Lening Amsterdam voor duurzame initiatieven

Lening Amsterdam voor duurzame initiatieven

Lening Amsterdam voor duurzame initiatieven

Lening Amsterdam voor duurzame initiatieven

  • Lening Amsterdam voor duurzame initiatieven

De gemeente Amsterdam stelt vanaf 1 juni leningen beschikbaar aan Amsterdammers die lokaal duurzame energie willen opwekken of besparen, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Het Amsterdams Investeringsfonds heeft 4,75 miljoen euro beschikbaar voor duurzame initiatieven uit de stad.

De leningen hebben een vaste rente van 1,99 procent en een looptijd van maximaal 15 jaar. De lening is beschikbaar voor inwoners, organisaties en bedrijven in Amsterdam. Zij kunnen voor de lening een aanvraag indienen bij de gemeente Amsterdam.

Amsterdam wil op deze manier projecten stimuleren die financieel en technisch haalbaar zijn, maar die toch geen lening krijgen van de bank. De initiatieven kunnen bijdragen aan de duurzame doelstellingen van Amsterdam, bijvoorbeeld op het gebied van energiebesparing en luchtkwaliteit.

 

meer weten: www.amsterdam.nl