Zonnepanelen en bliksem: Hoe werkt overspanningsbeveiliging en: wat is nodig?

Dat blikseminslag schade kan veroorzaken is iedereen wel bekend. Jaarlijks krijgt Nederland te maken met zo’n 100.000 blikseminslagen. Wat kunt u doen om zich tegen schade door bliksem te beschermen, en wat is er nodig? Speelt het hebben van zonnepanelen ook een rol?

2017-09-13 15:00:00 Lees verder


Orkaan Irma en zonnepanelen

Dat de Antillen een uitstekende plek zijn voor zonnepanelen zal niemand verbazen: met het prachtige weer gecombineerd met een zeer gelijkmatige temperatuur kan exact hetzelfde zonnepanelen-systeem op de Antillen gemakkelijk 2-3 keer méér energie produceren dan in Nederland. Maar is het wel zo handig om zonnepanelen te installeren in een gebied dat gevoelig is voor orkanen?

2017-09-13 15:00:00 Lees verder


SunPower nieuws: Nu nòg betere garantievoorwaarden voor SunPower panelen dankzij nòg lagere degradatie

Van ons huismerk SunPower zonnepanelen waren we al gewend dat ze met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken: Hun focus op degelijkheid en kwaliteit betekent dat SunPower zonnepanelen gewoonweg beter zijn en langer meegaan dan de rest. Desondanks zijn ze er in geslaagd om hun product nòg weer aantrekkelijker te maken.

2017-09-12 16:15:00 Lees verder


Onderhoud Zonnepanelen: wat is nodig?

In tegenstelling tot veel andere producten zijn zonnepanelen zo goed als onderhoudsvrij. Maar dat ‘zo goed als’.. wat betekent dat eigenlijk? Is er iets meer te zeggen over welk onderhoud zonnepanelen misschien toch nodig hebben?

2017-08-15 15:45:00 Lees verder


De 10 voordelen van zonnepanelen

Lagere stroomkosten en een beter milieu zijn de eerste dingen waar veel mensen aan denken bij zonnepanelen. Maar er zijn nog veel meer redenen om in zonnepanelen te investeren. We zetten voor u de 10 voordelen van zonnepanelen even op een rijtje.

2017-08-15 10:30:00 Lees verder


Nieuw ‘ICT-lek zonnepanelen’ volgens de Volkskrant: Wat betekent dat voor u?

In de Volkskrant van 4 augustus stond een artikel over een ICT-lek van zonnepanelen dat mogelijk een bedreiging zou zijn. Met name SMA omvormers werden genoemd. De Zonnefabriek kreeg veel vragen van klanten. We duiken wat meer in deze zaak om uitleg te geven.

2017-08-09 14:00:00 Lees verder


Elektrisch vervoer neemt een hoge vlucht

Afgelopen weekend rolde de eerste van Tesla’s nieuwste model elektrische auto van de band: De Model 3, de meest betaalbare Tesla tot nu toe. Volledig elektrische auto’s worden steeds gewoner, maar dat is nog niet het einde van het verhaal van elektrisch vervoer.

2017-07-11 11:30:00 Lees verder


Hittegolf en zonnepanelen: geen ideale combinatie

Juni 2017 was een uitzonderlijk warme maand, met heel zonnige dagen en een temperatuur die vaak opliep tot boven de 25 graden. Toch zien veel mensen dat het vermogen van hun zonnepanelen geen records breekt: Integendeel, de maxima liggen soms lager dan in april. Hoe kan dat?

2017-07-03 16:15:00 Lees verder


Kleine zonnepanelen, bestaan die ook?

Bestaan er ook kleine zonnepanelen? Dat is een vraag die aan Zonnefabriek geregeld wordt gesteld. De meeste zonnepanelen hebben standaard afmetingen: de gangbare kristallijne panelen zijn zo’n 1,65 m2 groot. Soms is het lastig om die op een dak in te passen en is er vraag naar kleine zonnepanelen.

2017-06-30 10:00:00 Lees verder


Zonnefabriek onderzoekt: Degradeert SunPower minder snel?

Uit de duizenden installaties die de Zonnefabriek over de jaren heeft geïnstalleerd, kan een schat aan informatie worden gehaald. Welke panelen en omvormers zijn goed, en welke producten zijn juist van iets mindere kwaliteit? In dit artikel kijken we naar degradatie van zonnepanelen over de jaren.

2017-06-07 10:00:00 Lees verder