Zonnefabriek krijgt keurmerk

Zonnefabriek krijgt keurmerk

Zonnefabriek krijgt keurmerk
  • Zonnefabriek krijgt keurmerk

De Zonnefabriek heeft het certificaat 'Zonnekeur' gekregen. Zonnekeur is het enige onafhankelijke keurmerk voor installateurs van zonne-energie.

zonnekeur installateurHet keurmerk Zonnekeur is in 2013 in het leven geroepen door een samenwerking van overheid en de branche van zonne-energiebedrijven. Zonnefabriek hoort bij de eerste lichting van drie bedrijven die het keurmerk nu hebben gekregen.

De markt voor zonne-energie is nog relatief jong. Veel mensen vinden het moeilijk om weten welk bedrijf ze kunnen vertrouwen. Het keurmerk Zonnekeur geeft klanten zekerheid over de geleverde kwaliteit en service. Zonnekeur stelt hoge eisen aan ervaring, deskundigheid, vakmanschap en betrouwbaarheid. Gecertificeerde bedrijven bieden bovendien vastgestelde garanties op hun producten en het geleverde werk.

Maar niet alleen de Zonnefabriek als bedrijf moet aan strenge eisen voldoen. Ook de individuele monteurs en adviseurs van de Zonnefabriek hebben verschillende door CITO-examens afgelegd op het gebied van bijvoobeeld schaduwanalyse, montage of opbrengstberekening. Gelukkig had de Zonnefabriek jarenlange ervaring met zonne-energie. Toch is het voor klanten een gerust gevoel dat die kennis nu ook officieel erkend is.