Afmetingen Zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan inmiddels al een tijdje, maar toch lijkt het alsof er nog niet veel variatie is in de zonnepanelen afmetingen. Als je om je heen kijkt zie je vooral de typische rechthoekige zonnepanelen in blauw of zwart, met allemaal min of meer dezelfde maten. Laten we eens kijken naar de verschillende zonnepanelen afmetingen om te zien wat er allemaal op de markt verkrijgbaar is.

2017-05-02 14:30:00 Lees verder


Terug naar Toen: Hoe staat het met installaties uit de beginjaren?

De Zonnefabriek is één van de oudste zonnepanelen installateurs in Nederland, met installaties die inmiddels bijna 8 jaar oud zijn en nog altijd volop draaien. Hoewel de panelen en de omvormers van toen natuurlijk anders zijn dan die van vandaag, is het wel eens goed om terug te kijken en te zien hoe alles nog werkt en wat onze klanten uit de beginjaren ervan vinden. Daarom hebben we contact opgenomen met onze eerste klant en naar zijn ervaringen gevraagd.

2017-05-01 08:00:00 Lees verder


Inductielus en bliksem

Als de monteurs van de Zonnefabriek de zonnepanelen aan elkaar verbinden op het dak, dan letten ze erop dat ze de inductielus zo klein mogelijk houden. Maar wat is dat eigenlijk, een inductielus? En waarom moet deze klein zijn?

2017-04-12 17:03:00 Lees verder


Uitslag Zonnefabriek fotowedstrijd

Wij zijn trots op het enthousiasme waarmee de fotowedstrijd is ontvangen en willen iedereen hartelijk bedanken voor het meedoen. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk en wat ons betreft gaan we in de toekomst vaker met jullie in gesprek. Voor ons is een actief klantenbestand erg waardevol en we hopen dat jullie ons vaker willen helpen met referentiefoto’s, reviews of warme aanbevelingen.

2017-04-04 17:03:00 Lees verder


Garanties op zonnepanelen: zoek de verschillen

Een belangrijke overweging bij de keuze voor bepaalde producten is de garantie die wordt gegeven. Hoe langer, des te beter, is vaak de gedachte van de consument. Maar er bestaan nogal wat verschillen in de ‘kleine lettertjes’. We zetten alles even op een rij.

2017-04-04 16:00:00 Lees verder


Cybersecurity en Zonnepanelen

In de wereld van het ‘Internet of things’ worden meer en meer apparaten uitgerust met een wifi aansluiting. De apparaten zijn daardoor in principe draadloos bereikbaar. Kunnen hierdoor hackers uw huisnetwerk binnendringen? De Zonnefabriek zoekt het uit..

2017-03-16 16:30:00 Lees verder


Fouten in de slimme meters?

In de Volkskrant en op Eén Vandaag werd op vrijdag 3 maart melding gemaakt van fouten in slimme meters, die ertoe zouden kunnen leiden dat de meters teveel verbruik zouden kunnen registreren. Het zou gaan om 850.000 slimme meters die tussen 2012 en 2014 geplaatst zijn.

2017-03-10 12:00:00 Lees verder


Onderdimensioneren van Omvormers

Vaak kiest de Zonnefabriek voor een omvormer met een lager vermogen dan het piekvermogen van de panelen. Op heel zonnige dagen kan dat leiden tot een afgetopte grafiek. Waarom doen we dat?

2017-03-07 02:30:00 Lees verder


Nederland en de 2020 doelstellingen van de EU: hoe staan we ervoor?

De Europese Unie heeft milieudoelstellingen voor 2020 vastgesteld, het zogenaamde 20-20-20 akkoord. Nederland moet daarin ook zijn steentje bijdragen. Hoe staat het nu, met de verkiezingen voor de boeg, met de uitvoering van het beleid?

2017-03-07 09:30:00 Lees verder


Selectiviteit in de meterkast: wat is het en waar dient het voor?

De regels voor selectiviteit zijn bepalend voor de grootte van de omvormer of omvormers die u aan uw meterkast aansluit. Waarom moeten we hierop letten, en waar zijn die regels eigenlijk voor?

2017-03-03 16:00:00 Lees verder