Lancering Bloemen voor Bijen

Lancering Bloemen voor Bijen

Lancering Bloemen voor Bijen

Lancering Bloemen voor Bijen

  • Lancering Bloemen voor Bijen

Kinderen zaaien bloemen voor bijenZonnefabriek start Bloemen voor Bijen

De Zonnefabriek lanceert 21 maart haar project Bloemen voor Bijen. Bijen zijn essentieel voor de bestuiving van veel planten. Zo is 30 procent van ons voedsel afhankelijk van bijen. Helaas wordt meer dan de helft van alle bijensoorten bedreigd in hun voortbestaan. Een van de oorzaken is onvoldoende of eenzijdig voedsel: een bij heeft stuifmeel van zoveel mogelijk verschillende planten nodig.

Daarom is de Zonnefabriek gestart met Bloemen voor Bijen. Op donderdag 21 maart, bij de start van de lente, hebben kinderen van Montessorischool Steigereiland op IJburg een braakliggend terrein bij de school ingezaaid met voor bijen samengestelde bloemenzaden. Dat moet gaan leiden tot een prachtig bloeiende en zoemende tuin. Een imker komt de kinderen alles vertellen over het belang van bijen.

Ook worden er duizenden zakjes met het bloemenzaad verspreid onder klanten en relaties van de Zonnefabriek met de oproep om die uit te delen en te zaaien. Zo moeten er zo door heel Nederland steeds meer bij-vriendelijke tuintjes ontstaan. 

 

Lees hier meer over het project