2017 Recordjaar voor de Zonnefabriek

2017 Recordjaar voor de Zonnefabriek

2017 Recordjaar voor de Zonnefabriek

2017 Recordjaar voor de Zonnefabriek

2017 Recordjaar voor de Zonnefabriek

De economie draait op volle toeren en dat heeft ook zijn uitwerking op de markt voor zonne-energie: Nog nooit heeft de Zonefabriek zoveel zonnepanelen verkocht en geïnstalleerd als in 2017. Goed nieuws voor ons dus, maar ook voor onze klanten èn natuurlijk voor het milieu.

Hessel van den Berg
09 januari 2018

Dat zonnepanelen inmiddels goed zijn ingeburgerd, blijkt o.a. uit het aantal klanten dat de weg naar Zonnefabriek heeft weten te vinden: in 2017 waren het er meer dan ooit! Vanwege onze focus op kwalitatief hoogstaande producten, weten we dat we vaak niet de goedkoopste aanbieder zijn; toch zijn er voldoende mensen die beseffen dat iets meer betalen voor kwaliteit uiteindelijk de beste keuze is, juist óók voor de portemonnee.

Als ‘premier partner’ van SunPower zonnepanelen, hebben we in 2017 een record aantal van deze hoogrenderende en extreem duurzame zonnepanelen verkocht: Onze zeer goede ervaringen met de producten van deze fabrikant vergroot bij ons het enthousiasme om ze dit jaar nog meer in de markt te zetten.

Steeds meer vermogen

schuurtje met panelen in de zon

Bij de verkoop werd een toename van het aantal klanten van meer dan 50% opgetekend vergeleken met 2016! Maar niet alleen het aantal installaties is afgelopen jaar flink toegenomen, ook het gemiddelde piekvermogen van de installaties nam toe; was dat er in 2016 nog gemiddeld 3300 Watt piek , inmiddels is de gemiddelde installatie zo’n 3800 Watt piek geworden.

In 2017 heeft Zonnefabriek ook een zeer succesvol groepsaankoop project uitgevoerd in de gemeente de Ronde Venen, waartoe o.a. Abcoude, Vinkeveen en Mijdrecht behoren. De belangstelling bij de inwoners was zó overweldigend, dat we de komende maanden nog bezig zullen zijn om de laatste installaties hiervan af te ronden.

Zonnepanelen voor huurders

Buiten de ‘reguliere’ verkoop heeft Zonnefabriek ook weer veel huurwoningen voorzien van zonnepanelen, o.a. voor de woningstichting ‘Eigen Haard’. Via een speciale constructie kunnen ook huurders hiermee een bijdrage leveren aan een schoner milieu, en tegelijk hun energiefactuur omlaag brengen. Zo hebben we op de daken van grote nieuwbouw appartementengebouwen vele relatief kleine zonnepanelen systemen geplaatst, die individueel aan de meterkasten van alle woningen zijn aangesloten. Op deze manier kunnen de bewoners individueel profiteren van de salderingsregeling.

Grote projecten

Kesbeke gebouw met logo

Naast de zonnepanelen op woningen en appartementen heeft Zonnefabriek een aantal grote projecten gerealiseerd, o.a. op het dak van de Amsterdamse augurkenfabriek ‘Kesbeke’. 694 panelen dragen hier bij aan een forse verlaging van de factuur en daarmee aan een mooiere toekomst voor iedereen.

Voor dit jaar verwachten we een nog verdere toename van het aantal installaties, en dat betekent: meer werk, waardoor er meer personeel en meer ruimte nodig is! Na 9 jaar in het centrum van Amsterdam te hebben gezeten wordt het tijd om een ruimer jasje te vinden; we verwachten om in 2018 een nieuwe, grotere ruimte te kunnen betrekken.

Wat nieuwe producten betreft, blijven we ook in 2018 de ontwikkelingen nauwlettend volgen; zodra er producten zijn op het gebied van panelen, omvormers of energie management systemen die voor onze nieuwe of bestaande klanten een toegevoegde waarde hebben, zullen we die zeker aanbieden. In 2017 hebben we weer meer ervaring opgedaan met batterij systemen van aanbieders zoals Tesla, en wanneer de Powerwall 2 AC in 2018 op de markt komt, staan we klaar om ze te komen installeren.

Kortom: De toekomst ziet er goed uit! Daarom willen we bij dezen al onze bestaande klanten nog bedanken voor hun keuze voor de Zonnefabriek. We hopen dat u allemaal tevreden bent met uw zonnepanelen en met onze service. Denk eraan dat u voor elke nieuwe klant die u aandraagt, geld kunt verdienen via de Zonnefabriek app: met uw hulp kunnen we van 2018 een nòg mooier en groener jaar maken dan 2017. We hebben er zin in!

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen