 blikseminslagen. Wat kunt u doen om zich tegen schade door bliksem te beschermen, en wat is er nodig? Speelt het hebben van zonnepanelen ook een rol?

2017-09-13 15:00:00 Lees verder


Orkaan Irma en zonnepanelen

Dat de Antillen een uitstekende plek zijn voor zonnepanelen zal niemand verbazen: met het prachtige weer gecombineerd met een zeer gelijkmatige temperatuur kan exact hetzelfde zonnepanelen-systeem op de Antillen gemakkelijk 2-3 keer méér energie produceren dan in Nederland. Maar is het wel zo handig om zonnepanelen te installeren in een gebied dat gevoelig is voor orkanen?

2017-09-13 15:00:00 Lees verder


SunPower nieuws: Nu nòg betere garantievoorwaarden voor SunPower panelen dankzij nòg lagere degradatie

Van ons huismerk SunPower zonnepanelen waren we al gewend dat ze met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken: Hun focus op degelijkheid en kwaliteit betekent dat SunPower zonnepanelen gewoonweg beter zijn en langer meegaan dan de rest. Desondanks zijn ze er in geslaagd om hun product nòg weer aantrekkelijker te maken.

2017-09-12 16:15:00 Lees verder


Onderhoud Zonnepanelen: wat is nodig?

In tegenstelling tot veel andere producten zijn zonnepanelen zo goed als onderhoudsvrij. Maar dat ‘zo goed als’.. wat betekent dat eigenlijk? Is er iets meer te zeggen over welk onderhoud zonnepanelen misschien toch nodig hebben?

2017-08-15 15:45:00 Lees verder