Een kijkje in het nieuwe pand

Het vorige artikel op de website ging over het nieuwe pand, het verhaal van Zonnefabriek tot nu toe en de potentiële moeilijke bereikbaarheid door de verhuizing en verbouwing. De foto’s van het nieuwe pand had u nog van ons te goed. In dit artikel krijgt u een kijkje in ons nieuwe pand en vertellen wij over de mate van duurzaamheid op de nieuwe locatie.

2018-11-20 00:00:00 Lees verder


Zonnefabriek groeit uit zijn voegen!

Na een paar jaar goed te hebben vertoefd op zowel het Zeeburgerpad als de Mauritskade, is het voor Zonnefabriek tijd om te verhuizen en door te groeien. Maar waar begon het allemaal? En waar bevindt zich deze volgende stap voor Zonnefabriek?

2018-11-02 11:15:00 Lees verder


Zonnepanelen weer oktober 2018: Zonnig en warm

Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

2018-11-01 17:45:00 Lees verder


Warmtepompboiler voor het sanitair: is het de moeite waard?

Een ‘simpele’ warmtepompboiler om uw huis van sanitair warm water te voorzien, is dat de moeite van de investering waard? Zonnefabriek onderzocht een systeem dat inmiddels meer dan 4 jaar draait; dit zijn de resultaten.

2018-10-30 15:15:00 Lees verder


Zonnefabriek Ambassadeursvergoeding

Om het milieu en uw portemonnee te spekken, maar ook om Zonnefabriek in contact te brengen met potentiële Zonnefabriekers bieden wij sinds enige tijd een Ambassadeursvergoeding van €75,- aan. Maar hoe kunt u hier aan mee werken? Wij leggen het stap voor stap uit.

2018-10-30 11:45:00 Lees verder


Oost West dak biedt voordelen

Zonnepanelen die naar het zuiden gericht staan, brengen de meeste energie op, dat mag duidelijk zijn. Maar afwijkende richtingen kunnen ook hun voordelen hebben; een oost-west configuratie zou na de wijzigingen in de salderingsregeling zelfs misschien nog nèt iets gunstiger kunnen zijn dan een zuidgericht systeem. Hoe zit dat precies?

2018-10-16 07:00:00 Lees verder


Zonnepanelen weer september 2018: Zonnig najaar

Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

2018-10-01 15:15:00 Lees verder


Onderzoek naar oorzaak branden zonnepanelen

Een aantal zonnestroom installaties (niet van Zonnefabriek!) heeft onlangs te maken gehad met brand, zoals we eerder al berichtten. Er wordt nu een onderzoek gestart door de branchevereniging Holland Solar. Zonnefabriek is heel benieuwd naar de oorza(a)k(en) en eventuele aanbevelingen.

2018-09-24 15:45:00 Lees verder


Zonnepanelen en verzekering: hoe zit het?

In onze zonnepanelengids en wanneer we klantenvragen beantwoorden, stellen we dat eventuele schade aan zonnepanelen meestal is gedekt door de opstalverzekering. Toch krijgen we wel eens te horen dat niet alle verzekeringen alles dekken; tijd om er wat dieper in te duiken.

2018-09-20 15:00:00 Lees verder


Solar Panel Handbook now also available in English

In the past two years, many people who are interested in acquiring solar panels have downloaded Zonnefabriek’s free ‘Zonnepanelengids’, or Solar Panel Handbook. For those of you whose level of Dutch is perhaps not where you want it to be, we’ve now come up with an English version.

2018-09-10 22:00:00 Lees verder