Resultaten TeldeZon 2016: Zonnefabriek presteert wéér bovengemiddeld!

Ook dit jaar is er de campagne TeldeZon geweest, waarbij van een groot aantal PV-installaties in Nederland gedurende één week wordt bijgehouden hoe goed de systemen presteren. Net zoals vorig jaar steken de Zonnefabriek systemen uit boven de rest: Volgens ons wéér een bewijs dat de nadruk die de Zonnefabriek legt op kwaliteit, zich vertaalt in bovengemiddelde prestaties.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder


Zonnepanelen en hagelschade

Onlangs heeft een extreme hagelbui een ravage aangericht in Someren. Ook veel zonnepanelen installaties zijn daarbij getroffen. Wat is belangrijk voor u als eigenaar om te weten?

2016-07-20 09:08:00 Lees verder


Zonnestroom systemen in de problemen door hoge netspanning?

In sommige gebieden in Nederland staan er gelukkig inmiddels heel veel zonnepanelen, vooral in het Noorden (vanwege de subsidies in verband met aardbevingsschade). Nu duiken er in de media verhalen op over problemen in het net, waardoor systemen in storing komen te staan. Hoe zit dat nu precies?

2016-07-01 09:08:00 Lees verder


Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het rendement en de opbrengst van zonnepanelen zijn voor een groot deel afhankelijk van het dak waar ze op liggen. Het plaatsen van zonnepanelen is op veel daken mogelijk en rendabel, maar voor een optimaal resultaat zijn er wel een aantal voorwaarden.

2016-03-16 14:43:00 Lees verder


In 36 dagen zorgen 119 crowdfunders voor een bedrag van €160.000 voor Zon op de Benring

De financiering voor het project Zon op de Benring van ZonOpZorg is rond. Het project is gefinancierd door middel van crowdfunding via ZonnepanelenDelen en zal binnenkort gerealiseerd worden door installatiebedrijf Zonnefabriek. Niet alleen voor dit project wordt gebruik gemaakt van crowdfunding, over het algemeen valt er een explosieve groei waar te nemen in collectieve zonneparken.

2015-11-18 13:05:00 Lees verder


Televisieprogramma Radar besteedt aandacht aan zonnepanelen: wat zijn de bevindingen?

De uitzending van Radar op NPO op 9 november ging deels over zonnepanelen. Een echtpaar met een kapotte installatie kwam aan het woord en vertelde dat ze nergens terecht konden om het gerepareerd te krijgen, ondanks de garanties die ze tijdens de verkoop hadden gekregen! Verder kwamen er –onherkenbaar gemaakte- verkopers van zonnepanelen aan het woord, die natuurlijk mooie praatjes hielden, terwijl een specialist op het gebied waarschuwde voor de gevaren van het te snel geloven in loze beloften. Wat zijn nu de dingen waar u als consument op moet letten?

2015-11-11 12:02:00 Lees verder


Kwaliteit betaalt zich terug

Meer dan 20 jaar geleden installeerde Dieter Frosch een zonnepanelensysteem op zijn dak. Dit maakt hem zonder twijfel een zonne-energie pionier. Daarnaast is hij de enige die één van de modernste SMA omvormers bezit, de Sunny Boy 2.5, samen met een van SMA’s oudste omvormers, de PV-WR 1800. Tijdens een bezoek aan zijn huis kijkt hij terug naar de beginfase van zonne-energie. Hij vertelt dat hij zelf soms ook verbaasd is dat zijn systeem nog steeds werkt na al die jaren en waarom hij oude wasborden naast zijn omvormers aan de muur heeft hangen.

2015-10-21 12:09:00 Lees verder


Verduurzaming van de gemeente Amsterdam met behulp van een Zonnefabriek

Het peil van het grondwater bij de Diemerzeedijk wordt middels een pompinstallatie continu gecontroleerd. Om te kunnen voorzien in de benodigde energie en te besparen op de kosten welke deze pompinstallatie met zich meebrengt, heeft de gemeente Amsterdam eind juni zonnepanelen laten plaatsen door installateur de Zonnefabriek op het pompstation bij de Diemerzeedijk.

2015-09-30 09:39:00 Lees verder


Kosteloos en leerzaam: De Zonnefabriek plaatst zonnepanelen op het Amstelveencollege

Crowdfunding platform Zonnepanelen Delen maakte het mogelijk voor het Amstelveencollege om 284 panelen te installeren op het dak van deze middelbare school in Amstelveen. Dankzij investeerders en donateurs was na 51 dagen genoeg geld opgehaald om 100 zonnepanelen te kunnen financieren. De overige 184 panelen zijn gefinancierd met behulp van een kredietovereenkomst met de ASN Bank. Eind mei is de installatie geplaatst op het dak door installateurs van de Zonnefabriek.

2015-09-30 09:37:00 Lees verder


Zonnefabriek voorziet bewoners van Marken van zonne-energie

Zon op Marken wilde alle bewoners van Marken en omgeving de mogelijkheid geven gebruik te maken van de voordelen die zonnepanelen bieden, zelfs als deze niet op eigen dak geplaatst kunnen worden. Dit project is uitgevoerd door de Zonnefabriek.

2015-09-23 10:58:00 Lees verder