Ik wil advies

1,5 miljoen huishoudens in Nederland met zonnepanelen

Dat blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research

1,5 miljoen huishoudens in Nederland met zonnepanelen

Vorig jaar kregen we het prachtige nieuws dat het aantal huishoudens met zonnepanelen de miljoen aantikte. Sinds afgelopen week staat de teller op 1,5 miljoen. Geweldig nieuws! Toch zijn we er nog niet.

Nikki Marks
06 september 2021

De afgelopen jaren groeide het aantal daken met zonnepanelen steeds sneller. Ook mensen met huurwoningen kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Dit nieuws blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. Als de groei van de afgelopen jaren doorzet, zouden alle geschikte huizen in Nederland voor 2030 voorzien kunnen zijn van zonnepanelen. Dat zou geweldig zijn.

Onbenutte daken

Maar zo ver is het nog niet. Er zijn nog heel wat geschikte daken onbenut. Op dit moment liggen er zonnepanelen op 1,25 miljoen koopwoningen en 0,25 miljoen huurwoningen. Met name op daken van woningcorporaties is dus nog veel mogelijk. Daar zijn er nog ruim een miljoen huizen van zonnepanelen te voorzien.

Redenen voor groeiende interesse

De grote interesse in zonnepanelen is te verklaren doordat de kosten van zonnepanelen erg gedaald zijn, de terugverdientijd korter is geworden en er aantrekkelijke leningen bestaan voor duurzame investeringen.

De afbouw van de salderingsregeling zou er ook mee te maken kunnen hebben dat mensen liever eerder dan later zonnepanelen op hun dak hebben liggen. Zo lang de salderingsregeling nog geldt is het mogelijk om opgewekte stroom tegen kostprijs terug te leveren aan het net. Vanaf 2023 wordt deze regeling hoogstwaarschijnlijk afgebouwd. Wie nu zonnepanelen neemt, kan nog even profiteren van de regeling.

Besparen met zonnepanelen

De 1,5 miljoen huishoudens in Nederland met zonnepanelen besparen gemiddeld tussen de 600 en 800 euro per jaar op hun energierekening. En deze besparing wordt door de stijgende energieprijzen alleen maar meer. Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Bereken uw verwachte opbgrenst via onze bereken tool en volg onderstaande stappen. 

Opbrengst berekenen

Check de mogelijkheden op uw dak en zie hoeveel u per jaar kunt besparen.

Advies aanvragen

Vraag advies aan via onderstaande button en wij komen na een telefonische kennismaking persoonlijk bij u langs om de situatie vrijblijvend te bekijken en voor u het optimale zonnepanelensysteem te ontwerpen.

Zonnepanelen installeren

Wij regelen alles van begin tot eind en zorgen dat de installateur het systeem binnen 6 weken monteert. Uiteraard leggen we ook nog even uit hoe het werkt.

Begin met besparen

Geniet van elke zonnestraal en ontdek via de monitoring-app hoeveel u produceert én bespaart. Ook monitoren wij uw productie. Is deze lager dan vooraf berekend? Dan betalen wij het verschil terug.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend advies aan
Advies aanvragen

Gerelateerd nieuws

Nieuws berichten
2021-05-28
Wattpiek is een term die u veel zult tegenkomen wanneer u informatie over zonnepanelen op zoekt. Wattpiek is een meeteenheid die het vermogen van een zonnepaneel aangeeft en wordt vaak gebruikt om zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Het vermogen bepaalt hoeveel u kunt opwekken met een paneel. Stel dat u kiest voor 10 SunPower zonnepanelen van 395 Wp. Wat kunt u allemaal doen met uw eigen opgewekte stroom?

lees meer ›
2021-04-01
Wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen, zijn er een aantal keuzes te maken. Eén daarvan is het kiezen van een installateur. Hierbij kunt u de afweging maken tussen een lokale of een landelijke partij. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

lees meer ›
2021-03-02
Verreweg de meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. Van platte of schuine daken tot het dak van uw schuur of garage. Maar er zijn nog veel meer originele manieren om zonnepanelen te plaatsen, waar u in eerste instantie misschien niet aan zou denken. In dit artikel vertellen we erover.

lees meer ›