Hittegolf en zonnepanelen: geen ideale combinatie

Juni 2017 was een uitzonderlijk warme maand, met heel zonnige dagen en een temperatuur die vaak opliep tot boven de 25 graden. Toch zien veel mensen dat het vermogen van hun zonnepanelen geen records breekt: Integendeel, de maxima liggen soms lager dan in april. Hoe kan dat?

2017-07-03 16:15:00 Lees verder


Kleine zonnepanelen, bestaan die ook?

Bestaan er ook kleine zonnepanelen? Dat is een vraag die aan Zonnefabriek geregeld wordt gesteld. De meeste zonnepanelen hebben standaard afmetingen: de gangbare kristallijne panelen zijn zo’n 1,65 m2 groot. Soms is het lastig om die op een dak in te passen en is er vraag naar kleine zonnepanelen.

2017-06-30 10:00:00 Lees verder


Zonnefabriek onderzoekt: Degradeert SunPower minder snel?

Uit de duizenden installaties die de Zonnefabriek over de jaren heeft geïnstalleerd, kan een schat aan informatie worden gehaald. Welke panelen en omvormers zijn goed, en welke producten zijn juist van iets mindere kwaliteit? In dit artikel kijken we naar degradatie van zonnepanelen over de jaren.

2017-06-07 10:00:00 Lees verder


De Zonnepanelengids van de Zonnefabriek: Wat vinden de lezers?

Voor mensen die overwegen om in zonnepanelen te investeren, heeft de Zonnefabriek sinds een aantal maanden de downloadbare ‘Zonnepanelengids’ op haar website staan. Hebben de lezers iets aan de geboden informatie, en wat vinden ze er eigenlijk van? Tijd voor een inventarisatie.

2017-05-30 12:30:00 Lees verder


Het 'zonnepaneel dakpan': is dat de toekomst?

Zou het niet handig zijn wanneer de pannen op het dak zelf al zonlicht in elektriciteit konden omzetten, in plaats van dat het nodig is om grote zonnepanelen er bovenop te monteren? Bedrijven als Tesla zijn er al mee bezig: Hoe staat het daar nu mee?

2017-05-30 10:18:00 Lees verder


Hoe zorgt de Zonnefabriek voor veiligheid op het werk?

Aan elk werk kleven risico´s, maar bij het installeren van zonnepanelen zijn deze risico´s nog wat groter dan gemiddeld. Wat doet de Zonnefabriek om haar werknemers zo goed mogelijk te beschermen?

2017-05-30 09:36:00 Lees verder


Energietarieven die per uur fluctueren: kansen voor slimme sturing

Het energielandschap is weer in beweging, nu er een aanbieder is die voor consumenten kWh-prijzen hanteert die per uur veranderen. Wat voor effecten heeft dit voor zonnepanelen en batterijsystemen?

2017-05-02 15:45:00 Lees verder


Afmetingen Zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan inmiddels al een tijdje, maar toch lijkt het alsof er nog niet veel variatie is in de zonnepanelen afmetingen. Als je om je heen kijkt zie je vooral de typische rechthoekige zonnepanelen in blauw of zwart, met allemaal min of meer dezelfde maten. Laten we eens kijken naar de verschillende zonnepanelen afmetingen om te zien wat er allemaal op de markt verkrijgbaar is.

2017-05-02 14:30:00 Lees verder


Terug naar Toen: Hoe staat het met installaties uit de beginjaren?

De Zonnefabriek is één van de oudste zonnepanelen installateurs in Nederland, met installaties die inmiddels bijna 8 jaar oud zijn en nog altijd volop draaien. Hoewel de panelen en de omvormers van toen natuurlijk anders zijn dan die van vandaag, is het wel eens goed om terug te kijken en te zien hoe alles nog werkt en wat onze klanten uit de beginjaren ervan vinden. Daarom hebben we contact opgenomen met onze eerste klant en naar zijn ervaringen gevraagd.

2017-05-01 08:00:00 Lees verder


Inductielus en bliksem

Als de monteurs van de Zonnefabriek de zonnepanelen aan elkaar verbinden op het dak, dan letten ze erop dat ze de inductielus zo klein mogelijk houden. Maar wat is dat eigenlijk, een inductielus? En waarom moet deze klein zijn?

2017-04-12 17:03:00 Lees verder