Huis met zonnepanelen makkelijker verkocht

Huis met zonnepanelen makkelijker verkocht

Huis met zonnepanelen makkelijker verkocht

Huis met zonnepanelen makkelijker verkocht

  • Huis met zonnepanelen makkelijker verkocht

 

Huizenkopers vinden woningen met zonnepanelen extra aantrekkelijk, concludeert bouwkundemasterstudent Thomas Wissink in zijn afstudeeronderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Kopers blijken ook bereid een extra bedrag te betalen voor de aanwezigheid zonnepanelen, vergelijkbaar is met de aanschafprijs van een dergelijk systeem.

Uitgaande van een systeem dat zeshonderd euro per jaar bespaart, was de gemiddelde prijs die mensen extra wilden betalen zevenduizend euro. Daarmee lijkt wederom een drempel weggenomen voor woningbezitters die nog twijfelen over aanschaf van zonnepanelen. Ook bij een verhuizing voordat het systeem zichzelf heeft terugverdiend, is het dus een slimme en rendabele investering.

 

Meer weten? Neem contact op met de Zonnefabriek.