By-pass diodes in zonnepanelen: waar zijn ze voor?

In zonnepanelen die uit allemaal individuele zonnecellen bestaan, vervullen de by-pass diodes een belangrijke rol wanneer cellen in de schaduw liggen of met vuil bedekt zijn. Hoe werkt dat precies?

2016-11-17 09:00:00 Lees verder


Hotspots: wat zijn ze en wat doe je eraan?

Een hotspot is een cel in een zonnepaneel die heel heet wordt. Dit komt doordat de betreffende cel om een bepaalde reden niet meedoet met de andere cellen in het paneel, die wel gewoon stroom produceren. Deze stroom baant zich een weg door alle cellen, inclusief de cel die niet meedoet. Deze gaat dan, in plaats van energie produceren, energie opnemen, en wordt heel warm.

2016-11-17 09:00:00 Lees verder


Worden voor een zonnepaneel nou wel of niet kolen verstookt? NRC Handelsblad zaait verwarring, De Zonnefabriek zoekt het uit

Onlangs kwam NRC Handelsblad met een onrustbarend artikel met als kop ‘Voor een zonnepaneel worden kolen verstookt’. De boodschap van het artikel was dat er meer energie in het maken, transporteren en installeren van een zonnestroom installatie zou gaan, dan wat de panelen over hun levensduur zouden opbrengen.

2016-11-01 14:00:00 Lees verder


Plat dak en zonnepanelen: Hoe werkt het?

Zonnepanelen op plat dak? Het lijkt heel eenvoudig:Stellage plaatsen, panelen erop en klaar! Toch is er een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden.

2016-10-20 16:00:00 Lees verder


Zonnefabriek gecertificeerd als Tesla Powerwall installateur

De Zonnefabriek kan zich tegenwoordig ook officieel gecertificeerd Tesla PowerWall installateur noemen na het verkrijgen van het Tesla certificaat.

2016-10-10 13:59:00 Lees verder


Nieuwsuur besteedt aandacht aan de problemen van hoge netspanning in buitengebieden

In de uitzending van Nieuwsuur van 5 oktober 2016 komen eigenaren van zonnepanelen aan het woord die tot hun teleurstelling zien dat hun systemen uitvallen juist op de zonnigste momenten van de dag. Hoe groot is het probleem en wat kunnen we eraan doen?

2016-10-06 17:00:00 Lees verder


De Zonnefabriek lanceert de APK voor zonnepanelen

De Zonnefabriek installeert al sinds 2009 overal in het land zonnestroom systemen en is daarmee één van de langst bestaande zonnestroombedrijven van Nederland. Hoewel de meeste systemen probleemloos functioneren is het niet onverstandig om na een aantal jaar het systeem even goed te laten doorlichten. Daarom introduceren we de APK voor zonnestroom systemen.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder


De Zonnefabriek installeert een SMA Sunny Boy Smart Energy in Amsterdam

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft de Zonnefabriek voor het eerst een omvormer met geïntegreerde batterij geplaatst. Het gaat om de Sunny Boy Smart Energy, die uit zowel een zonnepanelen omvormer als een batterij omvormer mèt ingebouwde batterij bestaat.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder


Resultaten TeldeZon 2016: Zonnefabriek presteert wéér bovengemiddeld!

Ook dit jaar is er de campagne TeldeZon geweest, waarbij van een groot aantal PV-installaties in Nederland gedurende één week wordt bijgehouden hoe goed de systemen presteren. Net zoals vorig jaar steken de Zonnefabriek systemen uit boven de rest: Volgens ons wéér een bewijs dat de nadruk die de Zonnefabriek legt op kwaliteit, zich vertaalt in bovengemiddelde prestaties.

2016-08-05 17:00:00 Lees verder


Zonnepanelen en hagelschade

Onlangs heeft een extreme hagelbui een ravage aangericht in Someren. Ook veel zonnepanelen installaties zijn daarbij getroffen. Wat is belangrijk voor u als eigenaar om te weten?

2016-07-20 09:08:00 Lees verder