Verkiezingen op komst: Wat is de toekomst van salderen?

Met de verkiezingen voor de Tweede Kamer in het vooruitzicht, kijken we naar de standpunten van de politieke partijen met betrekking tot de salderingsregeling. Misschien kunnen we hieruit een idee krijgen hoe het met de toekomst van de salderingsregeling na de verkiezingen zal zijn gesteld.

2017-02-15 12:00:00 Lees verder


APK’s voor zonnepanelen: hoe staat het ermee?

Een tijd geleden heeft De Zonnefabriek de APK voor zonnestroomsystemen gelanceerd en inmiddels is er al een groot aantal uitgevoerd. Tijd om even een tussenbalans op te maken met onze hoofdmonteur Geert.

2017-02-07 12:30:00 Lees verder


Zonnepanelen even aan de kant om het dak te repareren: Waarop letten?

Soms moet er werk gebeuren aan een dak. Als er dan panelen op staan, moeten die even worden weggehaald om de dakdekkers toegang te geven. Waar moet u dan op letten?

2017-02-07 10:30:00 Lees verder


Opbrengst die terugloopt door PID: wat is het en wat doe je eraan?

Er circuleren verhalen over zonnepanelen waarvan het vermogen te snel afneemt vanwege Potential Induced Degradation (PID). Wat is nou precies PID, en is er wat aan te doen?

2017-02-07 09:45:00 Lees verder


Noodstroomvoorziening met zonnepanelen en batterijen

Na zo´n grote stroomstoring zoals die van 17 januari 2017 in Amsterdam, rijst de vraag hoe we ons tegen dit soort gebeurtenissen kunnen wapenen. Batterijen als noodstroomvoorziening liggen dan voor de hand. En de combinatie van batterijen met zonnepanelen maakt dat je het nog langer kunt uitzingen dan met batterijen alléén.

2017-01-17 13:30:00 Lees verder


Slimme sturing van verbruikers in huis met ‘smart home’ toestellen

Eén van de manieren waarop het verbruik van zonnestroom goed kan aansluiten op de momenten waarop de zon schijnt, is door gebruik te maken van ‘slimme’ apparaten. Mocht de salderingsregeling in de toekomst ooit veranderen, dan kunnen slimme apparaten uitkomst bieden; wellicht een goed idee om in het achterhoofd te houden wanneer bijvoorbeeld de vaatwasser aan vervanging toe is. Maar wat is nou precies een slim apparaat en zijn ze al op de markt?

2017-01-05 11:15:00 Lees verder


Een warmtepomp en zonnepanelen

In de wereld van de duurzaamheid spelen zonnepanelen een grote rol, maar is er ook plek voor andere innovaties. Eén daarvan komt de laatste tijd meer en meer in het nieuws: de warmtepomp. Vooral de combinatie van warmtepomp met zonnepanelen wordt vaak genoemd. Maar wat is een warmtepomp nou precies, en waarom zou deze combinatie interessant kunnen zijn?

2017-01-04 10:30:00 Lees verder


Amsterdams metrostation bedekt met zonnepanelen

De Zonnefabriek heeft een mooie installatie gebouwd op het dak van metrostation Reigersbos in Amsterdam Zuid-Oost. ZonStation Reigersbos is het eerste collectieve dak op een gemeentelijk gebouw in Amsterdam.

2016-12-15 15:00:00 Lees verder


Zonnefabriek installeert de nieuwe SolarEdge HD wave omvormers

De allernieuwste, kleine compacte en efficiënte SolarEdge omvormers (die nog een belangrijke prijs hebben gewonnen op de internationale beurs InterSolar eerder dit jaar) zijn nu ook op de Nederlandse markt en De Zonnefabriek heeft er meteen een stel geïnstalleerd.

2016-12-13 14:00:00 Lees verder


Minister Kamp’s Energieagenda stippelt het pad naar een CO2 arme toekomst uit

Op 7 december 2016 heeft minister Kamp van Economische Zaken de Energieagenda gepresenteerd, met de toekomstvisie van het huidige kabinet voor een CO2-arm Nederland vanaf 2050. Om daar te komen zijn een heleboel maatregelen nodig, en de Zonnefabriek is natuurlijk, net als u, benieuwd naar de rol van zonnepanelen in deze visie.

2016-12-08 13:00:00 Lees verder