Plat dak en zonnepanelen: Hoe werkt het?

Zonnepanelen op plat dak? Het lijkt heel eenvoudig:Stellage plaatsen, panelen erop en klaar! Toch is er een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden.

2016-10-20 16:00:00 Lees verder


Zonnefabriek gecertificeerd als Tesla Powerwall installateur

De Zonnefabriek kan zich tegenwoordig ook officieel gecertificeerd Tesla PowerWall installateur noemen na het verkrijgen van het Tesla certificaat.

2016-10-10 13:59:00 Lees verder


Nieuwsuur besteedt aandacht aan de problemen van hoge netspanning in buitengebieden

In de uitzending van Nieuwsuur van 5 oktober 2016 komen eigenaren van zonnepanelen aan het woord die tot hun teleurstelling zien dat hun systemen uitvallen juist op de zonnigste momenten van de dag. Hoe groot is het probleem en wat kunnen we eraan doen?

2016-10-06 17:00:00 Lees verder


De Zonnefabriek lanceert de APK voor zonnepanelen

De Zonnefabriek installeert al sinds 2009 overal in het land zonnestroom systemen en is daarmee één van de langst bestaande zonnestroombedrijven van Nederland. Hoewel de meeste systemen probleemloos functioneren is het niet onverstandig om na een aantal jaar het systeem even goed te laten doorlichten. Daarom introduceren we de APK voor zonnestroom systemen.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder


De Zonnefabriek installeert een SMA Sunny Boy Smart Energy in Amsterdam

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft de Zonnefabriek voor het eerst een omvormer met geïntegreerde batterij geplaatst. Het gaat om de Sunny Boy Smart Energy, die uit zowel een zonnepanelen omvormer als een batterij omvormer mèt ingebouwde batterij bestaat.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder


Resultaten TeldeZon 2016: Zonnefabriek presteert wéér bovengemiddeld!

Ook dit jaar is er de campagne TeldeZon geweest, waarbij van een groot aantal PV-installaties in Nederland gedurende één week wordt bijgehouden hoe goed de systemen presteren. Net zoals vorig jaar steken de Zonnefabriek systemen uit boven de rest: Volgens ons wéér een bewijs dat de nadruk die de Zonnefabriek legt op kwaliteit, zich vertaalt in bovengemiddelde prestaties.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder


Zonnepanelen en hagelschade

Onlangs heeft een extreme hagelbui een ravage aangericht in Someren. Ook veel zonnepanelen installaties zijn daarbij getroffen. Wat is belangrijk voor u als eigenaar om te weten?

2016-07-20 09:08:00 Lees verder


Zonnestroom systemen in de problemen door hoge netspanning?

In sommige gebieden in Nederland staan er gelukkig inmiddels heel veel zonnepanelen, vooral in het Noorden (vanwege de subsidies in verband met aardbevingsschade). Nu duiken er in de media verhalen op over problemen in het net, waardoor systemen in storing komen te staan. Hoe zit dat nu precies?

2016-07-01 09:08:00 Lees verder


Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het rendement en de opbrengst van zonnepanelen zijn voor een groot deel afhankelijk van het dak waar ze op liggen. Het plaatsen van zonnepanelen is op veel daken mogelijk en rendabel, maar voor een optimaal resultaat zijn er wel een aantal voorwaarden.

2016-03-16 14:43:00 Lees verder


In 36 dagen zorgen 119 crowdfunders voor een bedrag van €160.000 voor Zon op de Benring

De financiering voor het project Zon op de Benring van ZonOpZorg is rond. Het project is gefinancierd door middel van crowdfunding via ZonnepanelenDelen en zal binnenkort gerealiseerd worden door installatiebedrijf Zonnefabriek. Niet alleen voor dit project wordt gebruik gemaakt van crowdfunding, over het algemeen valt er een explosieve groei waar te nemen in collectieve zonneparken.

2015-11-18 13:05:00 Lees verder