Televisieprogramma Radar besteedt aandacht aan zonnepanelen: wat zijn de bevindingen?

De uitzending van Radar op NPO op 9 november ging deels over zonnepanelen. Een echtpaar met een kapotte installatie kwam aan het woord en vertelde dat ze nergens terecht konden om het gerepareerd te krijgen, ondanks de garanties die ze tijdens de verkoop hadden gekregen! Verder kwamen er –onherkenbaar gemaakte- verkopers van zonnepanelen aan het woord, die natuurlijk mooie praatjes hielden, terwijl een specialist op het gebied waarschuwde voor de gevaren van het te snel geloven in loze beloften. Wat zijn nu de dingen waar u als consument op moet letten?

2015-11-11 12:02:00 Lees verder


Kwaliteit betaalt zich terug

Meer dan 20 jaar geleden installeerde Dieter Frosch een zonnepanelensysteem op zijn dak. Dit maakt hem zonder twijfel een zonne-energie pionier. Daarnaast is hij de enige die één van de modernste SMA omvormers bezit, de Sunny Boy 2.5, samen met een van SMA’s oudste omvormers, de PV-WR 1800. Tijdens een bezoek aan zijn huis kijkt hij terug naar de beginfase van zonne-energie. Hij vertelt dat hij zelf soms ook verbaasd is dat zijn systeem nog steeds werkt na al die jaren en waarom hij oude wasborden naast zijn omvormers aan de muur heeft hangen.

2015-10-21 12:09:00 Lees verder


Verduurzaming van de gemeente Amsterdam met behulp van een Zonnefabriek

Het peil van het grondwater bij de Diemerzeedijk wordt middels een pompinstallatie continu gecontroleerd. Om te kunnen voorzien in de benodigde energie en te besparen op de kosten welke deze pompinstallatie met zich meebrengt, heeft de gemeente Amsterdam eind juni zonnepanelen laten plaatsen door installateur de Zonnefabriek op het pompstation bij de Diemerzeedijk.

2015-09-30 09:39:00 Lees verder


Kosteloos en leerzaam: De Zonnefabriek plaatst zonnepanelen op het Amstelveencollege

Crowdfunding platform Zonnepanelen Delen maakte het mogelijk voor het Amstelveencollege om 284 panelen te installeren op het dak van deze middelbare school in Amstelveen. Dankzij investeerders en donateurs was na 51 dagen genoeg geld opgehaald om 100 zonnepanelen te kunnen financieren. De overige 184 panelen zijn gefinancierd met behulp van een kredietovereenkomst met de ASN Bank. Eind mei is de installatie geplaatst op het dak door installateurs van de Zonnefabriek.

2015-09-30 09:37:00 Lees verder


Zonnefabriek voorziet bewoners van Marken van zonne-energie

Zon op Marken wilde alle bewoners van Marken en omgeving de mogelijkheid geven gebruik te maken van de voordelen die zonnepanelen bieden, zelfs als deze niet op eigen dak geplaatst kunnen worden. Dit project is uitgevoerd door de Zonnefabriek.

2015-09-23 10:58:00 Lees verder


Zonnefabriek erkend als SunPower Premier Partner

Na vorig jaar al geselecteerd te zijn als Authorized partner, is sinds april de Zonnefabriek als tweede installateur in Nederland erkend als officieel Premier Partner van SunPower.

2015-09-03 11:20:00 Lees verder


Richard Branson - "Formule-E kan Formule-1 overnemen"

De Formule E-klasse is de hoogste race-klasse op het gebied van elektrische wagens en de eerste elektrische ...

2015-06-30 14:07:00 Lees verder


Verduurzaming sociale huurwoningen

BNG Bank en Gemeente Amsterdam luiden gong voor verduurzaming sociale huurwoningen door HuurDeZon.

2015-04-20 13:38:00 Lees verder


HuurDeZon realiseert duizend zonnedaken met Eigen Haard

Woningcorporatie Eigen Haard gaat 1.000 huurwoningen laten voorzien van zonnepanelen. HuurDeZon, ontwikkelaar van zonne-energieprojecten, neemt het ontwerp, de realisatie, het beheer en onderhoud en de financiering voor haar rekening. De Zonnefabriek is de uitvoerder van alle installaties. Voor de financiering heeft HuurDeZon overeenstemming bereikt met BNG Bank en de gemeente Amsterdam.

2014-12-17 13:54:01 Lees verder


De energie van uw zonnepanelen opslaan: iets voor u?

Bij de grote congressen over zonne-energie gaat het tegenwoordig meer en meer over het opslaan van zonne-energie: Hoe kunnen we de energie van de zonnepanelen het beste tijdelijk bewaren tot het moment dat we het nodig hebben? Dienen we de zonnepanelen al aan accu's aan te sluiten?

2014-11-06 12:58:00 Lees verder