100 TWh op Sunny Portal

100 TWh op Sunny Portal

100 TWh op Sunny Portal

100 TWh op Sunny Portal

Aan diegenen die hun installatie monitoren via de Sunny Portal van SMA is het misschien opgevallen op de log-in pagina dat het totaal opgebrachte vermogen van alle aangesloten installaties de grens van 100 TWh (Tera-Wattuur) heeft bereikt. Wat betekent dat?

Hessel van den Berg
23 april 2014

100 TWh op portalDe Sunny portal is de gratis portaalserver van SMA, waarop alle installaties overal ter wereld die beschikken over on-line monitoring, zijn aangesloten. Er staan momenteel al meer dan 150.000 PV installaties op, en dat aantal neemt iedere dag toe. Het gaat hierbij zowel om kleine residentiële systemen als om enorme MegaWatt parken.

Sinds de oprichting van de Sunny Portal, nu zo’n 10 jaar geleden, hebben al deze systemen bij elkaar nu 100 TWh opgebracht. 1 TeraWattuur (TWh) staat gelijk aan 1.000 GigaWattuur (GWh), 1.000.000 MegaWattuur (MWh) of 1 miljard kiloWattuur (kWh). Dus met andere woorden, de installaties op de Portal hebben tot nu toe allemaal samen 100 miljard kWh opgewekt.

Ter vergelijking: de totale productie van elektriciteit in Nederland in 2012 was 102 TWh, dus ongeveer evenveel. Denk eraan dat van alle SMA omvormers ter wereld er maar een deel is aangesloten op de Sunny Portal. De werkelijke opbrengst van alle SMA systemen samen zou wel eens 4 keer zo groot kunnen zijn. En de totale opbrengst van àlle PV systemen wereldwijd, dus ook van systemen met een ander merk omvormers, is weer een veelvoud daarvan.  

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2019-10-21
Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels over de teruggave van de BTW op zonnepanelen een klein beetje. Voor de meeste mensen verandert er echter niks: Hoe zit dat?

lees meer ›
2019-10-04
Zonnefabriek is met haar 10jaar één van de oudste zonnepanelen installateurs van Nederland. Daarmee bereiken de eerste klanten ook een mijlpaal: 10 jaar hun eigen Zonnefabriek! Even geleden kregen wij een leuke mail van de heer Schiphouwer (Hans) uit Emmen, met hierin een overzicht van de jaaropbrengst van de afgelopen 10 jaar. De heer Schiphouwer is een echte pionier op het gebied van zonne-energie. Wij spraken met hem over zijn zonne-installatie en andere – duurzame – zaken!

lees meer ›
2019-10-02
Hoe was het weer in de afgelopen maand voor de zonnepanelen? Wat zegt dat over de opbrengst? En hoe verhoudt het zich tot voorgaande jaren?

lees meer ›