Zonnefabriek opent LAB

Zonnefabriek opent LAB

Zonnefabriek opent LAB
  • Zonnefabriek opent Lab

Zonnefabriek gaat de energietransitie versnellen. Vanaf september geeft de Zonnefabriek een groep jonge mensen een jaar lang de ruimte om hun goede idee voor duurzame energie uit te werken.

Het Lab wordt geen denktank maar een doetank. Aan het eind van het jaar moet er iets ontstaan zijn dat impact heeft. Een uitvinding, een commerciele start-up, een ludieke actie, een kunstproject of een TV-format: als het schone energie maar vooruit helpt. Zonnefabriek stelt kennis, faciliteiten en netwerk beschikbaar en helpt waar nodig om dingen gedaan te krijgen. 

In een maandelijkse Lab_sessie bespreekt de groep de voortgang. Zonnefabriek nodigt voor die sessies bovendien sprekers uit die het Lab verder kunnen helpen of inspireren: dat kan een politicus zijn of een technisch expert, maar ook Greenpeace-activist of een marketingdeskundige. 's Avonds en in het weekend is het kantoor van de Zonnefabriek (naast Brouwerij ’t IJ in Amsterdam) de verzamelplaats om verder te werken.

Wie geinteresseerd is om mee te doen, kijkt op:

www.zonnefabriek.nl/lab.html
facebook.com/zonnefabrieklab
twitter.com/Zonnefab_Lab