Bekijk de opbrengst van uw SMA omvormer in real-time met het ‘SmartScreen’

De nieuwste omvormers hebben geen display meer, zoals de oudere modellen nog wel hadden. Dat betekent dat u niet door simpelweg op het scherm te kijken, kunt weten hoeveel ze opwekken. Maar als u uw smartphone in de buurt van de omvormer houdt, kunt u de opbrengst wel in real-time aflezen: Hoe werkt dat?

2019-04-17 20:15:00 Lees verder


Rapport over branden in zonnestroomsystemen klaar: Verbindingen zijn de boosdoener

Na maanden onderzoek door TNO is het rapport over de branden in zonnestroom systemen klaar. De belangrijkste conclusie: Het gevaar zit in in-dak systemen, en komt voort uit slechte contacten.

2019-04-16 23:45:00 Lees verder


Zonnepanelen weer maart 2019: regen en wind

Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

2019-04-01 19:00:00 Lees verder


Zitten er giftige stoffen in zonnepanelen?

Soms hoor je wel eens dat zonnepanelen helemaal niet zo groen zouden zijn als het lijkt: Er zouden giftige stoffen in zitten die voor grote milieuproblemen kunnen zorgen wanneer panelen afgedankt worden. We gingen eens uitzoeken hoe dat zit.

2019-03-28 18:15:00 Lees verder


Zonnefabriek 10 jaar!

Afgelopen vrijdag 8 maart was het feest in het nieuwe gebouw van Zonnefabriek: We vierden officieel ons 10-jarig bestaan. Hoe hebben we dat gevierd en wat hebben we allemaal meegemaakt in die roerige 10 jaren?

2019-03-25 00:00:00 Lees verder


Nieuw zonnepaneel van SunPower: maar liefst 400 Watt in één paneel

Ons favoriete merk zonnepanelen SunPower komt met iets nieuws: een nòg krachtiger zonnepaneel. De ‘SPR-MAX3-400’ heeft een piekvermogen van niet minder dan 400 Watt-piek!

2019-03-14 14:30:00 Lees verder


Resultaten klimaatmars enquête: Klimaatverandering begint ons echt te raken

Vorige week vroegen we u in een speciale nieuwsbrief om mee te doen met onze klimaatmars enquete, en inmiddels hebben we meer dan 400 reacties ontvangen: Dank daarvoor! Eén van de opvallendste resultaten is dat een meerderheid verwacht binnen tien jaar zelf al de gevolgen van klimaat verandering te ondervinden.

2019-03-05 18:15:00 Lees verder


Zonnepanelen weer februari 2019: Zonnig met wéér een warmte-record

Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

2019-03-01 19:00:00 Lees verder


Geheimen van de Omvormer Reparatie Fabriek

Als er een omvormer voor zonnepanelen kapot gaat in de garantieperiode, dan sturen we hem terug naar de fabrikant en krijgen we er een vervangende voor in de plaats. Voor omvormers buiten garantie geldt dat echter niet; we gingen eens kijken bij Interpaul, een bedrijf dat kapotte omvormers van bijna alle merken repareert, en kregen veel te horen over de kwaliteitsverschillen tussen de merken: ook interessant voor u!

2019-02-28 15:00:00 Lees verder


Loop mee met de klimaatmars!

Zonnefabriek loopt mee op 10 maart in Amsterdam, en we hopen u daar dan ook te zien! De Zonnefabriek is ontstaan uit de overtuiging dat we met elkaar ons best moeten doen om schone energie vooruit te helpen. Daarom roepen we alle mensen die onze nieuwsbrief lezen op, om op 10 maart mee te lopen, om zo aan de politiek te laten weten hoe belangrijk het is dat er actie wordt ondernomen. Laat ons weten wat uw mening is over het klimaat in onze enquête!

2019-02-27 00:15:00 Lees verder