Zonnepanelen kiezen: Dunne film of Kristallijn?

Bij de aanschaf van zonnepanelen gaat één van de eerste keuzes over het type technologie dat in de panelen wordt gebruikt: Dunne film of kristallijn? De overgrote meerderheid van panelen die in Nederland (en wereldwijd) wordt geplaatst bestaat uit kristallijne panelen, maar dunne-film vormt toch ook een niet onaanzienlijk deel.

2016-12-08 12:00:00 Lees verder


Schaduw en Zonnepanelen: Hoe gaan we daarmee om?

Laten we één ding voorop stellen: Een zonnepaneel in de schaduw leggen is geen goed idee. Hoe minder zon op een paneel valt, des te minder stroom wordt er geproduceerd. Ondanks de prijsdalingen van de afgelopen jaren blijven panelen dure dingen, dus het is zonde om ze ergens te leggen waar ze weinig opbrengen. Als het even kan, dan liever in de zon: Dat is logisch.

2016-11-23 13:00:00 Lees verder


Volg de totale productie van zonne-energie in Nederland on-line

Sinds kort kunt u nu on-line een schatting zien van de productie van alle in Nederland geïnstalleerde zonnepanelen op een website van verschillende partijen die meehelpen aan de uitvoering van het Energieakkoord.

2016-11-21 15:30:00 Lees verder


By-pass diodes in zonnepanelen: waar zijn ze voor?

In zonnepanelen die uit allemaal individuele zonnecellen bestaan, vervullen de by-pass diodes een belangrijke rol wanneer cellen in de schaduw liggen of met vuil bedekt zijn. Hoe werkt dat precies?

2016-11-17 09:00:00 Lees verder


Hotspots: wat zijn ze en wat doe je eraan?

Een hotspot is een cel in een zonnepaneel die heel heet wordt. Dit komt doordat de betreffende cel om een bepaalde reden niet meedoet met de andere cellen in het paneel, die wel gewoon stroom produceren. Deze stroom baant zich een weg door alle cellen, inclusief de cel die niet meedoet. Deze gaat dan, in plaats van energie produceren, energie opnemen, en wordt heel warm.

2016-11-17 09:00:00 Lees verder


Worden voor een zonnepaneel nou wel of niet kolen verstookt? NRC Handelsblad zaait verwarring, De Zonnefabriek zoekt het uit

Onlangs kwam NRC Handelsblad met een onrustbarend artikel met als kop ‘Voor een zonnepaneel worden kolen verstookt’. De boodschap van het artikel was dat er meer energie in het maken, transporteren en installeren van een zonnestroom installatie zou gaan, dan wat de panelen over hun levensduur zouden opbrengen.

2016-11-01 14:00:00 Lees verder


Plat dak en zonnepanelen: Hoe werkt het?

Zonnepanelen op plat dak? Het lijkt heel eenvoudig:Stellage plaatsen, panelen erop en klaar! Toch is er een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden.

2016-10-20 16:00:00 Lees verder


Zonnefabriek gecertificeerd als Tesla Powerwall installateur

De Zonnefabriek kan zich tegenwoordig ook officieel gecertificeerd Tesla PowerWall installateur noemen na het verkrijgen van het Tesla certificaat.

2016-10-10 13:59:00 Lees verder


Nieuwsuur besteedt aandacht aan de problemen van hoge netspanning in buitengebieden

In de uitzending van Nieuwsuur van 5 oktober 2016 komen eigenaren van zonnepanelen aan het woord die tot hun teleurstelling zien dat hun systemen uitvallen juist op de zonnigste momenten van de dag. Hoe groot is het probleem en wat kunnen we eraan doen?

2016-10-06 17:00:00 Lees verder


De Zonnefabriek lanceert de APK voor zonnepanelen

De Zonnefabriek installeert al sinds 2009 overal in het land zonnestroom systemen en is daarmee één van de langst bestaande zonnestroombedrijven van Nederland. Hoewel de meeste systemen probleemloos functioneren is het niet onverstandig om na een aantal jaar het systeem even goed te laten doorlichten. Daarom introduceren we de APK voor zonnestroom systemen.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder