Flinke groei zonnestroom 2012

Flinke groei zonnestroom 2012

Flinke groei zonnestroom 2012
  • Flinke groei zonnestroom 2012


De Nederlandse markt voor zonnepanelen groeide in 2012 met meer dan 200%. In Nederland staan nu meer dan 100.000 systemen die stroom opwekken uit zonlicht. Wel loopt ons land nog ruim achter op buurland Duitsland, daar wordt al 5% van alle stroom opgewekt met zonnepanelen.

Maar ook in ons land is de groei van zonne-energie dus aanmerkelijk. Hierbij dragen initiatieven als Zonnig Baambrugge, waar de Zonnefabriek de installaties verzorgt, natuurlijk flink aan bij. De verwachting is dat ook de komende jaren deze groei in aantallen zonnepanelen en opgewekte zonnestroom zal voortduren.

In Nederland werd vorig jaar 145 Megawatt aan nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd. Dat is 3,5 keer zoveel als er in 2011 aan vermogen bijkwam. In Nederland kost een Kilowattuur zonnestroom inmiddels circa 16 cent. Stroom uit het stopcontact kost gemiddeld 21 cent. Zonnepanelen zijn daarmee dus ook een steeds interessantere investering geworden, met een steeds kortere terugverdientijd.

Meer weten? neem contact met ons op. Berekenen wat zonnepanelen u opbrengen? Klik hier.