Zonnefabriek erkend als SunPower Premier Partner

Na vorig jaar al geselecteerd te zijn als Authorized partner, is sinds april de Zonnefabriek als tweede installateur in Nederland erkend als officieel Premier Partner van SunPower.

2015-09-03 11:20:00 Lees verder


Richard Branson - "Formule-E kan Formule-1 overnemen"

De Formule E-klasse is de hoogste race-klasse op het gebied van elektrische wagens en de eerste elektrische ...

2015-06-30 14:07:00 Lees verder


Verduurzaming sociale huurwoningen

BNG Bank en Gemeente Amsterdam luiden gong voor verduurzaming sociale huurwoningen door HuurDeZon.

2015-04-20 13:38:00 Lees verder


HuurDeZon realiseert duizend zonnedaken met Eigen Haard

Woningcorporatie Eigen Haard gaat 1.000 huurwoningen laten voorzien van zonnepanelen. HuurDeZon, ontwikkelaar van zonne-energieprojecten, neemt het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud en de financiering voor haar rekening. De Zonnefabriek is de uitvoerder van alle installaties. Voor de financiering heeft HuurDeZon overeenstemming bereikt met BNG Bank en de gemeente Amsterdam.

2014-12-17 13:54:01 Lees verder


De energie van uw zonnepanelen opslaan: iets voor u?

Bij de grote congressen over zonne-energie gaat het tegenwoordig meer en meer over het opslaan van zonne-energie: Hoe kunnen we de energie van de zonnepanelen het beste tijdelijk bewaren tot het moment dat we het nodig hebben? Dienen we de zonnepanelen al aan accu's aan te sluiten?

2014-11-06 12:58:00 Lees verder


Resultaat TeldeZon: Zonnefabriek installaties presteren ver boven gemiddelde

Uit de resultaten van de landelijke campagne TeldeZon, waarbij de opbrengst van duizenden installaties door heel Nederland gedurende 1 week in mei 2014 is vergeleken, blijkt dat de zonnepanelen installaties van de Zonnefabriek 10% beter presteren dan het landelijke gemiddelde.

2014-08-28 09:38:00 Lees verder


Het nut van monitoring

Terwijl de Zonnefabriek inmiddels meer dan 300 installaties met een gezamenlijk piekvermogen van bijna 2 MegaWatt monitort via het internet, vraagt u zich misschien af waar die on-line monitoring nou goed voor is. We geven u daarom graag een paar voorbeelden.

2014-08-15 14:28:00 Lees verder


Méér vermogen aan zonnepanelen aansluiten dan de hoofdzekering aan kan: gaat dat wel goed?

Voor veel bedrijven is het interessant om hun hele dak met zonnepanelen te bedekken, om daarmee zoveel mogelijk kWh aan energie op te wekken. Op die manier zou je erin kunnen slagen om je gehele energieverbruik te compenseren met eigen geproduceerde zonnestroom, en een jaarafrekening van rond de € 0,= te hebben. Maar er is vaak één probleem: kan de hoofdzekering het wel aan?

2014-07-15 09:56:00 Lees verder


Omvormers en aardlekbeveiliging: hoe zit het toch?

In de groepenkast worden alle groepen beschermd door installatie-automaten (zekeringen). Verder zijn er in de meeste hedendaagse groepenkasten ook aardlekschakelaars te vinden. Volgens de regels van de NEN (NEderlandse Normen) mogen er maximaal 4 groepen achter één aardlekschakelaar worden geïnstalleerd. Als er dus nog plek zou zijn voor een nieuwe groep, dan zou daar mooi de omvormer voor de zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Toch wordt er vaak gekozen om een aparte aardlekautomaat voor de omvormer te zetten. Waarom is dat eigenlijk?

2014-06-19 15:25:00 Lees verder


Monitoring: nu al meer dan 1,5 MW!

Een paar maanden geleden berichtten wij al dat het totale vermogen aan zonnepanelen dat via het internet door de Zonnefabriek wordt gemonitord, de grens van 1 MegaWatt (= 1000 kilowatt) had overschreden. Inmiddels is daar weer ruim 50% bijgekomen, en zo kijken wij mee met de eigenaren naar meer dan 1,5 MW aan PV-systemen.

2014-06-06 10:20:59 Lees verder